Lososa na másle a opalovací krém!

| Vydáno:

Horké letní dny už naplno poznal i hrad. Ač silné zdi přece jenom lépe udržují chládek, neustávající vedra jsou i na hrad moc. A tak je posledním místem, kde je ještě k přežití, zmijozelské sklepení. A tam se nedostane jen tak někdo. Co tedy proti vedru pomůže?


Všichni to známe – vedro jak blázen, mozek se vaří a jediné, na co jsme schopni myslet, je bazén, který se ve Velké síni objevuje v těchto vedrech docela často. Pokud ale nejste zrovna ze Zmijozelu, i pro vás je tu pár možností, jak si udržet mozek funkční aspoň do oběda. V lepším případě třeba i do tří odpoledne.

Základním pravidlem, na které už přišli i mudlové, je dodržování pitného režimu. Je sice hezké mít vodu všude kolem sebe, sem tam ale neuškodí nalít něco i do sebe. Nejspíš si tím ušetříte bolest hlavy, pokud vás ovšem nenapadne pít v tomhle horku nějaké alkoholické dryáky. To naopak vašemu tělu dobře nedělá. Dostatečný přísun tekutin je ale jedním z předpokladů, pokud chcete horké letní dny přežít.

Co vám ale v těchto dnech můžu vřele doporučit, je mudlovský vynález – opalovací krém. Pokud nejste zrovna z Nebelvíru a chcete se vyvarovat do ruda spálené pokožky, než se vydáte k bazénu, namažte se. Účinnost není úplně stoprocentní, alespoň minimálně by vám ale pomoci měl. Ještě malá rada pro ty méně mudloznalé – čím vyšší číslo na obalu, tím vyšší ochranný faktor a tím nižší pravděpodobnost, že od bazénu odejdete jako čerstvý Nebelvírský.

Co ale zachrání váš mozek před kašoidním vzezřením a nefunkčností, je správná strava. Kdo se totiž v tomhle hicu nacpe gulášem se šesti, kope si hrob. Nejenže vás taková nadílka potáhne ke dnu, celý zbytek dne budete ještě k tomu naprosto nepoužitelní. Ideálním jídlem pro tyhle dny jsou těstoviny, ovoce a zelenina (které nám Velká síň hojně nabízí) či ryby. Jednou z nejlepších ryb je losos, v současnosti je docela snadno k dostání a hodí se jak k novým bramborám, tak k těstovinám či zelenině.

Co naplat, nejlepší by bylo úplně se sluníčku vyhýbat, nedělám si ale naděje, že se té potvoře dá utéct. Raději už vás nebudu zatěžovat dlouhými a zbytečnými rozmluvami a popřeji vám zdar a sílu při boji proti vedru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *