Magie písmen

| Vydáno:
MAGIE PÍSMEN
1.
Slova mají odjakživa silnou magickou moc. Dokáží uhodit, pohladit, utišit i proměnit. Kódování písmen, jež propůjčuje čarovnou moc, je pro některé stále tajemstvím. Jak tedy stvořit kouzlo, které bude mít žádaný výsledek?

Sedíc na římse opevnění města, pozorovala jsem, jak se „mudlové“ pohybují ulicí. Tam, zpátky, přeběhnout, zahnout, zrychlit, zpomalit…Jak se honí za svým ideálem a nevnímají nádheru a historickou krásu okolí. Při procházení městem jsem od jednoho z nadšených lidí obdržela výtisk místních novin. Nyní jsem měla v rozjímání čas jimi prolistovat. Z grafické podoby písmen mně ale jímaly mrákoty…Cožpak zapomněli, jak písmena vypadají a jak vznikla? Proč mají tu podobu, jakou mají?

Prostřednictvím těchto článků jsem se rozhodla nabídnout Vám možnost jiného vnímání okolí. Každý den je kolem Vás tisíce písmen, a pokud správně poskládáte jednotlivé prvky, dokážete stvořit i zaklínadlo, které v samotném názvu skrývá návod k přípravě. Než začnete s přípravou, je nutné znát klíče. Sestavte si svou vlastní SANOPU. (pozn.: SANOPA = klíč k určování přírodní síly, v tomto případě písmen)

Prvním písmenem je Atis. Zastává jednu z nejdůležitějších písmenných funkcí. Snaží se veškerou sílu slova zastřešit, poskytnout dostatek prostoru k realizaci síly a zároveň nepřesáhnout kritickou mez slova. Je dobré jej často opakovat, Pokud je zaříkadlo opravdu hodně silné, je dobré jej použít na začátku i na konci. Začíná, odděluje, ukončuje a uzavírá.
V latince jej naleznete v podobě A nebo a (uprostřed slova). V různých jazycích má střecha různou mutaci. Pokud byste chtěly zapůsobit užitím cizích slov ve svém kouzlu, hledejte nejdříve patřičnou podobu písmene v užitém jazyku a hlavně význam!
Kde Atis bezpečně najdete je ananas. Jak rostlina, tak plod obsahuje několikanásobnou podobu znaku. Proto se užívá i v magii. Nejen, že ucelí, ale díky ananasu i lektvary lépe chutnají.
Pokud znak vpisujeme na pergamen, píšeme jej vždy v nezměněné formě a do slova nenavazujeme!

Obrázek si můžete překreslit do své knihy.

S magií v srdci
Derien Vardene z Ilku

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *