Pokřiky a třásně rozzářily sobotní ráno

| Vydáno:
Kdo si v sobotu 25. dubna přivstal, měl možnost zase po roce zakusit dobroty ze stánku madam Rosmerty, užít si příjemnou atmosféru na hřišti a hlavně zhlédnout napínavý zápas mezi Nebelvírem a Zmijozelem. Mírná převaha zelených byla nakonec utnuta zhruba po hodinu a půl dlouhém boji chycením zlatonky nebelvírskou chytačkou. Nebelvírští si tak vykročili s výsledkem 220:140 pro obhajobu poháru. Kdo si přispal, může si v tomto článku přiblížit, jak to na hřišti asi vypadalo.

Zápasy mi už chyběly, a tak mě potěšilo, kolik fanoušků jsem na hřišti před devátou hodinou na prvním zápase letošní sezóny potkala. Obě kapitánky potvrdily připravenost včas a zápas mohl v devět hodin vesele začít. Dřív než však stihl kdokoliv vzlétnout, madam Mintaka Orionis už si pochutnávala na máslovém ležáku. Rosmertě tak jistě zahájila úspěšný rok, co se tržeb týče.

Ze začátku se zdálo, že zmijozelské střelkyně budou mít na tomto postu převahu. První gól vstřelila ve čtvrté minutě Andra Tigers, která držela camrál v ruce za zápas rovnou 11x. Z toho se trefila 6x, a tak se stala hráčkou, která má za zápas na kontě nejvyšší počet vstřelených gólů. Skvěle se činila i Jagga Viggo, která z deseti ran poslala do obruče rovných pět. Dobrý den měla v sobotu Inees Rut Gowstring, které se podařilo ze tří střel proměnit dvě. Po první nepřesné trefě ukázala svou sílu střely i Samantha Aileen Massey a přispěla Zmijozelu jedním gólem.

Červení se poprvé chopili camrálu ve čtrnácté minutě, ale proměnila až Calla Torová ve dvacáté páté minutě. Osobně bych řekla, že tato vstřelená obruč odstartovala vyrovnané držení camrálu na obou stranách. Na nebelvírské straně se dostala k camrálu 2x Mary Elizabeth Thornhill, bohužel jí však nepřálo štěstí a ani jednou se netrefila. Perfektní úspěšností se může pyšnit již zmíněná Calla Torová. Camrál k ní našel cestu rovnou 5x a minula pouze dvěma střelami. Nejvíce střel proměnila u červených Melisa Pestrá, které se sice ze začátku moc nedařilo, ale po šesti střelách, které jí zmijozelská brankářka vychytala, najela na vlnu gólů. Nepárala se s tím a vstřelila do brány rovnou čtyři camrály v řadě. Zápas zakončila ovšem znovu nepovedenou střelou.

Když si to shrneme, zmijozelské dívky měly přece jenom mírnou převahu jak v držení camrálu (59 % : 41 %), v počtu střel (26:18), tak i v úspěšnosti střel (54 % : 39 %). Brankářky se rozhodně nenudily a střelkyně je pořádně potrápily a protáhly.
Víc akční musela být nebelvírská Emma Ellie Lewis, které se povedlo 12 střel zachytit, zbylých 14 však propustila (úspěšnost 46%). Na druhé straně Astoria von Pens předvedla 11 obratných zákroků, ale u 7 střel jí to i přes snahu nevyšlo (úspěšnost 61%).

Potlouky v sobotu lítaly jako splašené. Více se objevovaly opět na straně zelených, a to v poměru 59 % : 41 %. Zelení odrážeči museli odvracet nebezpečí potlouku hned 4x u Astorie v bráně, 2x u Samanthy a 1x u Andry. Za nejnebezpečnější odrážečku zápasu bych označila Loralei Silwerin, která střílela bezmála po celém nebelvírském týmu. Srazila k zemi pět hráček- 2x Esmeraldu a 1x Beteramis, Elizabeth a Mary. Červená střelkyně Mary musela na střídačku ještě jednou, a to vinou Elaine Robillard. Ta se předvedla na odrážeči v první třetině zápasu, a tak její sílu okusily hlavně červené střelkyně. Dalším zmijozelským postrachem je určitě i Sooyeon Choi, které se sice nepovedlo nikoho srazit, ale odpálila nemálo potlouků. Nejvíce se zaměřila na chytačku Esmeraldu, ale také na střelkyni Melisu. Esmeraldu zasáhl jednou ranou i Jarrq Miekkala.

Červení odrážeči museli bránit 2x Melisu, Emmu, Mary a 1x Beteramis. Naštěstí však byla všechna nebezpečí odvrácena. Nejvíce se potlouky lepily u červených na Beteramis Athenodoros, která pálila střídavě celý zápas na odrážečku Sooyeon nebo na chytačku Magdarlene, jednou ranou zasáhla i Elaine. Rána byla asi docela silná, protože Elaine hned vzápětí vypila Laudanum. Největší úspěch zaznamenala čtyři minuty po desáté hodině, kdy zvládla během dvou minut srazit z koštěte nejdříve Sooyeon a hned vzápětí další ranou letěla k zemi i Magdarlene. Ze začátku hry se na postu odrážečky ukázala i Esmeralda Milagrosa, která poslala dva přesně mířené potlouky na střelkyni Samanthu. Skoro celý zápas jsme mohli vidět i Connora Iana McBrownniese, který mířil nejdříve na střelkyně, potom na chytačky a povedlo se mu úspěšně odpálit osm potlouků. Na posledních osm minut se do hry dostala i Josefína Koumálková. Podařilo se jí odpálit úspěšně jeden potlouk na Sooyeon a zrovna když odpalovala druhý, zápas byl ukončen.

Na chytačském postu se střídaly za Zmijozel Magdarlene di Facittra a Elaine Robillard a za Nebelvír Una Vinona Flare a Esmeralda Milagrosa, které se přesně po hodině a půl podařilo neposednou zlatonku polapit. Oběma chytačkám se podařil v zápase také trik na odrážeče: v momentě, kdy chtěl Connor odpálit potlouk zřejmě na Magdarlene, vystřídala ji na postu Elaine. O několik minut později se dostala do stejné situace Loralei, když Esmeralda stihla z koštěte slézt ještě dřív, než ji zelená odrážečka stihla zamířit a trefit.

Ohlasy hráčů a fanoušků:
Ontaria Emori Reyes
(kapitánka Zmijozelu): „I když jsme dnešní zápas nedotáhli k vítězství, tak byl skvělý! Atmosféra byla naprosto úžasná, z tribun se stále ozývalo fandění převážně na účet Zmijozelu, což celý náš tým doslova dobíjelo energií. Byla cítit opravdu veliká podpora jak od zelených, tak ale i od žlutých a modrých fanoušků, což bylo super!
Hlavně bych chtěla poděkovat svému týmu, který výborně spolupracoval a do poslední chvíle se snažil zápas vyhrát. Střelci Sam, Andra, Jagga a Ineska odvedli skvělou práci a nasázeli červeným spoustu gólů! Astorka v bráně zářila a povedlo se jí vychytat většinu střel! Odrážeči Lori, Soo, Lajna a Jarrq opět ukázali, že zmijozelští mají opravdu velkou ránu a nikdo je nechce naštvat. – usměje se – A Lajnička s Magdou se za zlatonkou pouštěly s obrovskou vervou, ale ta malá zlatá mrcha jim bohužel dneska odolala! Náhradníci Jarrq, Ineska, Maya, Crystal a má maličkost byli v plné polní za někoho okamžitě naskočit, takže jim patří také velké díky.
Mám prostě skvělý tým a už se těším na další zápas!
Vivat!“

Una Vinona Flare (zástupce kapitána Nebelvíru): „Náš první zápas v sezóně provázela značná dávka nervozity a zároveň i nadšení. V týmu vládla skvělá nálada a musím poděkovat fanouškům na hřišti, že dokázali vykouzlit prima atmosféru plnou zábavy. Moc si cením energie, kterou tým do zápasu vložil. Jsou skvělí! Rychlí, pohotoví, ukáznění a hlavně pozitivní, i když k nám góly padaly jak hrušky. Děkujeme soupeři za kvalitní a napínavou hru. Zmijozel hrál skvěle. Štěstí nakonec stálo při nás a věřím, že mohu mluvit za celý tým, když ho nejvíce přejeme do budoucna naší paní kolejní!“

Astoria von Pens (brankářka Zmijozelu): „Myslím, že dnešní zápas mezi námi a Nebelvírem musel být divácky velmi zajímavý. Neustále se děla nějaká akce, „lítalo“ to na obě strany, diváci byli úžasní a skvěle fandili, lidé z obou týmů se naplno podporovali, nikdo se do nikoho nenavážel, že by panovala nějaká nevraživost, proto není nic, co bych atmosféře zápasu vytknula.
Chtěla bych moc pochválit básničky, o které se plno lidí pokusilo, a některé byly opravdu povedené! Jen z našeho zápasu by vznikla sbírka. – směje se –
Náš tým byl na dnešek skvěle připraven, jen škoda, že jsme neměli víc toho štěstíčka na zlatonku. Co se dá dělat, posílám gratulaci do Nebelvíru a letí se dál. – usměje se –“

Melisa Pestrá (střelkyně Nebelvíru): „Zápas byl fajn. Hráči se snažili. Fanoušci povzbuzovali. Byla to zkrátka zajímavá i napínavá hra, za což patří díky všem.
Na náš tým jsem moc hrdá. Jsou v něm totiž skvělí hráči a je mi ctí, že s nimi můžu být i já.“

Filius Orionis (fanoušek z profesorských řad): „Na famfrpálový zápas jsem zavítal po poměrně dlouhé době, proto není divu, že jsem si fandění užil maximálně. Ve výhru Nebelvíru jsem samozřejmě věřil, byť bych si na ni popravdě nevsadil: Zmijozelští mají výtečné hráče a skvěle sehraný tým.
Pokud mi to mé časové možnosti dovolí, rozhodně si nenechám ujít ani další zápas své bývalé koleje.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:

Nebelvír
1. střelec: Melisa Pestrá
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Calla Torová, Elizabeth Katherine Arlenová
3. střelec: Beteramis Athenodoros, Elizabeth Katherine Arlenová, Calla Torová
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Connor Ian McBrownnies, Josefína Koumálková
2. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Una Vinona Flare

Zmijozel
1. střelec: Andra Tigers, Inees Rut Gowstring, Samantha Aileen Massey
2. střelec: Samantha Aileen Massey, Andra Tigers
3. střelec: Jagga Viggo
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Loralei Silwerin
2. odrážeč: Elaine Robillard, Sooyeon Choi, Jarrq Miekkala
chytač: Magdarlene di Facittra, Elaine Robillard

Na závěr článku bych chtěla oběma týmům poděkovat za skvělou podívanou a abych nalákala další hradní obyvatelstvo, aby přišlo podpořit sportovce i na další zápasy, ráda bych připojila k tomuto článku jen několik povedených střípků ze sobotního dopoledne ve formě básniček, které jsme na hřišti měli možnost zaslechnout (snad autorům nebude vadit, když je vyzdvihnu). A věřte, že jsem vybrala jen malý zlomek, ve verších hulákala většina fanoušků po celou dobu zápasu.

Inees Rut Gowstring: Jejich odraz, to je síla, žádná hadí něžná víla. Tyhle holky sejmou v klídku, celou soupeřovic hlídku. Sejmou je max na dvě rány, hrdě chrání naše brány.“

Skylar Blair Anderson: Odrážeč a k tomu prefekt, Connor nemá žádný defekt.“

Crystal Iceberg: Lajnička vám rychle ukáže, jak soupeře k zemi porážet, než se červení ke hře osmělí, leží se zlomeninou v posteli.“

Filius Orionis: Když mi klesá zdraví, lízátko to spraví.“

Elaine Robillard: Zmijozel je nejlepší, camrálem tě potěší, potloukem tě pohladí, no co, vždyť to nevadí.“

Skylar Blair Anderson: „Červená se line záře, pálí góly na brankáře.“

Aya Watanabe: Třemi tečkami se zlatá nechytí, Magda si pro ni brzy poletí.“

Angie Claire Silvery: Červená je barva naše, zmijozelští koukaj plaše, když v obručích camrál mají, červení holt fígle znají.“

Pan Filius se dokonce snažil prorazit s volnými verši, skvělá inspirace pro fanoušky na dalších zápasech…

Filius Orionis: Dnes se hraje famfrpál, je to velmi napínavé.“

Tímto se s vámi loučím a jednoznačně si poznačte do kalendáře datum 3. 5., kdy klasicky v 9:00 poměří síly Havraspár s  Mrzimorem. Obhájí jezevci své vítězství z minulého roku, nebo jsou letos lépe připraveni havrani?

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Jediný můj dobrý pokřik za tento zápas a je otisknutý. Díky, Mandy! A taky díky, že jsi nevybrala nějaký můj jiný xD

  2. Byl to skvělý zápas, atmosféra byla vynikající a i přes pár připomínek ke kvalitě pokřiků a básniček fanoušků ( Snad pan Filius opravdu nepůjde ke slečně Ansí na inspekci mezi její studenty poezie, jak na zápase prohlásil) to bylo opravdu kvalitní zahájení sezóny a díky za každého fanouška, co se podílí na skandování. Děkujeme 🙂

  3. Skvělý zápas. Fandila jsem Zmijozelu do poslední minuty. Škoda, že to pro Zmijozel nedopadlo i když se rval statečně jako pravý had. Pokřiky jsem si nepřipravovala nějak to vyplynulo samo i kolikrát z nějaké situace. Ještě štěstí, že je neotiskly 😀 Improvizace je pro mě asi nejlepší 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *