Boj o druhé místo vrcholí

| Vydáno:
Jakkoli je to smutné, ani tentokrát není boj o první místo nijak zvlášť napínavý. Pojďme se tedy podívat, jak jsou na tom soupeřící koleje.

Už během prvního termínu, při němž zpočátku vedl Havraspár, si začal Nebelvír tvořit oproti ostatním kolejím značný náskok. Těšit nás může alespoň to, že na rozdíl od minulého roku, kdy se bojovalo „jen“ o třetí místo mezi Mrzimorem a Havrapárem, letos nejistotu vzbuzuje místo druhé.

To už dlouho okupuje Mrzimor, na záda mu dýchá s cca 2 000 bodovým zpožděním Zmijozel. Ten má oproti Mrzimoru výhodu rovných 1 000 bodů, které získá na závěrečné slavnosti za vítězství ve školním famfrpálovém mistrovství.

Co se týká počtu studentů, jsou na tom koleje stejně. Obě čítají 57 členů, a jsou tak aktuálně nejméně početnějšími kolejemi na hradě. Výhodou Mrzimoru je od začátku roku aktivní dušice. Právě ta se snažila motivovat žluté studenty ke sběru bodů v soutěžích, což se ve výsledku určitě projevilo – k dnešnímu dni nasbíral Mrzimor za soutěže rovných 7 000 bodů, zatímco Zmijozel jen 4 659.

Semináře, kde už by čísla také měla být konečná (i když může se stát, že se některý z profesorů ještě pozapomněl), vypadají velmi vyrovnaně. I zde nepatrně vede Mrzimor s 4 401 body, Zmijozel nasbíral 4 377 bodů.

Po půlnoci na konci posledního termínu, kterou zcela určitě doprovázelo i odhlašování předmětů na obou stranách, Mrzimoru zůstalo 170 předmětů, zatímco Zmijozelu 166. Opět velmi těsný výsledek. Ten ale nemusí být ještě konečný, s čísly ještě jistě trochu zatočí neodevzdané eseje. Otázkou také zůstává, kolik úkolů jednotliví studenti v předmětech vypracovali.

Ačkoli souboj o druhé místo asi není tolik motivační a hlavně tolik sledovaný, určitě nás čeká napínavý konec roku. Pravdou je, že pořadím může zamíchat také Havraspár, který ještě není od Zmijozelu tak vzdálený.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *