Nebelvír si pospíšil

| Vydáno:
Hráči Havraspáru a Nebelvíru v sobotu na hřišti moc nepobyli, zápas byl ukončen v rekordních 8 minutách a vteřině. Redakce Denního věštce byla na rozpacích, jestli vůbec o tak krátkém zápase, který navíc dopadl podle očekávání, informovat. Já bych ale pár poznámek měla…


Obě kapitánky potvrdily zápas včas, a tak se začalo přesně o půl desáté, což se v novém famfrpálu moc nestává. Ze strany havraspárské kapitánky to možná bylo trochu překvapivé rozhodnutí, neboť jí chyběl klíčový hráč, chytač. O tom, jestli by s jeho přítomností měl zápas stejný průběh, se můžeme jen dohadovat.

V celém zápasu padly pouze dva góly. I když měl podle statistik Havraspár 100% držení camrálu, oba letěly do jeho branky. Uznání spoluhráčů si tak vysloužily Hekatea Centaurix a Sheila Lostris.

Nejzvláštnější částí zápasu bylo nepochybně brzké shození nebelvírské chytačky, Kate Resey. Elysion Blackmoorová jí dopřála pouze jeden hon na zlatonku a pak ji nemilosrdně shodila. Překvapivé je, že se tak stalo po první ráně, byť pan Ronald předesílal, že by se tak už dít nemělo (pro srovnání v zápasu Nebelvír vs. Mrzimor byly pro sražení chytaček na obou stranách potřeba dvě přesně mířené rány, podobně to probíhalo celou minulou sezónu). Na druhou stranu faktem je, že Elysion dosáhla 15. úrovně na odrážeči, snad i proto mohla být její rána tak silná.

Nebelvírský tým se nenechal rozhodit a na post chytače vyslal Nebelbracha Mechachu, ten pak lapil zlatonku na první pokus a zápas tak skončil 170:0.

Se zápasem může pro některé vyvstat řada otazníků. Pro mě to jsou především následující:

1. Není víc demotivující fakt, že v pozicích střelec a brankář takřka není velká šance ovlivnit zápas, než skutečnost, že je prakticky nemožné dohnat zkušenější hráče? (V minulé sezóně rozhodla zlatonka jen v zápasu Mrzimor vs. Zmijozel).

2. Je žádoucí, aby zápasy byly tak krátké? Nebylo by dobré opět vypouštět zlatonku až po určité době?

Poslední otázka byla nadhozena panu Ronaldovi během konkláve. Tehdy se pan zástupce vyjádřil, že o tom neuvažuje, neboť šance na chycení zlatonky je v začátku zápasu opravdu malá. Jak jsme ale viděli, tak malá zase není.

Jsem zvědavá, jak se budou vyvíjet další zápasy. Je třeba zdůraznit, že ve hře už jsou také lektvary obratnosti. Pokud se nemýlím, v oficiálním zápase je ještě žádná kolej nezkoušela. Třeba prodloužení doby zápasu leží právě v jejich moci.

Zítřejším zápasem, ve kterém se utká Havraspár a Zmijozel, se v Denním věštci vše vrací do starých kolejí – o zápasu vás bude informovat kolega Nebelbrach. Přeji mu, aby měl o čem psát…

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. – To, že v současné podobě je hra víceméně jen o odrážečích a chytačích, říkalo už minulou sezonu pár lidí a poukazovali na to, že by to mohl být problém (zejména do budoucna s ještě silnějšími odrážeči, potažmo i chytači). Odpověď byla negativní.
    Odrážeč na úrovni 15. není nic extra vysokého, Cissa i Žába jsou na úrovni 18 – a s nekonečným růstem zkušeností třeba bude časem i úroveň (tj. i síla) vyšší. Třeba se sebere i 90 % zdraví, kdoví. I tak mi srážení na jednu ránu nepřijde příliš zábavné, ale tak je to o štěstí, jaké straně ten potlouk přijde, žjo. =D

    Lektvar obratnosti by naopak hru měl teoreticky ještě zrychlit, pokud poukazuješ na chytače… Tenhle lektvar má zlepšit možnost vyhnutí se potlouku (tj. aby hráč nespadl). Nejspíš (je to možnost, jiné tréninky než naše jsem neviděla =D) nikdo nemá z tréninků (protože všichni jedou, pokud to jde, na rozvahu) pořádně ozkoušeno, o kolik ta šance stoupne, tak to v zápasech nedělají – případně si myslí, že to nemá takový účinek a šetří si tak možnost lektvaru na léčení.

    Přestože jsou ve famfrpálu různé věci, které mi tak úplně nelahodí =D, tak to, že se to jednou chytí už po osmi minutách, mi nepřijde zas tak příšerné. Až (jestli) se z toho stane standard (třeba až budeme na 20.+ úrovni a ta šance na to ještě vzroste) nebo až (jestli) to takhle chytí chytač na čtvrté nebo třeba i osmé/desáté úrovni, tak bych v tom viděla problém.

    Víc o tom radši ani psát nebudu, beztak nemám pocit, že by to mělo smysl. =)

  2. – K bodu 2: Vypouštět zlatonku až po nějakém čase od začátku hry je po posunutí jejího začátku jistou předzvěstí zabité neděle. Už teď je pro některé velmi obtížné přizpůsobit se situaci, kdy má „o půl hodiny méně času“ např. na plánování odjezdů, akcí a podobně. Posunutí o další čas bych v tomhle případě, kdy zápas i tak zabije dopoledne, úplně vypustila…

    Co se týče zbytku: Podle mého je v této chvíli famfrpál jen o tom, kdo postaví jaké chytače a odražeče, popřípadě komu dřív přiletí potlouk či naskočí to vysněné procento na chycení zlatonky. Na hřišti by tak dobře stačilo, kdyby se sešlo za jeden tým 6 hráčů – 2 odražeči, 1 chytač a jejich náhradníci. Skoro mám pocit, že to ve chvíli, kdy se sráží na jeden potlouk, je. Jako ne, že bych si jako odražeč stěžovala, ale takováhle hra je oboustranně deprimující.
    (Jo a taky je to o tom, komu toho během hry zmizí víc! Tímto se veřejně omlouvám za své výlevy, ale já to fakt ve vypjatých klikacích situacích nedávám:D)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *