Útok na ředitele?

| Vydáno:

Školní rok je za námi, výuka skončila, úkoly jsou opraveny. Studenti mají pár dní volno. Jenže prospívá jim to?

Stále znovu a znovu přemýšlím, jestli to má být osobní útok na pana ředitele. Studentům totiž očividně prázdniny nesvědčí. Jak jinak si vysvětlit, že se na stěně umývárny objevil nápis „Ředitel smrdí“? Kromě očividné neúcty k řediteli Bradavické školy čar a kouzel (kdyby aspoň napsali „Pan ředitel smrdí“) to naznačuje jakousi zvlčilost studentů. Je tedy nasnadě otázka, zda by nebylo lepší zahájit výuku o pár dní dříve, aby se studentíci zaměstnali, a předešlo se tak podobným zlotřilostem.


Zeď s nápisem jsem si samozřejmě vyfotila.

Zajímavé je, že nikdo pořádně netuší, jak se to stalo. Uršula byla zrovna ve Velké síni, v Umývárně se tedy nikdo nenacházel. Záhadou zůstává, vzhledem k vytíženosti Umývárny, jak se studentovi povedlo načmárat na zeď takovouto urážku, aniž by ho kdokoliv zahlédl. Podle názoru některých dotázaných je to hanebná urážka, někteří s tímto činem naopak sympatizují, všichni se ale shodli, že na takový čin museli být minimálně dva. Někdo totiž pachateli musel bezpochyby krýt záda.

O pár hodin později byl nápis z Umývárny odstraněn a je docela možné, že si toho pan ředitel ani nevšiml, co jsem však o pár hodin později měla já, je výpověď Uršuly.
„Stavila jsem se ve Velké síni, abych zase jednou pozdravila studenty. Nezdržela jsem se ani deset minut a vracela jsem se do Umývárny. Už jsem si pomalu začínala zvykat, že mi tam neustále někdo čmáře, ale tohle? Když jsem se vracela, na chodbě se potulovalo docela dost studentů, určit jako viníka jediného je téměř nemožné. Je mi to líto, ale s tímhle vám vážně nepomůžu,“ zasmála se a letěla pryč.

O něco později se ale situace ještě zhoršila, když se na vrátkách u domu pana ředitele objevilo velké tlusté prase. Nikdo netuší, kdo přesně se v tu dobu v Godrikově dole nacházel, je však jisté, že v parku se zrovna rozkládal tábor nováčků. Z obou případů zatím není nikdo podezřelý a zdá se, že to tak i zůstane. Vzhledem k vytíženosti obou těchto míst je jisté, že viníka už nikdy nikdo neodhalí. S oběma případy tak nelze nic udělat.


Záběr domu pana ředitele před poškozením.

Jak situace dopadne? S nejvyšší pravděpodobností bude zametena pod kobereček. Jelikož nápis v Umývárně již byl pečlivě vydrhnut a o to tlusté prase na vrátkách se skřítci pana ředitele určitě postarali, tento případ může být odložen a pro jednou by mohlo být viníkovi, ať už to byl kdokoliv, odpuštěno. Ředitelství školy však upozorňuje, že takový čin, pokud by se opakoval, bude postižen extrémním trestem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *