Posedmé a naposledy

| Vydáno:
K výsledkům kreativního úkolu 6. kola Gvendolin Starší dodala, že „souboj o nejlepší pozice v Sedmiboji je stále napínavý.“ A taky byl. My už dnes víme, že poslední kolo ve znamení pýchy dopomohlo k vítězství Kouhei Hasangeki a také stačilo vyřadit ještě jednu soutěžící…

Zatímco v minulém ročníku Sedmiboje byl pro soutěžící nachystán originální praktický úkol, letos se organizátoři rozhodli prověřit zejména paměť Sedmibojařů. V aréně na ně totiž čekalo všech šest úkolů, kterými už jednou prošli. Paměť ale našim hrdinům slouží dobře, a tak dokázali vytvořit průměrný čas 00:45:21, který překonal i některé dílčí úkoly. Druhé vítězství v řadě suverénně v praktickém úkolu vybojoval Kouhei Hasangeki následovaný Maiou Lynette Aerangis a Kate Reseou. Praktický úkol znamenal konec v Sedmiboji pro Kešu z Borové, jíž se v posledních necelých 8 hodinách, které si na Sedmiboj vyhradila, nepodařilo projít praktickým úkolem. Proslýchá se, že za tím stál technický problém, který potrápil i některé její protivníky. Ještě celou neděli mohl být Zmijozel v naději, neboť Keša byla stále mezi účastníky. V pondělí ji ale organizátoři vysvobodili z arény a její portrét ve vstupní síni definitivně zbledl. Nedokončit klání kvůli nevložení závěrečného úkolu bohužel není žádná novinka. Minule se to podařilo hned dvěma účastnicím – Darkness deStination a Katelyn Auster.

I tak si ale vedl Zmijozel v praktickém úkolu s 20 hvězdami velmi dobře. Před ním zůstal pouze Nebelvír s 27 hvězdami. Třetí příčka a 16 hvězd náležely Mrzimoru, na Havraspár zůstalo 12 hvězd.

K poslednímu kreativnímu úkolu se tak dopracovalo pouze deset sedmibojařů. Práci porotcům usnadnil ještě Dunstan Merryweather, který použil slůvko „nevím.“ V minulém ročníku by to znamenalo, že by tak ztratil nárok na jakoukoli odměnu, letošní pravidla jsou vstřícnější. Z devíti odevzdaných prací pak porotci nejlépe ohodnotili ty od Eineann Mag Lasair, Kouhei Hasangeki a Sylvie Belitii Rawison. Došlo tak k „vyrovnání stavu“ mezi největšími favority soutěže Kouhei a Madidess, neboť její jméno se z vývěsky tentokrát vytratilo. Oba jmenovaní se umístili v první trojce šestkrát.

Z hlediska kolejí se poslední kreativní úkol nejvíce zdařil Mrzimoru (94 hvězd). Dvě osmičky si odnesl Nebelvír stíhaný Zmijozelem (75 hvězd). Havraspár získal v kreativním úkolu 43 hvězd.

A pro úplnost, 7. kolo jako celek patřilo Nebelvíru (115 hvězd). O pět hvězd méně měly žluté, na něž 15 bodů ztrácely zmijozelské. Havraspár v posledním kole získal 55 hvězd.

Já tímto svou sérii sedmibojařských statistik uzavírám. Denní věštec pro vás připravuje ještě jednu závěrečnou. V té se masochisticky vyřádí nezničitelný Oliver McCollin (samotná účast v Sedmiboji mu zřejmě byla málo). Já mu ji s radostí přenechám.

Děkuji za vaši čtenářskou přízeň!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *