Co takhle nějaké mňam?

| Vydáno:

Letos je to léto takové všelijaké. Chvíli mřou vedrem mouchy za letu, chvíli je chladno a prší.
Proto jsem si pro vás připravila něco mňam pro každou letní příležitost.
K zchlazení i zahřátí, prostě na pohodu.

Takže nejprve něco pro zchlazení. Co třebááá…

TŘEŠŇOVÝ KOKTEJL


Třešně už jsou krásně přezrálé, tak co jiného s nimi, že?

Budete potřebovat:
– hůlku
– kotlík
– hrst třešní, které přemluvíte, aby se zbavily pecek (nebo je vypeckujte sami)
– 180 g smetany, která zakysala po poslední bouřce (prostě zakysanou smetanu)
– vanilkový cukr – kolik chcete
– 10 ml třešňového sirupu

Postup:
Všechny ingredience dáte do kotlíku. Postavíte se do vzdálenosti zhruba jednoho malého kroku, uchopíte hůlku a začnete vysílat na kotlík lechtáky v desetivteřinových intervalech.
Tři minuty budou stačit. Lechtáky způsobí, že se ingredience v kotlíku promíchají.

Na prvních deset lechtáků ale dejte pořádný důraz, aby se třešně smíchy rozmělnily, jinak vám v koktejlu zůstanou jejich kousky.

A ještě něco pro zahřátí…

HORKÁ SMETANOVÁ ČOKOLÁDA



Už jen když vidím ten název, sbíhají se mi sliny… A jak umí takováhle dobrota jednoho rozehřát!

Budete potřebovat:
– hůlku
– kotlík
– 200 ml smetany, která se ráda vaří (prostě smetana na vaření)
– jeden balíček vanilkového cukru
– 400 ml mléka
– 100 g hořké čokolády

Na dozdobení:
– čokoládové hoblinky
– 100 ml smetany, která se ráda směje (smetana ke šlehání)
– mletou skořici
– cukr – podle chuti

Postup:
Čokoládu nakrájíme na kousky, nejlépe použitím modrých blesků. Dají čokoládě takovou tu lehce pikantní příchuť. Mléko požádáme, aby se smíchalo se smetanou, která se ráda vaří. Chechtací smetanu ulechtáme lechtákem v hustou šlehačku.
Smetamléko přivedeme třemi ohnivými střelami k varu. Přidáme kousky čokolády a vanilkový cukr. Zlehka promícháváme lechtákem, dokud se čokoláda nerozpustí, potom vše vylechtáme do pěny.

Horký čokoládový nápoj nalijeme do šálků, ozdobíme šlehačkou, mletou skořicí a kousky čokolády.

Podáváme horké. Každý stolovník si smetanovou čokoládu podle chuti přisladí.

Komentáře

  1. – No, teda hned jak se dostanu ke třešním tak to zkusím 🙂 Nebylo by tam něco i s malinama?:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *