O novém školním roku s primuskou

| Vydáno:

Tentokrát jsem si na ležák a kousek řeči pozvala novou zmijozelskou primusku, NaSaŠí Jackson. O zlaté placce, o roli nováčků v honbě za pohárem a tak vůbec.

Nedávno jsi dostala ve Zmijozelu novou funkci, a to tu skoro nejpodstatnější. Očekávalas, že by mohla úloha primuse připadnout tobě?
Abych pravdu řekla, tak trochu jsem to čekala, protože téměř každý mi říkal, jaká jednou budu určitě dobrá primuska. – zasměje se – Když to slyšíš na každém rohu, nakonec si na tu myšlenku zvykneš. Ani nejsem moc překvapená, ale jsem ráda, že ve mě má madam kolejní takovou důvěru.

Bereš tedy zlatý odznak jako výzvu nebo jako poslání?
Jistá výzva to je, to ano. – přikývne – Rozhodně jsem zvědavá, zda kolej dokáži dovést k poháru a stmelit Zmijozel opět dohromady.

Myslíš si tedy, že Zmijozel má na to, aby předčil Nebelvír?
Naprosto, jsem o tom přesvědčená. Máme v koleji spousty potencionálních hrotičů a studentů, kteří by dokázali jen tak nasbírat 1-2 tisíce bodů, jenže problém je v tom, že se nikomu nechce. Každý kope radši sám za sebe než za tým a vidina poháru pro ně nic neznamená. Což je škoda, měli bychom spolupracovat.

Je hezké mluvit o ostatních, začneš ale u sebe a taky pro to něco uděláš?
Samozřejmě, že se pokusím přispět, jak to jen půjde. Už mám našetřeny spousty galeonů na výuku a nehodlám zaostávat ani v soutěžích. Jestli se nás takových najde víc, bude to skvělé. – usměje se – Také se pokusím vzbudit u ostatních studentů naději, že pohár přeci jen můžeme vyhrát. Pokud se to povede, mohlo by nám to začít jít samo.

A jak to vidíš s famfrpálem, podpoří zmijozelský ukazatel bodů i příští rok?
Samozřejmě! – usměje se – Když jsme to zvládli tolikrát, tak proč ne ještě jednou? Famfrpál je jedna z mála věcí, která naši kolej spojuje, protože je to činnost, ve které pracujeme jako tým a poměrně se nám to daří. Když to půjde i nadále, můžeme chystat další místo na krbu.

Koukám, že jsi Zmijozelu plně oddaná, zvládáš u toho i nějaký osobní život? Nakouknout do Velké síni, zajít ke Třem na kus řeči?
Popravdě… Sem tam se ve Velké síni zastavím na pár slov, ale poslední dobou už moc ne. Ani ke Košťatům moc nechodím, maximálně si povídám v kolejce anebo si s ostatními koresponduji.

Pokud si udělám chvíli času, jdu si zabojovat do Soubojového klubu, protože tam jsou fajn lidi, se kterýma ráda ztratím chvilku. A nesmím zapomenout na Příčnou ulici, kde se ráda procházím, nicméně to je asi všechno, moc společenská nejsem, i kdyby byl čas.

Zkoumala už jsi nováčky? Jak na tebe působí?
– zasměje se – Kdo by je nezkoumal? Já si je každým rokem zvědavě prohlížím, letos to vypadá nadějně, stejně jako loni. Pokud se nám opět podaří vychytat ty aktivní, mohli bychom získat vítané posily do našich řad.

Myslíš, že aktivita nováčků bude mít zásadní vliv na umístění Zmijozelu v bodování příští rok?
Ovšemže na to bude mít vliv. Když se zpětně ohlédneš za uplynulým rokem, byli to právě nováčci, kteří toho udělali o hodně víc než starší studenti. Takže doufám, že nám Klobouk poslal někoho aktivního.

K vítězství asi bude potřeba víc než dravost nováčků…
To samozřejmě, nováčci v tom však hrají důležitou roli. Mají naději na výhru, což spousta starších kmetů už mít nemusí. Je třeba zabrat a dokázat ostatním, že nic není ztraceno.

Myslím, že motivovat starší studenty dá hodně práce, máš na ně nějakou speciální taktiku?
Taktiku mám, ale s dovolením si ji nechám pro sebe, takhle veřejně by se mohl kdekdo inspirovat a pohár nám vyfouknout. – uculí se –

Co říkáš na svoje nové prefekty?
Jsem s výběrem spokojená. Ein toho má v sobě víc, než by od ní kdokoli očekával, a Krabat mě neustále něčím překvapuje. Já doufám, že nám to spolu bude vycházet.

Je něco, co bys ještě chtěla říct?
Ať už to se Zmijozelem dopadne jakkoli, já to s kolejí nevzdám a neustále se budu pokoušet ji dostat na špici a získat poháry!

Děkuji za rozhovor.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *