Zmijozel přes penalizaci první

| Vydáno:
Hodnocení 5. kola se poněkud pozdrželo a ruku v ruce s ním i statistika. Věřím, že za tu dobu se čtenáři nestačili v číslech dostatečně vyráchat a statistika Denního věštce přijde vhod…


V praktické části 5. kola se naši Sedmibojaři vydali s malými obyvateli sirotčince stanovat. Stany s ohledem na sloupce, řady a stromy se ale nestavěly poprvé. Reprezentanti Sedmiboje 2012 se s tímto úkolem potýkali ve 4. kole klání. Jejich průměrný čas byl tehdy 01:02:44. Můžeme konstatovat, že letošní Sedmibojaři byli v tomto úkolu jako celek úspěšnější (00:48:42). Na špici žebříčku se objevily Eineann Mag Lasair a Michelle Blue, které si doposud nevyzkoušely, jaké to je okupovat první trojku v praktickém úkolu. Na záda jim dýchal Kouhei Hasangeki.

Naopak se příliš nedařilo havraspárské dvojici, zabrala poslední místa a připsala si tak pouze 5 hvězdiček. Zbytek byl velmi vyrovnaný: zelené 23 hvězdiček, žluté 24 a červení 25.

Hodnocení kreativního úkolu se Sedmibojaři dočkali ve středu v brzkých ranních hodinách, byť bylo avizováno, že zveřejnění by mělo proběhnout v úterý. Mírné opoždění se neobešlo bez několika ironických poznámek. Není divu. Vstupovat jako Sedmibojař do dalšího úkolu bez vědomí, jak si stojí doposud, není nejspíš žádný med. Naštěstí (nebo naneštěstí?) netrpělivost není smrtelný hřích.

Organizátorka informovala o komplikovaném posuzování penalizací v tomto kole. Vypadalo to jako předzvěst něčeho velkého, ale nakonec byla penalizována „pouze“ Maia Lynette Aerangis, která se stržení hvězdiček tak tak vyhnula v minulém kole. Váza ji připravila rovnou o polovinu hvězdiček. I tak si ale její kolej vedla s 83 hvězdičkami v kreativním úkolu nejlépe, obzvlášť dobře si podle porotců vedla Eineann Mag Lasair. Vedoucí Nebelvír připojil do své sbírky rovných 80 hvězdiček, kreativním úkolem opět porotu nejvíce uchvátil Kouhei Hasangeki. Modří si zde napravili reputaci z méně podařeného praktického úkolu, s Madidess Leevian v čele získali 68 hvězdiček. Nechali tak za sebou mrzimorskou trojku, která získala o hvězdičku méně.

I celkové výsledky tohoto kola jsou mezi Nebelvírem a Zmijozelem velmi těsné. 106:105 pro Zmijozel, což je vzhledem k citelné penalizaci úctyhodný výkon. O 91 hvězdiček obohatil hněv mrzimorské trio. Konečně havraspárští pak získali 68 hvězd.

Touto dobou se 11 Sedmibojařů vypořádává s hrabivostí. Jejich snažení si shrneme za 14 dní, těším se!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. To se mi nějak nezdá… – Strhnout polovinu hvězdiček za jednu vynechanou větu, ikdyž bylo tvrzeno, že toto kolo se nehledí na detaily? A ještě k tomu bez hlasování porotců? To nám ten sedmiboj zajímavě spěje..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *