Kterak studenti soutěží…

| Vydáno:

Vítám vás u svého dalšího prázdninového průzkumu. Tentokrát jsem se zaměřila na (zařazené) studenty a soutěže. V které koleji vypracovávají soutěže nejvíce? Kdo dává přednost bodům a kde se jede spíš na peníze? To a mnohem více se dá zjistit z magíků…


„Rychlost není přežitek“, to je magík, který nechybí v téměř žádné sbírce, zdolalo ho 94% zkoumaných. V těsném závěsu stojí „Levou zadní a pravou přední“. První trojku uzavírá „Zlatý střed“.

Přejděme ale ke kolejím. Nejvíce soutěžních magíků má Havraspár (361), stíhaný Nebelvírem (329). Následuje Zmijozel (303) a konečně Mrzimor (293).

Tato čísla jsou ale celkem nic neříkající. Proto jsem se rozhodla soutěžní magíky rozdělit ještě na několik podkategorií. První se týká počtu vypracovaných soutěží. Přirozeně jsem vycházela z magíků „Mravenec, Včelka, Bez práce nejsou koláče, Čmelák, Soutěživá duše a Machřík soutěží“. Pořadí je totožné jako u celkového počtu soutěžních magíků – Havraspár (113), Nebelvír (101), Zmijozel (91), Mrzimor (83).

Další mou podkategorii tvoří bodoví magíci (týká se to zejména magíků „Body nad zlato, Ke cti a paměti, Opora poháru“ a několika dalších, které postupně odkrýváme díky Jane Mooren. Tady si drží prvenství Havraspár a Zmijozel (49). Menší odstup má Nebelvír (46) a beznadějně poslední opět zůstává Mrzimor (30).

Prvenství Havraspáru a Zmijozelu se mi jeví jako hodně překvapivé. Vždyť od školního roku Léto 2009 (kdy byly magíci zavedeni), vyhrál Havraspár školní pohár pouze jednou, Zmijozel dvakrát. Prvenství Havraspáru se dá ale možná vysvětlit i tím, že aktuálně patří mezi nejpočetnější koleje. Bohužel se mi nepodařilo dopátrat, zdali se bodoví magíci rovněž počítali zpětně.

Do poslední podkategorie jsem přirozeně zařadila peněžní magíky („Peníze jsou vše, Je ještě v bance místo a Magnát“). Zde zůstává zachován stereotyp nejhamižnější koleje. Drtivě vede Zmijozel (31). Nutno dodat, že pouze mezi Zmijozelskými najdeme „magnáty“ (magíky za získání 500G v soutěžích), a to dokonce hned čtyři. Následují Havraspár (22), Nebelvír (20). Peníze jsou evidentně lhostejné Mrzimoru (13).

Údaje jsem sbírala „strategicky“ ve dnech 18. – 20. 8., kdy byl supervizor soutěží na dovolené, tudíž by snad nemělo dojít k velkým odchylkám. Pokud by měl čistě náhodou někdo zájem o ještě podrobnější čísla ze světa soutěžních magíků, ráda se o ně podělím soukromě. – usměje se –

Komentáře

  1. 🙂 – Pěkná statistika 🙂
    Jen bych chtěla upozornit, že tam vidím nesrovnalost, jsem sice na dovolené s Capartem, ale mám takový dojem, že to Havraspár vyhrál za tu dobu pohár 2x a Zmijozel 1x O:)

  2. 🙂 – Díky Lili, za opravu, Havraspáru jsem opravdu jeden sebrala, nějak se mi podařilo tyto dva výsledky přehodit, omlouvám se čtenářům. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *