Mudlovské vymoženosti I.

| Vydáno:
Jak moc jsou mudlové zruční? Dokáží nahradit naše věci, které používáme, lépe? Dnes se pokusím vám popsat jejich nejznámější vynález – smartphone. Jak vypadá? A má nějaké výhody? Vyplatí se jej pořídit například místo sov či krbů? Čtěte dále a uvidíte, na kolik si můžeme cenit mudlovských vynálezů oproti těm našim.

Zdravím všechny čtenáře Denního věštce. Nejprve bych se chtěla představit, jmenuji se Renée Carlisle a jsem studentkou pátého ročníku ve Zmijozelu. Nedávno mi bylo nabídnuto psát články pro DV a já přijala. Jelikož se až moc potloukám ve světě mudlů, budu psát informace o tomto světě. I když ho moc ráda nemám, najdou se tam věci a hlavně lidé, kterých si vážím. Dnes jsem se rozhodla sepsat, popsat a všelijak prozkoumat mudlovský vynález, kterému říkají smartphone neboli chytrý telefon.

Co to ten smartphone vlastně je? Co jsem tak vypozorovala, tak to mudlové používají ke komunikaci s jinými mudly, když se k nim zrovna nemohou dostat, což nás trápit nemusí, když se můžeme přemysťovat a používat letaxovou síť. Inu, oni nic takového nemají, a tak aspoň používají ty… ehm, jak tomu ještě říkají… jo, mobily. Ale nemají jen jeden druh, jak by si mnozí kouzelníci mysleli, ne… oni jich mají strašně moc, asi tolik, jako my kouzel. I když to asi přeháním. Ale zpátky k těm mobilům.

Mají několik výrobců a ti výrobci ještě vymýšlí velké množství typů mobilů. Které, jak jsem zjistila, nemusí být dotykové, můžou mít tlačítka, ale ta prý začínají vycházet z módy, a tak se již moc nevyrábí, nahradily je totiž mobily dotykové.

Sama nedokážu pochopit, jak dokázali vynalézt něco, co se i bez kouzel chová tak, jak se chová. Je to úžasné! Vy se toho jen dotknete a ono to něco udělá, ale to není jediné, co ty mobily umí. Dá se s jejich pomocí, jak jsem na začátku článku psala, i hovořit s jinými lidmi, což je také záhadné, jak to funguje. Vyťukáte na svém mobilu nějakou kombinaci devíti čísel a za chvíli se tam na „druhé“ straně ozve jiný člověk, ale také nemusí, pokud daná kombinace neexistuje.

Co mě zaráží, je fakt , že nepíšou dopisy nebo už ne tak často, jako to děláme my, místo toho píšou takzvané SMSky, které se „doručí“ tomu, komu jsou určené. Když jsem se snažila také nějakou tu SMS napsat, tak mi to moc nešlo a raději jsem se vrátila ke svému oblíbenému brku a pergamenu. Navíc moje sovy by asi moc rády nebyly, kdybych je vyměnila za mudlovskou moderní techniku.

Teď se vám pokusím popsat, jak takový mobil vypadá. Je to vlastně takový obdélník, který je hodně placatý. Po stranách má různá tlačítka a dírky, do kterých se strkají jakési dráty, které udržuji mobily „živé“. Kdyby jim mudlové nedávali jakousi energii, tak by brzo přestaly fungovat. Dokážete si představit, že my bychom museli mít něco podobného, jinak bychom nemohli kouzlit? Hrůzná představa, že? Když odděláte zadní kryt, tak tam najdete malou placatou kartičku, které říkají SIM karta. Bez ní byste se nikomu nedovolali, možná tak na tísňovou linku. A také tam je další větší karta, které říkají baterie, bez ní by vám ten mobil nejel. To právě tu baterii musíte držet při životě, jinak je vám taková placatá velká krabička na nic.

Inu, mít takový mobil má své výhody, ale i nevýhody. Co jsem tak vypozorovala, tak se jim po nějaké době začnou stejně rozbíjet, a mudlové jsou tak nuceni si koupit mobil jiný. Vráží do toho takové hrozné peníze a stejně to po čase musí vyměnit za jiný. To se nám naštěstí s krby stát nemůže, když se nějak, nedej Merlin, poničí, jednoduché Reparo to ihned spraví. A naše milé sovičky? Vydrží nám o hodně déle než ty mudlovské mobily. Mimochodem, průměrně má jeden mobil mudla na dva roky. To nám se se sovami stát nemůže, pokud je ovšem nenecháte pojít hlady.

Doufám, že se vám můj článek líbil, a příště se pokusím popsat mikrovlnnou troubu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *