Statistika zkoušek OVCE a KOZA Zima 2021

| Vydáno:

Už jste měli možnost počíst si v Denním věštci, kdo se v uplynulém  roce rozhodl skládat zkoušky NKÚ nebo CKÚ, dnes jsem si, pro úplnost, vzala na paškál zkoušky trošku možná obtížnější a výjimečnější – za život na hradě můžete složit jen jednu a součástí je mimo jiné i zkouška ústní. Snahu takových šikovných kouzelníků je třeba vyzdvihnout a složení této zkoušky patřičně oslavit. A o kterých z nás je tady vlastně řeč?

Zkoušky OVCE

Šestice odvážných dívek se rozhodla zkoušku dospělosti složit právě letos v zimě. Poněkud zajímavé je, že se studentky letos shodly ve výběru a některé z nich mají podobný vkus. Z této šestice však ke zdárnému konci došlo jen pět z nich.

Minulý rok, tedy v Létě 2020, složily OVCE čtyři havraspárské dívky. Jako by letos chtěly Havraspárské vytvořit už nějakou tradici, přihlásily se dívky ke zkoušce zase čtyři. První z nich je Caitlin Galbraith, která se rozhodla zkoušku dělat u madam Barbary Arianne Lecter z Lektvarů a může se pyšnit celkovou známkou Vynikající. Další odvážnou dívkou, jež konečně pozná, jaké to je dostávat důchod, je Grace Annabeth Reatcher. I té se totiž podařilo splnit bez sebemenšího zaváhání tyto zkoušky dospělosti, a to u pana Zendaera Amattise z předmětu Charakterové studie. Nevím, do jaké míry souvisel výběr zkoušek se sympatiemi profesorů, ale pan kolejní modrých vypsal ještě jednu zkoušku z Charakterových studií, a to pro Myker Fae McGarden, která taky na svém diplomu bude mít výstavní tři véčka. Poslední modrou duší s více než úspěšně složenými zkouškami se stala Melánie Hale, jež se nezalekla zadání od madam Seleny Enail Smithové a své dosavadní studium zakončila předmětem Nauka o fobiích.

Červené a žluté koleji se dneska trošku vyhneme obloukem, protože se v nich bohužel nenašel nikdo, kdo by rád přeskočil do rozšiřujícího studia. Avšak nesmíme opomenout poslední z kolejí, tedy Zmijozel. Musíme zdůraznit to, že to budou už dvě mudlovská léta, co měli zelení mezi sebou někoho, kdo zkoušku OVCE úspěšně složil. Letos se však odvážila a krok kupředu k diplomu udělala Jagga Viggo, která již má úspěšně složeno z Astronomie u madam Niane z Libelusie. A stejně jako ostatní šikovné dívky, i ona má samé Vynikající. Poslední ze všech na seznamu je Magdarlene di Facittra. Ta se bohužel ke zkoušce jen zapsala, ale zřejmě ji neodevzdala. Její volba však také padla na Astronomii u madam Niane z Libelusie.

Zkoušky KOZA

Zkoušky KOZA se rozhodly letos skládat dvě studentky a jedna fialová. Ačkoliv je to méně než minulý rok, stále jde o větší číslo než průměr.

Nejkreativnější musela být letos rozhodně Niane z Libelusie, která mimo dvou zkoušek OVCE vypsala i jedny zkoušky KOZA, a to havraspárské studentce Phillipě O Connel. Ta úspěšně a elegantně zúročila své znalosti z Horolezeckého minima.

Ačkoliv nikdo z červených se do zkoušek OVCE nehrnul, má Nebelvír také svou absolventku, a to Rebeccu Shadowfang, která složila zkoušky KOZA u madam Aki san Marino z předmětu Kryptologie.

Poslední tu máme zaměstnankyni našeho hradu, bývalou modrou studentku a osobnost, jež se řadí již k těm, kteří jsou pomalu starší než hrad sám – Helenii Kukkovou. Madam Kukková si odsloužila na hradě sice už dost, ale letos si svou cestu hradem obzvláštnila zkouškou KOZA. Tu složila u madam Any Dawson z oblíbeného předmětu Kouzla všedních dnů.

Jménem celého Denního věštce bych ráda všem pogratulovala k odhodlání, které je někdy těžké v sobě najít. O šikovnosti studentů taky svědčí, že všichni si odnesli samá véčka (nebo jsou snad profesoři na žáky málo tvrdí?). Dále všem přeji taky úspěšný start do nového školního roku. Zkouškám zdar, a pokud bude všechno tak, jak má být, sejdeme se u statistiky i za pár měsíců.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Moc gratuluji ke složení! Mám pocit, že bych se měla začít ucit už teď, jak to tak vidím 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *