Copak to tu praská?

| Vydáno:

Přesně takovou otázku jsem tuhle slyšel ve Velké síni! Nějaká drzá studentka si stěžovala, že při procházení kolem famfrpálového hřiště něco praská. Nevím, odkud slyšela praskání, ale shodou okolností se v tu dobu odehrával famfrpálový trénink fialových. Pojďte se podívat na to, jak fialové tréninky zatím probíhají. Čtěte dále a dozvíte se i to, co byste nechtěli!

Je to již druhý rok, co se velice oblíbená šéfredaktorka Denního věštce stará o sportovního ducha ve sborovně. Bývalá famfrpálová kapitánka Nebelvíru se vrhla do velice nevděčné práce – snažit se donutit líné zpohodlnělé profesory a zaměstnance nasednout na košťata a protáhnout své praskající kosti nablýskané hábity.

Věřte, že práce je to skutečně nevděčná! Však vezměme v potaz jenom tu skutečnost, že nejmenovaná kolegyně, kterou nepotkáte bez gigantického hrnku kafe a zákeřného úsměvu na rtech, si vydupala připomínky tréninků ještě ten den, aby na ně nezapomněla. No a myslíte, že dorazila? NE! Chudák kolegyně Brendiová tak musí ještě ten den myslet na upomínku, aby nebyla vyslyšená! Hrůza tohle!

Teď se ale pojďme soustředit na to pozitivní! Na všech trénincích byla minimálně dvojice profesorek! Tedy ještě se nestalo, že by si tam fialový neměl s kým popovídat. A za druhé, že kolegyně dokázala namotivovat bývalou šéfredaktorku DV, která navíc nějakou dobu na našem hradě vůbec neúřadovala. Tedy kolegyně z Libelusie se z ledu vrhla do žáru famfrpálu! Obdivuhodné, nemyslíte? A ještě se podívejte na to, že si kolegyně vyzkoušela 3 různé posty během 3 tréninků!

Samozřejmě na všech trénincích nemohla chybět hlavní tyr… trenérka a kapitánka v jedné osobě – Theresa Veilin Brendi. No, co jsem poznal, ochotnější a obětavější osobu jsme si tam nemohli přát! Však se stačí podívat na to, na jaké posty chodila, a to hlavně jako výpomoc (například jako střelec proti Niane v brance). To jí pak člověk odpustí i ty výhrůžky o zlámaných nohách, že ano!

Touto dvojicí kolegyní jsme vyčerpali účast na prvním tréninku. Na druhém i třetím se pak objevila další z těch mladších kolegyň, která ještě nezlenivěla jako jiní. Není to nikdo jiný než hvězdná hráčka pocházející z Nebelvíru – Hekatea Centaurix. Ta se rozhodla pokračovat ve své úžasné dráze chytačky, tréninky strávila právě na tomto postu a ukázala, že rozhodně nic ze svého umění nezapomněla. Však také na posledním tréninku si sotva protáhla ruku a již svírala zlatonku – a komentátor nás okamžitě posílal zpět do postelí!

A právě kolegyně Centaurix byla jediná, kdo se přidal ke kolegyním Brendi a z Libelusie na druhém tréninku. Ale pozor! Trénink třetí byl tuze obsazený! Poprvé byl na fialovém tréninku obsazen každý post alespoň jednou fialovou osobou. Ba co víc, na tréninku se nás (ano, všimněte si slova nás, dokonce i já jsem protáhl své staré… koště) sešlo pět!

Musím říci, že atmosféra tréninku byla velice pěkná! Trénovalo se úplně samo a ne, nemohlo za to jenom to, že pro nás, starší ročníky, přidělali zvětšené brankové obruče! Therka kolem sebe šířila dobrou náladu a všeho se chytala, což vedlo k drobným vtipným situacím. Heky zase chytala každou zlatonku, což vedlo k obdivnému výskání každých pár minut. Ní se nebála shodit sebe samotnou a svůj famfrpálový (ne)um.
Pátým členem týmu byl potom kolega Tro…ehm… Supervisor soutěží. Ten přispěl do mlýna hlavně tím, jak mrzačil sám sebe. Vymlouval se na nějakou špatnou pálku, ale myslím, že mu jenom kapitánka zapomněla vysvětlit, že se neodpaluje rukou!
Ale je pravda, že předtím se mu podařilo shodit Heky z koštěte, a to naprosto přesným odpalem naslepo. A to jste měli vidět! Jak na něj začal mířit potlouk, zavřel oči v úděsu a pohodil odrážedlem. Heky, merlinužel, v tu chvíli letěla za zlatonkou zrovna nad ním a musela se odporoučet na ošetřovnu. Ale ani jeden z nich nechtěl prozradit, zda se Tad trefil potloukem, nebo ji přetáhl právě tím odrážedlem!

No a protože víte, že já mám rád statistiky, tak s nimi tento článek zakončíme! Podíváme se na to, kolik účastníků bylo jakého pohlaví, z jaké byli koleje a kolik z toho bylo profesorů a kolik zaměstnanců.

První trénink ze statistického hlediska:
100 % žen, 0 % mužů.
100 % pocházelo z Nebelvíru, 0 % pocházelo z Havraspáru, 0 % pocházelo z Mrzimoru, 0 % pocházelo ze Zmijozelu.
100 % profesorů, 0 % zaměstnanců.

Druhý trénink ze statistického hlediska:
100 % žen, 0 % mužů.
100 % pocházelo z Nebelvíru, 0 % pocházelo z Havraspáru, 0 % pocházelo z Mrzimoru, 0 % pocházelo ze Zmijozelu.
100 % profesorů, 0 % zaměstnanců.

Třetí trénink ze statistického hlediska:
60 % žen, 40 % mužů.
80 % pocházelo z Nebelvíru, 20 % pocházelo z Mrzimoru, 0 % pocházelo z Havraspáru, 0 % pocházelo ze Zmijozelu.
100 % profesorů, 0 % zaměstnanců.

A pokud potkáte slečnu s nejapnými poznámkami o tom, že na famfrpálovém hřišti něco praská, je to Rosmerta chystající třísky z lásky!

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *