Vánoce, jídlo a zmařené plány

| Vydáno:
Zase tu jsou Vánoce a přinášejí s sebou všechno to hezké. Svíčky na adventním věnci už hoří, hrad i přilehlé pozemky už zasypal sníh, dárky už máme téměř sehnané. Ale k Vánocům patří i dobré jídlo. A tak spousta z nás opět řeší dilema…

Jako každý rok si během adventu přečtu několik rad, jak přes Vánoce nepřibrat. Nakonec ale stejně skončím nad dobrými recepty na cukroví. A to je začátek konce mé snahy opět na Vánoce nepřibrat. Ani byste nevěřili, jakou chuť dostanete na to sladké, byť jenom koukáním na obrázky. Zase to vzdám, můj žaludek je prostě silnější než trpělivost a nakonec skončím pěkně v teple kolejního krbu s blaženým úsměvem a mísou cukroví.

Jak se tomuhle konci vyhnout? Myslím, že řešení neexistuje. Ať se budete snažit jak chcete, vždycky se najde něco, čemu neodoláte, popřípadě někdo, kdo vás nenechá odolat. Možná to bude všudypřítomná babička a její výborná kuchyně, možná tác s cukrovím na stole. Podstatné je, že nemá smysl vzdorovat. Vánoční jídlo si vás stejně najde.

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Jak si je však užít přes všechno to jídlo okolo, nenechavé prsty a nenasytný žaludek? Jednoduše své plány o nejezení vzdejte předem. Zavřete tak dveře před nosem špatného pocitu a Vánoce si užijete. Kromě toho, není příhodnější měsíc na shazování přebytečné váhy od Vánoc, než leden. Je to zimní měsíc, a tak se plně můžeme oddat zimním radovánkám. Taková vyčerpávající sněhová bitva vám nejen zlepší náladu, ale také se pořádně zapotíte. A pokud jste vyznavači mudlovských sportů, můžete své nakynuté tělo potrápit na lyžích.

Pojďme si tedy letos Vánoce užít se vším všudy. Jídlu zdar a cukroví obzvlášť!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *