Famfrpál: Jak jsme na tom?

| Vydáno:
Famfrpálová sezóna je za dveřmi. Aktuálně si jednotlivé koleje domlouvají první tréninky, a tak jsem se podívala, jak jsou na tom s hráči. Některé výsledky byly docela překvapivé.

Jako papírově nejsilnější famfrpálová kolej se mi podle shromážděných údajů jeví Nebelvír. Má k dispozici 18 brankářů, 18 střelců, 15 odrážečů a 3 chytače. Samozřejmě často v jedné osobě; celkem je zde 19 hráčů, kteří mají alespoň jeden post vytrénovaný na mistrovskou úroveň. U Nebelvíru si také nelze nevšimnout, jak svým famfrpálovým nadšením dokáže strhnout nováčky. Jako jedna z mála kolejí má jednoho ze svých mistrů už ve druháku a spousta dalších má v tomto ročníku k mistrovi skvěle našlápnuto. Další své hráče má podle ročníků docela rovnoměrně rozloženy.

Zmijozel je obecně brán jako kolej s nejkvalitnějším týmem na škole. Kdybych se nebála hadů, v porovnání s Nebelvírem bych mu ale dnes už toto prvenství upřela. Zelený tým operuje s 13 brankáři, 12 střelci, 12 odrážeči a 3 chytači. To není v žádném případě důvod, proč by měl být řazen na druhou kolej. Problémem je ale fakt, že většina mistrovských hráčů se nachází v rozšiřujícím studiu, pár pak ještě v pátém ročníku, což by mohl být do budoucna problém. Zmijozel má celkem 16 hráčů s alespoň jedním mistrovským postem.

Mrzimor, který se po několika školních letech ocitl v minulé sezóně opět na posledním místě, má takových hráčů 19, stejně jako Nebelvír. Celkem má 10 brankářů, 16 střelců a 12 odrážečů. Nejsilnější základnu má v pátém ročníku, kde se pár žlutých uhnízdilo zřejmě navždycky…

V trochu jiné dimenzi se pohybuje Havraspár se 4 brankáři, 8 střelci a 9 odrážeči, to vše ve 14 hráčích. Pomineme-li trochu silnější 7. ročník, i zde jsou hráči ročníkově vcelku vyrovnaní. Havraspár má oproti Mrzimoru také výhodu v chytači, který se pomalu, ale jistě blíží ke 100 %, a byl to také on, kdo modro-žlutý zápas minule rozhodl.

Dříve se taky ve velkém řešily terčíky. Hranice jakéhosi „dobrého“ výkonu se většinou vydělovala od třech čtverečků (51 terčíků). Zde má prvenství Nebelvír (18), následuje Zmijozel (12) a dost méně mají pak Mrzimor (6) a Havraspár (4). Naštěstí pro poslední dvě jmenované koleje prý ale terčíky už nehrají takovou roli.

Nakonec ale stejně nejvíce záleží na tom, kolik hráčů se na zápas ve skutečnosti dostaví. Účastnit se v zápase už dnes zdaleka není pouze výsada mistrovských hráčů, a tak je v podstatě celá statistka k ničemu.

Komentáře

  1. Terčíky – Díky za statistiku, mně se četla moc dobře. – usměje se – Ale ty terčíky bych nepodceňoval, Zmijozel je na tom fakt dobře. Ovšem naši nováčci se činí, tak je snad dotáhneme. – zatváří se pyšně – Jinak je však pravda, že základ je, v jaké sestavě se koleje na zápas sejdou.
    Vicky, vítej mezi sportovními redaktory!

  2. 🙂 – Zajímavá statistika 🙂
    A propo, já jsem chytačka, ne chytač! 😀 Mluvte o mně jako o ženě, já jsem na to hrdá! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *