Letní úvaha

| Vydáno:

Léto začalo a s ním i prázdniny, je tedy čas na letní úvahu…


Jaké máte rádi léto?
Možná si řeknete, že je to hloupá otázka. Ale když se nad ní maličko zamyslíme, zase tak hloupá není. Ne každý má rád horko, ne každý je spokojený, když je pod mrakem a nedá se koupat.
Ale obvykle se všichni, nebo alespoň velká většina lidí shodne na tom, že nejlepší by bylo takové teplo, aby se dalo chodit v tílku a šortkách, koupat se v rybníce, na koupališti nebo v moři, ale aby to teplo nebylo úmorné. Aby slunce hřálo, ale nepálilo, Aby se daly podnikat výlety, při kterých by člověk neumdléval vedrem.
Aby každou noc drobátko sprchlo, protože zrají třešně a jahody… Byla by škoda, kdyby uschly.
A také letní přeháňky vyčistí vzduch. Jenomže ani deště by nemělo být moc… Jen tak akorát.

Jakpak se léto projevuje na hradě?
V první řadě odhalenými těly.



Angie Claire Silveri zvolila oblečení převážně bílé barvy. Ano, to je chytré, bílá barva totiž příliš nepřitahuje sluneční paprsky. Ale co ty punčochy? Nehřejí příliš? Ačkoliv, proč by nemohla Angie mít punčošky, chránící její nohy před opálením?



Arwen van Weverstraat naopak odhalila v rámci cudnosti, co šlo. V krátkých, krásně zelených šatičkách se zcela jistě skvěle opálí.



Ovšem nikdo by neměl zapomínat na ochranný krém, jako Marvarick Vápenon. A protože jistota je jistota, zůstal hezky celý oblečen. Marvaricku, není ti vedro?



Jestli je jisté, že se Marvarick nespálí, pak mrzimorská primuska Samantha Ulvenová dotáhla obavu před slunečními paprsky k dokonalosti. Jen pozor na přehřátí.

Na odhalená těla je zřejmě ještě příliš chladno. Jak vysoká by musela být teplota vzduchu, aby přílišného oblečení nebylo třeba?

K létu také patří neubývající davy zmrzliny chtivých mlsálků před zmrzlinářstvím Floreana Fortescuea.



(zdroj: thetimeblawg.com)

Ještě, že pan F. má nevyčerpatelné zásoby různých druhů zmrzlin a za velmi příznivou cenu.



Ale mějte na paměti, že ani v krásných letních dnech se nemoci nevyhýbají ani kouzelníkům a čarodějkám…Jistě byste neradi trávili prázdniny takto:


(zdroj www.pixmac.cz)

P.S. Abych nezapomněla… Je to sice z jiného soudku, ale prostě musím. Musím pochválit Mrzimorský kolejní časopis. Žlutí, gratuluji, opravdu se vám to povedlo!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *