Z kabinetu madam Orionis

| Vydáno:

Nový školní rok se kvapem blíží a s ním i zapisování předmětů, které odstartuje už v neděli 2. 2. V učebnách nás čeká spousta novinek, já přináším shrnutí těch nejžhavějších…


Školní rok za katedrou poprvé okusí novopečená profesorka Lilien Emity Meissed, jejíž zfialovění proběhlo teprve ve čtvrtek. Z kabinetu inspektorky výuky se můžeme dozvědět, že žádá o otevření rovnou dvou zbrusu nových předmětů – Fantazírování a Magie slova.

Návrat někdejší havraspárské kolejní ředitelky Judith Eleanor Pixie koncem listopadu byl jedním z největších překvapení uplynulého školního roku. I madam Pixie se opět chystá obléknout profesorský hábit. Budeme se s ní moci setkat v hodinách Kouzelnické frazeologie.

Zahájení výuky bude snad bohatší i o předměty profesorky Amálky Zlaté, která minulý školní rok při žádání o otevření předmětů zmeškala lhůtu.

Neunikl mi ani nový předmět Soví orákulum, na němž se podle všeho podílely kreativní profesorky Janel Weil a Larrie Larstonová.

Každá mince má dvě strany, a tak se budeme muset s některými profesory pro tento školní rok rozloučit. K ledu míří hned trojice profesorů. První z nich je Belatris Nithelas Malrinová. Předmět Bystrozoroství – přípravný kurz ale nejspíš převezme profesorka Niane z Libelusie. Dále Midar Kilahim. Toho už na postu kolejního ředitele Havraspáru ve čtvrtek vystřídala dosavadní zástupkyně školy Larrie Larstonová. K vidění pak nebude ani profesorka Petula Laskavá.

S učením tento rok „sekne“ i profesor Matthew Whitecrow, snad se s ním budeme i nadále setkávat alespoň na ošetřovně.

Úspěšný nový školní rok!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *