Stereotyp zvítězil, Hrabivost dohnala zmijozelské

| Vydáno:
První použití slůvka „nevím“, další penalizaci, odsunutí Havraspáru v celkovém pořadí na poslední místo a krásně zaokrouhlený počet hvězdiček u Nebelvíru. To přinesla hrabivost, v jejímž duchu se neslo předposlední kolo Sedmiboje.


V praktické části Sedmibojaři hledali v osmisměrce 24 slov týkajících se našeho světa. Tento úkol nejlépe sednul Kouheiovi Hasangekimu, který zůstal nepřemožen i nesoutěžícími. Na druhé místo se vydrápala Madidess Leevian, která v minulém praktickém úkolu zůstala až desátá. V první trojici zůstala i vítězka minulého kola, Eineann Mag Lasair. Nejvíce osmisměrka potrápila Patricii Baloure; jediné slovenské účastnici letošního klání se nemusela slova hledat úplně snadno.

Suverénní vítězství v praktickém kole si vydobyl opět Nebelvír (27 hvězdiček). S velkým odstupem za červenými zůstal Zmijozel (19 hvězdiček) a Mrzimor (17 hvězdiček). Na poslední jmenovanou kolej Havraspár ztrácel tři hvězdičky.

S průměrným časem 00:16:15 se jedná o nejsvižnější úkol Sedmiboje vůbec. Nechat ho na poslední chvíli se ale tentokrát Keše z Borové nevyplatilo. Za jednoduchým praktickým úkolem se skrýval velmi náročný kreativní, v němž Sedmibojaři museli ukázat především své výtvarné schopnosti. Keša se tak stala první soutěžící, která letos použila záchranné slovíčko „nevím“.

Výše avizovaná penalizace se týkala Dunstana Merryweathera, který nedodržel strukturu obrázků. Formulace oznámení penalizace byla trochu zvláštní. Gvendolin Starší konstatovala, že „vypracování je bráno jako nesplněné“. Nesplněný úkol by ale podle pravidel znamenal konec soutěžícího v soutěži. Naštěstí ze zbytku výpovědi Gvendolin a z neškrtnutého portrétu Dunstana ve vstupní síni Sedmiboje snadno odvodíme, že šlo skutečně „pouze“ o penalizaci za nedodržení zadání úkolu.

Byť to není Dunstanova první penalizace, Havraspár nemusí truchlit. Madidess Leevian se po šesté dostala do první trojky. Krok s ní stále drží i Kouhei Hasangeki, podruhé se do první trojky dostala i Sylvia Belitia Rawison.

Celkově se v kreativním úkolu dařilo nejlépe Nebelvíru s 99 hvězdičkami. Následoval Mrzimor s dvěma sedmičkami, Havraspár s rovnou šedesátkou a konečně Zmijozel s 54 hvězdičkami. Pro něj to byl opravdu strmý pád, protože předchozí kreativní úkol patřil právě jim.

V konečném pořadí došlo k menší změně. Havraspárská dvojka už nestačila odolávat celé trojici mrzimorských reprezentantek a sklouzla tak na 4. místo. Přesto si havraspárští nemusí zoufat, v 6. kole si v souhrnu vedli o hvězdičku lépe než Zmijozel. Vedoucí Nebelvír si hvězdičky pěkně zakulatil na rovných 700.

Z 6. kola vše…

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *