Soutěžní sovy se zpovídají

| Vydáno:

Modro-červenou soutěž pro sovy už zaznamenal snad každý. Jelikož jsem se posledně ptala autorů, tentokrát jsem se rozhodla zaměřit na soutěžící. Jak tedy Osovnost vidí oni?

Odpovídali mi čtyři soutěžící různých barev, fialová Elennar Hollkin, žlutá Patricia Baloure, modrá Eliah Tailesová a červený Michael Jones. Obě zmijozelské účastnice bohužel z boje odstoupily. A co jsem se dozvěděla?

Proč jsi přihlásil/a svou sovu do Osovnosti?
Madam Hollkin: Proč jsem se přihlásila? No to je jasné, ne? Moje sova je ta nejlepší a měla by za to být odměněna, ne? – usměje se od ucha k uchu – Samozřejmě jsem chtěla nějak podpořit naše kolejní časopisy a zase se jednou zapojit do dění, a tak jsem spojila příjemné s užitečným.
Patricia: Pretože rada súťažím a ešte viac mám rada svoje sovy.
Eliah: Protože je nejkrásnější, nejdokonalejší a nejvíc k poňuňání! A protože jsem ji dostala od nejkrásnějšího, nejdokonalejšího a taky nejvíc k poňuňání!
Michael: Samozřejmě kvůli ní, aby mohla dokázat, že patří k hogwartské soví špičce.

Jak jí zatím sedí úkoly?
Madam Hollkin: Teda mohu říct, že úkoly jsou dosti náročné. Gomen si s tím lámal hlavu dlouho… Hlavně shánět rodokmen byla fuška, když má Gomen rodinu v Japonsku. Stálo to hodně sov.
Patricia: Volná disciplína mi nesedela, ale ostatné mi zatiaľ sedeli, aj keď dávajú zabrať.
Eliah: No co, sováček je flegmouš, ten prostě vymyslí a koná. Horší to je se mnou. Nervy a naprosté prázdno po každém vyhlášení zadání úkolu.
Michael: Jak který, třeba volná disciplína byl docela horor, naproti tomu posílání přáníček jsem si užil.

Proč si myslíš, že by právě tvoje sovička měla být Osovností?
Madam Hollkin: Myslím si, že by měla vyhrát ta nejlepší sova, a kdyby to byla ta má, tak bych to s ní oslavila.
Patricia: Krídlana je jednoducho výnimočná sova. Je rýchla, krásna a má dobré srdce.
Eliah: Protože je nejlepší a už to mluví za vše, že? A taky proto, že tak nesebevědomá sova by si své sebevědomí měla spravit.
Michael: No pro mě už Luna Osovnost je a skrze tuto soutěž jen zbytku hradu ukazuji její klady.

Čím se snažíš získat si příznivce?
Madam Hollkin: Příznivce? No, stále si naivně myslím, že záleží i na tom, co vlastně sova umí, ne jen na tom, kolik má známých. Gomen je na nějaké to „pošlete mi hlas“ příliš staromódní a poctivá.
Patricia: Hlavne vypracovaniami úloh, pretože sa nerada vnucujem.
Eliah: Svým dílem.
Michael: Já to nijak neřeším, zato Luna je poslední dobou na všechny nějak moc příjemná, dokonce se hlásí o extra lety navíc…

Našel/našla sis kromě sebe ještě nějakého favorita?
Madam Hollkin: Sleduji i ostatní účastníky, to je jasné. Některé sovy jsou velice nadané, všechny mají své osobní kouzlo. Nemám nějakého určitého oblíbence. Kolo od kola se to mění.
Patricia: Dúfam, že moje kamarátky sa neurazia, ale sovička Spontánnost, ktorá žije u Nerys Heliabel Ghostfieldovej, je podľa mňa horúca favoritka a vôbec by mi nevadilo, keby vyhrala, pretože by si to zaslúžila.
Eliah: Každá sova má své kouzlo, a proto bych zavedla spoustu kategorií, aby byla každá oceněná. Ale nejlepší stejně byla ta Lopézova.
Michael: Favorita jsem nenašel. Abych řekl pravdu, v každém kole poctivě studuji práce ostatních sov a jejich majitelů a ještě jsem nikomu nedal víc než jeden hlas (tedy v každém kole u mě zvítězil někdo jiný).

Děkuji za odpovědi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *