Tajemství Merlinova moře – Vyhlášení

| Vydáno:
Dopluli, nezranění, unavení, vyčerpaní, ale s úsměvem na rtech. Plní zážitků, takových, kterými umí obdarovat jen Merlin a moře. Mořeplavci odhodili pádla, vypili spousty dýňového džusu a namazali si puchýře na rukou.
Dnes zůstaly jen vzpomínky a velká očekávání, jak celá soutěž dopadla. Přinášíme vám tedy slavnostní vyhodnocení a vyhlášení.

Nejprve bychom se ještě chtěli zpětně omluvit za zpoždění, které nastalo od posledního vyhlášení. Došlo k několika komplikacím, jež jsou zapříčiněny lidskými faktory a jsou tedy nevyhnutelné, a také sám Merlin potřeboval nějaký čas na rozhodování o výsledcích. K výsledkům jsme se tedy nakonec všichni společně dobrali a nyní přicházíme s tak dlouho očekávaným vyhlášením.

Na úvod bychom chtěli připomenout a zmínit, že dnes je jen málo lidí, kteří nikdy neslyšeli o Artušovi a jeho statečných rytířích, bojujících vždy na straně spravedlnosti a cti. Jeho příběh se k nám nese z dávných časů a dodnes je umělecky zpracováván do rozličných podob. Přináší poselství o rytířství, hrdinství a čistotě v boji dobra proti zlu.

Jak jste jistě pochopili, celá soutěž byla pojata prostřednictvím Merlinových ctností. Komu se podařilo úspěšně proplout ostrovy, musel nejprve vyluštit tajenku. A právě v nich se skrývaly ony ctnosti. Byly to:

1. Odvaha
2. Sebekázeň
3. Laskavost
4. Moudrost

A oním tajným slovem, které mořeplavci složili z písmenek v jednotlivých kolech, bylo slovo – čest.

Celkem do cíle doplulo pět mořeplavců. Pět odvážlivců a šťastlivců, kteří překonali obrovské vlny a nebezpečí. Objevovali celý svět a jeho rozličná místa.
V prvním kole prozkoumali Ostrov hadích ocásků, Západních kopců nebo objevovali Podvodní tajnosvět v Severních hlubinách. Odhodlaně prozkoumali úžiny či jeskyně. Ve druhém kole se vrhli na Zátoku lesku v Jižních zátokách. Ve třetím kole neochvějně zamířili k Východním Archipelám a dopluli i na Zrcadlový ostrov.

A nyní se již s námi pojďte podívat na konkrétní, jmenovité rozdělení bodů. Rozdělení vítězných pozic bylo do posledního kola neskutečně vyrovnané, do poslední chvíle se nevědělo, kdo celou soutěž vyhraje. Bodový rozdíl mezi výslednými pozicemi byl neskutečně vyrovnaný, jak můžete vidět, svou roli sehrál každý bod.

Jméno 1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo Celkem
Aki san Marino 4 4 4 + 6 18
Eillen M. Elat 4 4 3 4 + 6 21
Felix Stone 3 3 3 9
Melisa Pestrá 3 3 4 4 + 6 20
Mia Whitebear 4 4 4 + 6 18

Poznámka: 6 bodů ve čtvrtém kole získali hrdinní soutěžící za vyluštění tajného slova čest.

Jak jste tedy zjistili z výše uvedené tabulky, obrovský potlesk a gratulace patří madam Elat za první místo, s počtem jednadvaceti bodů. Druhé místo obsadila slečna Melisa s dvaceti body. Na třetím místě se umístila madam Aki se slečnou Miou, obě dvě dámy obdržely bodů osmnáct. Felix se umístil na krásném posledním místě s devíti body.

A nyní vás již nebudeme napínat a prozradíme vám, jaké ceny jsme si pro vítěze připravili. Jelikož víme, že zlatý charakter si někdy zaslouží skutečné zlato pro radost, Merlin a jeho rytíři se rozhodli obdarovat všechny mořeplavce takto:

První místo, tedy madam Eillen, obdrží krásných 51 srpců.
Druhé místo, obsazené Melisou, získává 41 srpců.
Třetí místo zajistilo oběma umístěným dámám každé po 31 srpcích.
Felix na pátém místě obdrží 21 srpců.

Ale to ještě není všechno! Jelikož všech pět mořeplavců překonalo nástrahy i vlnobití, získávají ještě jeden skvostný dar. Merlinovské pověsti totiž vyprávějí o souboji dvou draků, červeného a bílého. Ti nemohli dojít klidu, při kopání  a stavění hradu byli neustále opakovaně probouzeni a bojovali spolu. Nakonec nezvítězil žádný, oba zemřeli.

A právě v tomto duchu se nese dárek, který vám sám Merlin nadělil – Závan harmonie. Na křídlech těchto papírových draků k vám přilétá harmonie z ostrovů Merlinova moře. Pohladí po duši a pozvedne srdce kouzelníků, kteří v sobě dokázali probudit rytířské ctnosti.

Milí čtenáři, ani vy nesmutněte, máme pro vás skvělou zprávu. Tohoto draka si budete moci také později zakoupit, ale až po nějaké době. Nejprve si tuto odměnu musí užít naši vítězové. O dostupnosti Závanu harmonie vás budeme včas informovat.

Ještě jednou všem zúčastněným děkujeme za to, že s námi pluli, že se nevzdali, odolali všem nástrahám a prokázali neskutečnou statečnost a v neposlední řadě i bohatou kreativitu a fantazii. Upřímně děkujeme a blahopřejeme!

Pro Denní věštec
Družina mořeplavců

Komentáře

  1. Ti dráčci jsou úžasní! Merline, moc děkuji za nádherný zážitek a krásné ceny.

    A všem mořeplavcům gratuluji k úspěšnému doplutí do cíle. Vaše vypracování byla úžasná a ráda jsem si je procházela.

  2. Děkuju za moc hezkou soutěž, která mě bavila a díky ní bylo mé léto zas o něco zajímavější. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *