Ministerský poberta k soudu?

| Vydáno:
Když se řekne Pobertův plánek, jistě si každý vybaví magický pergamen, který byl proslaven za druhé kouzelnické války proti Tomu-Jehož-Jméno-Se-Dlouho-Nesmělo-Vyslovit. Pro mnohé však bude překvapením, že proběhl velmi zdařilý pokus o jeho kopii. Ovšem v případě tohoto modernějšího Pobertova plánku nešlo o mapování Bradavic, nýbrž samotného Ministerstva kouzel.


V prvních týdnech měsíce listopadu se po Ministerstvu rozkřikla poplašná zpráva, jejíž obsah se měnil od kanceláře ke kanceláři. Společným jmenovatelem všech verzí byl špeh. Někteří poukazovali na zatčení jednoho z pracovníků kouzelnické údržby, jiní zase přišli s informací, že cílem onoho špióna byl neblaze proslulý Odbor záhad. Dnes byly všechny spekulace umlčeny krátkým veřejným prohlášením mluvčího Odboru pro prosazování kouzelnických zákonů.

Zadržený zaměstnanec se pokusil vyrobit variaci na Pobertův plánek. Motivy jeho jednání byly údajně nezištné. „Chtěl jsem plánek vyzkoušet, a pokud by fungoval dobře, daroval bych ho Ústředí bystrozorů, aby mohl být používán k ochraně Ministerstva,“ prohlásil muž.

Kouzelníci, kteří mají za úkol dohlížet na bezpečnost budovy Ministerstva, však zachytili podezřelou aktivitu dávno před dokončením plánku. K odhalení novodobého poberty přispěl nechvalně proslulý Odbor záhad. Ukázalo se, že tento odbor nejenže odolal pokusu o zakreslení, ale navíc zalarmoval ochranku Ministerstva. K soudu se záležitost s největší pravděpodobností nedostane. Podle kompetentních osob postačí důtka a podmínečné propuštění.

Na otázku, kde se v současnosti nedokončený plánek nachází, jsme odpověď nedostali. „Nesmím o tom mluvit. Už teď jsem si nadrobil dost problémů,“ vyjádřil se stíhaný zaměstnanec. Podle anonymního zdroje byla mapa odevzdána právě na Odbor záhad, kde může být, ale také nemusí být zkoumán či dokončován.

Ozývaly se hlasy, které by existenci takového plánku uvítaly. „Podle mého by bylo dobré, kdyby měly povolané osoby možnost zkontrolovat, kde se jejich podřízení pohybují,“ prohlásila jedna z výše postavených zaměstnankyň Úřadu pro absurdní patenty. Naproti tomu Arabela Cooperová, místopředsedkyně Mezinárodní kouzelnické advokátní kanceláře, nám sdělila, že kouzelnické právo něco takového neumožňuje.

Zůstává však otázka, zda je vůbec legální původní Pobertův plánek, který sleduje pohyb kouzelníků na území Bradavic.

Co si myslíte vy? Porušuje Pobertův plánek práva obyvatel Bradavic, nebo je to jen nafouknutá bublina?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *