Nováčkovský turnaj Denního věštce – prázdniny

| Vydáno:

Co nejsrdečněji vás, nováčci, vítáme na našem hradě a zveme vás k prázdninovému Nováčkovskému turnaji Denního věštce, kde se nejen zabavíte, ale také si zasoutěžíte o zajímavé ceny – sovy, oblečení, uniformu či jiné zajímavé odměny.

Během soutěže se setkáte nejen se mnou a Cassiopeou, ale i s půvabnou vílou Andulkou, hloubavým kentaurem Vendou, pubertálním vlkodlakem Jendou a s naší lidi milující akromantulí Matyldou.

Tito čtyři mají jedno společné – jejich domovem je Zakázaný les. Tudíž vám nemusíme nic dlouze vyprávět, náš turnaj se bude točit právě kolem Zakázaného lesa. Ještě než se vás jeden z nich ujme, bylo by od vás hezké, kdybyste se jim i celému hradu představili, což bude váš 1. úkol:

1. Napište drabble (slohový útvar přesně o 100 slovech, kontrolujeme zde), kde se nám představíte.

Další úkoly vám už sdělí víla Andulka.

Víla Andulka: Buďte zdrávi, noví studenti Hogwarts, ráda vás poznávám a je mi nesmírnou ctí být jednou z těch, kdo vás tímto turnajem provedou.

Ráda bych prověřila vaši fantazii a kreativitu, proto mi ve druhém úkolu vytvoříte dostupnými prostředky svou představu Zakázaného lesa. Jak podle vás vypadá? Co nebo kdo v něm žije? Co v něm roste? Vaší fantazii se meze nekladou, ale chtěla bych, abyste se drželi vizuálního ztvárnění, psaní si ještě užijete dost. Očekávám od vás kreslený, malovaný či graficky tvořený obrázek, koláž, sérii fotografií, vámi postavený „model lesa“, prostě cokoliv kromě psaní.

Svou tvorbu můžete samozřejmě krátce vysvětlit slovy, jde o to, aby tím hlavním nebyl text.

Ve třetím úkolu mi ukážete, zda máte bystrou mysl… při včerejším silném větru se v mé studánce kromě různých větviček, trávy či jehličí objevil i jakýsi pergamen. Vysušila jsem ho, ale textu nerozumím, asi se ho ještě před tím, než se dostal do mé studánky, zmocnily škrkny. Na vás bude pergamen vyluštit. Jediné, co vím, je, že pergamen pochází z vývěsky ve Správě školy.

Pozn.: V bodě, kde hledáte chyby ve jménech, nestačí zkopírovat správné jméno, je zapotřebí napsat písmenka, která nahradí ta špatná.

Jak vytvořit snímek obrazovky? Tetička Wiki vám napoví zde.  Případně si můžete stáhnout přímo program na printování, je jich mnoho.

Všichni, včetně víly Andulky, nyní čekáme na vaše vypracování nejpozději do půlnoci 16. 7. 2021. Svá vypracování posílejte do externího sovince Denního věštce: hogwartsdv@gmail.com

Věříme, že se s touto výzvou poperete, jak jen to půjde. Pokud nebudete něco vědět, napište mně, Lilien Emity Meissed, nebo Cassiopee Zmlklé do sovince a vše spolu vyřešíme.

Nechť je múza s vámi!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed a Cassiopea Zmlklá

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *