Kdo nestřídal a nebásnil, jako by ani nehrál

| Vydáno:

Když jsem usedla při poklidném sobotním ránu na tribunu, už jsem krapet tušila, že se zápas ponese ve velmi přátelském duchu. Kam se člověk podíval, tam zářil nějaký úsměv a oba týmy si přišly poslední zápas sezony zkrátka užít. Ačkoliv Zmijozel už měl výhru poháru jistou, Havraspár po celou dobu zápasu udržoval vyrovnané skóre a ukázal, že je schopen držet krok i s nejtěžším soupeřem. I když Zmijozel nakonec vyhrál 300:80, šlo v tomto zápase o daleko víc než jenom o famfrpál.

Pět minut před devátou potvrdila účast modrá kapitánka a hned vzápětí se přidala i ta zmijozelská. Ještě než se cokoliv stačilo udát, madam Barbara už spokojeně popíjela ležák. Mohu vyjádřit jen hluboký obdiv, že jí nápoj nezaskočil, protože najednou začal ve vzduchu absolutní, avšak organizovaný chaos a zmatek. Na modré straně naskočily na koště Aimée, Indris, Betria, Eleonora, Salisha a Grace. První dvě zmíněné však ihned letí zase zpátky k zemi. Po Aimée zůstává na jednom odrážeči prázdná díra, zatímco místo Indris nastupuje Laura. Až v 9:03, tedy s mírným zpožděním, letí do vzduchu Addie a doplňuje sestavu havranů, která je konečně kompletní. Druhá strana samozřejmě nezaostala a střídání by nestačil sledovat ani kouzelník s dvěma páry očí. Do vzduchu se vznesla jako první Kira následovaná Mayou, Noah, Sarah, Saiph, Ruby a Manon. Kira ovšem ihned mizí z pozice brankáře a uvolňuje tak místo Astorii. Maya, Sarah i Ruby bleskově a kolektivně mizí z hřiště, zatímco do vzduchu letí na pozice střelců náhrada (jmenovitě Inees, Maraike a Ontaria). Poslední změnou byla výměna Manon za Loralei na postu odrážeče. Na svém místě, světe div se, zůstala po začátečním velkém třesku Saiph.

PRVNÍ PŮLHODINA aneb Havraspár má mírný náskok

To bude ještě veselo,“ pronesla madam Barbara a já se od srdce zasmála. Jenomže střídání zdaleka neskončilo. Jen v první půlhodině jich proběhlo 21 – a to nepočítám střídání sražených hráčů. Kompletní přehled najdete níže.

Co se týče střelců, velmi dobře se rozjel Havraspár, kdy zelená brankářka Astoria neměla téměř vůbec šanci. Ačkoliv se první dostala k camrálu zelená Maraike, byla to v první půlhodině její jediná šance a tu bohužel promarnila. Ani Eleonora svou první střelu neproměnila, ale vynahradila si to a vylepšila náladu nejen sobě, ale i havraspárským fanouškům, když vstřelila během desíti minut hned čtyři góly (v časech 9:09, 9:11, 9:15 a 9:17). Její snažení doplnila a nezahálela ani modrá kapitánka Betria, která bez zaváhání vystřelila v 9:13. Jednou se k camrálu dostala i Melanie, ale bohužel, nejednalo se o úspěšnou střelu.

Zatímco Havraspáru se dařilo, vypadalo to, že Zmijozel ze začátku tolik štěstí neměl. Po neúspěšné střele Maraike přišla další od Inees. A pak následovalo deset minut, kdy se roztrhl pytel se střelami od Havraspáru. Zelené střelkyně však nabraly sílu a po dvaceti minutách zápasu začaly pomalinku stahovat. Snad jim bylo líto, že tam modrá brankářka bez nějakého většího pohybu mrzne. Dva góly si na účet připsala Ontaria. Jeden přišel v čase 9:19 a druhý o dvě minuty později. Zvláštní bylo, že Ontaria se dostala sice k camrálu, ale střílela pomalu snad už na cestě z hřiště. Na svém postu si ani nepočkala, jak střela vůbec dopadne, a to, že střela byla vydařená, sledovala již z pohodlí tribuny a vesele fandila své náhradnici. Vstřelit gól v plné pozornosti je obdivuhodné, ale vstřelit gól snad pomalu poslepu? Tomu říkám excelentní výkon. O úspěch se pokoušela i Noah, ale té to nevyšlo. Naštěstí se na koštěti opět ocitla Inees a ta už byla neomylná. V 9:27 tak stahuje na 30:50. První půlhodinu ukončuje svou střelou Kira, avšak ani ta si nenašla cestu skrz jednu z obručí.

V první půlhodině jsme, troufnu si říct, neměli možnost zahlédnout na odrážečských postech taková jatka, jak to často v zápasech bývá zvykem. Ba naopak se objevilo i mnoho chyb. Taková Grace zahajovala svoje představení trefou do nohy. Jednou potlouk odpalovala raději pryč, následně ji ještě dvakrát trefil. Naštěstí se jí povedlo ale i dvakrát úspěšně zamířit a zaútočit na Inees. Indris byla trošku úspěšnější. Potlouk se k ní dostal celkově sedmkrát, přičemž dvakrát pálila na Ontariu a jednou na Inees. Jeden pokus byl nepřesný, další nepovedený a i Indris si odnesla z první půlhodinky jednu modřinu na ruce a druhou na noze.

Zatímco u modrých se do boje o potlouk zapojily v podstatě jen Grace a Indris, u zelených se podařilo nějak odpálit hned pěti slečnám. První odpal byl mířený na Lauru v 9:03. Loralei se rozhodla, že Laura je výborný terč, a jakmile se dostala k potlouku znovu, což bylo hned o minutu později, musela Laura letět na ošetřovnu. Nachystaná však už byla Melanie, která ji vystřídala. Loralei byla na svém postu zhruba deset minut a pozlobit stihla i Indris. Ani ohřát se Melanie na postu nestihla a už na ni útočila Saiph. Naštěstí pro Melanii pak  Saiph střídala Kira, jež si vybrala za terč Eleonoru, kterou zasáhla jednou ranou. Jakmile se Saiph zase vrátila, na dvě rány nemilosrdně Eleonoru sejmula z koštěte (9:18, střídala Laura). V posledních deseti minutách už seděly na koštěti Sooyeon a Maraike, které vydržely na svých postech až do konce zápasu. Sooyeon se vrátila k původnímu cíli – tedy k Indris. Zasáhnout se ji povedlo však jen jednou, podruhé byl odpal totiž nepřesný a jednou zkusila otestovat i odolnost Amalthei. Její druhý odpal byl už nepovedený a další dva zásahy přiletěly k Indris od Maraike. To už Indris neustála a musela nedobrovolně střídat. Šanci tak dostala Addie.

Tribuna je plná nadšenců z modrých, zelených i fialových řad. Všichni na sobě mají fanouškovské oblečení a z plných plic fandí. Atmosféra je živá a veselá. Jako první získává magíka s názvem Záskok Saiph v 9:13. Ovšem budeme končit stejnými slovy, jakými jsem odstavec začala – ta pravá zábava měla ještě přijít.

STŘÍDÁNÍ NA ODRÁŽEČI
9:05 Addie vystřídala Amaltheia
9:06 Saiph vystřídala Kira
9:06 Amaltheiu vystřídala Indris
9:11 Loralei vystřídala Noah
9:11 Noah vystřídala Saiph
9:13 Kiru vystřídala Manon
9:13 Manon vystřídala Maraike
9:14 Maraike vystřídala Sooyeon
9:18 Saiph vystřídala Kira
9:19 Kiru vystřídala Maraike

STŘÍDÁNÍ NA STŘELCI
9:06 Maraike vystřídala Maya
9:07 Inees vystřídala Ruby
9:07 Melanii vystřídala Aimée
9:13 Mayu vystřídala Inees
9:18 Ruby vystřídala Noah
9:21 Ontariu vystřídala Sarah
9:21 Sarah vystřídala Maya
9:24 Betriu vystřídala Eleonora
9:24 Aimée vystřídala Amaltheia
9:25 Mayu vystřídala Kira
9:27 Noah vystřídala Ontaria

DRUHÁ PŮLHODINA aneb zelení stahují a oba týmy předvádí vyrovnaný souboj

Druhá půlhodina byla podstatně klidnější, a to přesto, že se na tribuně vedly různé debaty. Jedna zajímává byla, když madam Any slíbila vítěznému týmu 20l rozvahy. Litry, lektvary, lahve? A jak velké? I střídání už proběhlo méně, tedy konkrétně pouhých třináct. Své magíky s názvem Záskok získaly Maya v 9:52 a hned vzápětí i Kira v 9:59.

V druhé půlhodince se zapotila Salisha jakožto brankářka modrých. Zelení ji nešetřili, ovšem ona obstála a ukázala, že má za sebou už mnoho zápasů a spoustu zkušeností. Hned první tři střely (Kira, Ontaria, Inees) bez zaváhání chytla. Ačkoliv Kira (a její dva pokusy) a Ontaria (a její další tři pokusy) v této části zápasu neproměnily, Inees se činila. Všechny své góly dala krásně za sebou a může se pyšnit hattrickem. Jeden gól přišel v 9:39, druhý hned v 9:43, kdy už vyrovnala na 50:50 a poté si ještě zpříjemnila náladu v 9:45.

Ke konci druhé půlhodinky se však přihlásily o slovo i modré střelkyně. Za dvacet minut se dostaly k camrálu jen jednou a Eleonora šanci neproměnila. Její spoluhráčka Aimée však využila šanci v 53. minutě a Eleonora ji napodobila o dvě minuty později. Havraspár si tak snažil udržet své mírné vedení, ovšem Zmijozel jim šlapal na paty.

U odražečů to začalo trošku více žít a potlouky lítaly zběsileji. Ačkoliv Sooyeon neměla svůj den a přesně se jí podařilo trefit jen první potlouk hned na začátku půlhodinky, kterým sejmula Grace (pak následoval jeden nepovedený, nepřesný na Betriu a jedna nepozornost), Maraike střílela za obě. Načatou Grace vzápětí poslala na střídačku (9:31) a musela ji nahradit Penelopa. Maraike pak jednu ránu udělila Addie, jednu Lauře, jednu sobě a v závěru se už zaměřila na chytačku a kapitánku Betriu, která ozkoušela sílu Maraike hned třikrát.

Modré odrážečky Addie a Penelopa nepředvedly zcela výborné vystoupení. Obě však stále ještě sbírají zkušenosti. Na postu odrážeče taky pobyly jen chvilku. Addie se dostala k potlouku dvakrát a schytala to její noha a ruka. Penelopa na tom byla podobně, nedostatečná rychlost způsobila, že ji potlouk plnou silou zasáhl do ruky, pak do nohy a nakonec ještě do ruky. Pak nastoupily na post odrážeče Indris a Amaltheia. Indris měla jasný cíl – chytačku Loralei. Ale to nebylo tak snadné. Až na popáté sebou Loralei zacukala a snesla se i s koštětem dolů. V padesáté druhé minutě ji tedy musely nahradit Maya a Sarah. Indris uvítala novou chytačku jednou dobře mířenou ránou. Amaltheia Sarah po jednom nepovedeném odstřelu v 9:56 dorazila. Sarah musela střídat Manon. Amaltheia měla velkou radost, protože Sarah se stala oficiálně její první zápasovou obětí. Gratulujeme a jen tak dále (a jakožto členka profiligy to můžu říct bez stresu, od srdce a upřímně)! Indris se ve své mladší kolegyni inspirovala a na jednu ránu srazila z koštěte i nebohou Inees (9:59). Tu však byla připravená nahradit Saiph.

Co se týče postu chytače, Betria na svém postu vydržela celou půlhodinu bez újmy na zdraví. Jednou však trefila neohrabaně tribuny. To ji ovšem nijak nezastavilo. U zelených se pak chytačky střídaly. Nejvíce práce však odvedla Loralei, která na postu vytrvala 23 minut. Náhradníkem, mimo děvčata plnící si magíky, byla Sarah, ale ta se na postu sotva ohřála, neboť si modré odrážečky nebraly slitování. Pár chvil tam vydržela taky Manon a těsně před desátou už byla na svém postu zase zpátky Loralei.

STŘÍDÁNÍ NA CHYTAČI
9:30 Aimée vystřídala Betria
9:52 Mayu vystřídala Sarah
9:59 Manon vystřídala Kira
9:59 Kiru vystřídala Loralei

STŘÍDÁNÍ NA ODRÁŽEČI
9:35 Addie vystřídala Indris
9:42 Penelopu vystřídala Amaltheia

STŘÍDÁNÍ NA STŘELCI
9:37 Amaltheiu vystřídala Aimée
9:53 Kiru vystřídala Noah

STŘÍDÁNÍ NA BRANKÁŘI
9:31 Astoriu vystřídala Manon
9:31 Manon vystřídala Ruby
9:31 Ruby vystřídala Sarah
9:31 Sarah vystřídala Maya
9:36 Mayu vystřídala Astoria

TŘETÍ PŮLHODINA aneb jsme na hřišti, nebo na literárním kroužku?

Hergot to jsou nervy. Aby to se mnou neseklo,“ začínala posledních třicet pět minut madam Anseiola. A ony to nervy zpočátku opravdu byly. Přestože Laura první střelou minula, ta v 10:03 už byla přesná a najednou byl Havraspár zase ve vedení 80:60. Bohužel to bylo jediné, na co se v této půlhodině modré střelkyně zmohly. Eleonora se dostala a probojovala ke camrálu jen jednou, ale brankářka její střelu vychytala.

Zelené střelkyně zatnuly zuby a taky měly ke konci hry dost štěstí. Nejdříve snižovala v šedesáté sedmé minutě Inees a na ni navázala v šedesáté deváté Ontaria. Ta u camrálu zůstala. Jednou její střela byla nepřesná, ale v 10:13 už stejnou chybu neudělala a najednou se Zmijozel dostal do vedení 90:80. Tak už to zůstalo až do konce hry, přestože byla další střela Ontarie opět vychytána. V 10:16 a 10:18 vstřelila dvě obruče Inees, která se ke konci snažila proměnit ještě další dvě své rány, ale bohužel neúspěšně. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na hattrick Kiry (10:19, 10:21, 10:25). Ale ani ta nebyla neomylná a po třech úspěších si připsala i jeden neúspěch. Poslední gól zápasu vstřelila Ontaria v 10:29. Skóre tedy bylo před chycením zlatonky 150:80.

Modré odrážečky šly po Loralei jako po uzeném. Nejdříve začala dvěma ránami Amaltheia, ačkoliv jedna byla nepřesně mířená. Další dvě potom přidala Indris a Amatheie pak nedělalo problém Loralei v 10:05 dorazit. Vystřídala ji Sarah, která to neměla o moc snazší. Nejdříve si ji ozkoušela Amaltheia, pak Indris a třetí rána už byla pro Sarah osudovou. V 10:10 tak musela střídat chytačku Noah. Indris na chvíli změnila terč a jednou poslala potlouk i na Inees. Pak se však na chytači zase objevila Loralei, což nenechalo modré chladnými. Spolupráce je základ. Amaltheia ji jednou ranou načala a Indris se s tím nepárala a v 10:16 ji rovnou poslala zase na střídačku. Naštěstí byla opět připravená Sarah. I ta si odnesla dvě rány, to od každé odrážečky jednu. Ke konci se dostala k potlouku ještě párkrát Amaltheia (nepovedený, Loralei a Inees).

Stejně aktivní byly i zelené. Tam se taky šlo ze začátku po chytačce. Maraike zkoušela svou sílu na Betrii a Sooyeon ji hned v 10:10 srazila dolů. Nahrazovala Ewenlia. Pak však holky šly tak nějak po všech. Nejvíce si to však odnesla Indris. Maraike zasadila ránu Lauře, dvakrát Indris a Eleonoře, zatímco Sooyeon napotřetí Indris dorazila (10:29, střídala Grace) a zkusila ještě odolnost Amalthei. Svůj zápas zakončila odpalem na Betriu a jednou nepovedenou ránou.

Z toho všelijakého střídání byl už silně zmatený i komentátor, který v jednu chvíli (v čase 10:10) viděl na koštěti snad dvě osoby. Za fotodokumentaci tohoto prapodivného, unikátního jevu děkuji kolegyni Aye Watanabe. Možná to je nová taktika? Zmást a zamotat komentátorovi hlavu tak, aby pak hlásil jako pod vlivem omamných látek? Každopádně Manon v tu dobu seděla spokojeně na střídačce a za zlatonkou se sice pouštět mohla, ale bez koštěte někde ve svých myšlenkách.

STŘÍDÁNÍ NA STŘELCI
10:05 Saiph vystřídala Kira
10:05 Noah vystřídala Inees
10:06 Lauru vystřídala Markét
10:06 Markét vystřídala Addie
10:06 Addie vystřídala Elizabeth
10:07 Elizabeth vystřídala Melanie
10:11 Melanii vystřídala Laura

STŘÍDÁNÍ NA CHYTAČI
10:10 Noah vystřídala Ruby
10:10 Ruby vystřídala Loralei
10:20 Ewenliu vystřídala Melanie
10:20 Melanii vystřídala Penelopa
10:21 Penelopu vystřídala Betria
10:22 Sarah vystřídala Loralei

Střídání opět 13krát. Posledního Záskoka si vyčarovala v 10:10 Noah. Spousta z hráčů si k němu však popoběhla. No a pak zazněla osudová hláška Saiph: „Bez Polednice to fandění není nějak ono.“ A poklidně fandící tribuna se najednou rozjela. Kdekdo oprášil své znalosti básní a upravil si je k obrazu svému. Nejdříve se začalo Kyticí, ale nezůstalo to jen u ní. Dovolila jsem si pár veršů vybrat a zvěčnit je. V tom nejlepším se však má skončit, a když už nejedna střelkyně padala z koštěte dolů smíchem, brankářky přes slzy pomalu ani neviděly a odrážečky málem pálily i na diváky, utnula toto veselí Loralei chycením zlatonky. Zmijozel si tak v letošním roce odnesl  všechna tři vítězství.

U obruče dítě vlálo, z plna hrdla chytalo…“ Maraike Auri Nordahl
Zemřela zlatonka a do hrobu dána, siroty po ní zůstaly, i přicházely každičkého rána a zlatonku svou hledaly.“ Any Dawson
U koštěte dítko stálo, z plna hrdla fandilo. ‚Bodejž jsi jen trochu málo, góly do brány střílelo.‘“ Maya Prinz
Hnáty křivé, pod plachetkou Betria.“ Veronica Narcissa Williamsová
Hleď, co to má Betria! Cincin! Slyšíš, jak to cinká? – avšak Lora stále pláče – Bet radostí srdce skáče.“ Aya Watanabe
Což jsi tak zesmušila, Betri má? Což jsi tak zesmušila? Vesela jsi jindy byla, nyní přestal tobě smích!“ Saiph Lacaille
Dej mi zlatonku.“ Veronica Narcissa Williamsová
Půjdu, matičko, k jezeru, šátečky sobě vyperu. Pak ještě skočím na koště, stavím se v sovinci na poště. Snad cestou nepotkám básníka rudého, to radši na vždy za hada chudého.“ Inees Rut Gowstring
Zelení be like: ‚Vyndej zobák z mého srdce, opus´t hřiště, havrane.‘ Havran dí: ‚Už víckrát ne.‘“ Any Dawson
Doufám, že to tu časově nepřeroste na ‚Byl pozdní večer, první máj.‘“ Ontaria Emori Reyes
„Bylo pozdní ráno, dvaadvacátý leden, ranní leden, byl famfrpálu čas. Komentátorův zval ku zápasu hlas, kde travnatý zaváněl… trávník?“ Maya Prinz
Na vrbě nad jezerem seděla Lori podvečerem. ‚Sviť, měsíčku, chci vidět zlatonku, by mě pohladila v zápasech po líčku.‘“ Saiph Lacaille
„‚Ach proboha, ten kostel snad?‘ ‚To není kostel, to můj hrad!‘ ‚Chceš-li si život zachovat. Už nikdy tu nesmíš rýmovat!‘ Možná že do sklepa cesta má povede. Však kvůli Lori, půjdu tam vesele!!Inees Rut Gowstring

A na závěr jedna trefná poznámka mdm Any Dawson.
Vlastně celý dnešek je takovej modrozelenej dýchánek, kdy ti, kteří si vytáhli krátkou sirku, musí hrát famfrpál, aby to bylo odůvodněné.“

Když to shrneme, odrážečky byly celkem vyrovnané. Obě družstva si připsala stejný počet sražených a i o potlouky se spravedlivě podělila. Na střelcích však dominovala zelená, přestože to tak možná ze začátku nevypadalo. Sílu zelených okusila modrá brankářka rovnou 33krát, Havraspár však naproti tomu měl při jejich 13 střelách větší úspěšnost. Nejvíce gólů vstřelila Inees, konkrétně sedm. Nejvíce sražených má potom na svědomí Indris (4).

Ohlasy hráčů

Amaltheia Capella Moonlight: „Dnešný zápas som si užila najviac vo svojej doterajšej kariére. Prvý krát som väčšinu času aktívne hrala, zhodila som svoju prvú zápasovú obeť a aj na tribúnach bolo tak krásne a pohodovo, že som až dúfala, že to dnes zlatonka nevzdá rýchlo a užijem si to všetko čo najdlhšie.
Za celý tím ďakujem našej kapitánskej dvojici Betri a Addie, ktoré nás celú sezónu povzbudzovali a hnali dopredu. Bola to radosť pod ich velením trénovať aj zápasiť. Už teraz sa teším na ďalšiu sezónu!
Zmijozelu gratulujem a ďakujem za skvelý zážitok!“

Saiph Lacaille: „Zápas s Havraspárem stál za to a budu na něj moc ráda vzpomínat. Zaprvé jsou modří naprosto skvělí, nic zbytečně nehrotí a… baví mě s nimi hogovsky něco sdílet, klidně bych s nimi hrála utkání přes rok vícero. Humorem jsou s námi na jedné vlně (a poezií taky). Zadruhé jsem se skutečně dostala do hry, poprvé někoho shodila z koštěte (promiň, Eleonoro), získala magíka Záskok (děkuji, Manon) a naposledy si zahrála po boku naší skvělé bývalé kapitánky Lori, které bych tímto sama za sebe chtěla poděkovat za všechnu inspiraci i energii, kterou do nás, malých škvrňat, investovala. Doufám, že ti vysněná a poslední zlatonka do sbírky udělala radost!
Vyhrát famfrpálový pohár je bezesporu krásné a jsem ráda, že se nám to podařilo, ale… jsou to nakonec jen pixely a přiznám se, že ještě o něco víc mě těší, že famfrpálové hřiště zatím stále funguje (i když to někdy vypadá, že se rozpadne), díky čemuž se můžeme scházet, bavit se spolu, cpát se škrkničkami v čokoládě u Rosmerty a hromadně převeršovávat Kytici. Díky všem za atmosféru, kterou na zápase vytvořili, nečekala jsem, s jakým nadšením se do básnění tolik lidí pustí! A smekám pomyslný klobouk před naší úžasnou Inees, která veršuje už hromadu sezón a každý její rým stojí za to.
Těším se, co předvede hadí letka v dalších sezonách, a doufám, že nikdy neztratí bojovnost, soustředěnost… a taky soudnost. Totéž přeju i Havraspáru!

Manon Černozobá: „Tenhle zápas jsem si užila že všech úplně nejvíc. Zčásti díky tomu, že už jsem věděla, do čeho jdu, a zčásti protože jsme už před zápasem měli výhru famfrpálového poháru zaručenou, takže jsme se nemuseli tak moc snažit. S tím se pojí i to, že jsme se shodli, že někteří by rádi magíka Záskok a že tento zápas je k jeho získání ideální. Dokonce mě hrozně bavilo všechny pořád přesouvat, přestože jsem se toho trochu bála. Havraspár měl stejnou myšlenku, takže se taky snažili o Záskok. Bylo hezké, jak na obou stranách hráči hodně přeskakovali z postu na post. – usměje se –
Tenhle zápas mě hrozně bavil i proto, že na něm byla skvělá atmosféra a byl nejvíc vyrovnaný. Zápas, kde jeden tým celou dobu vede, není zase tak zábavný. Havraspár hrál fakt skvěle a rozhodně se těším na další zápas s nimi. Ráda bych úplně všem hráčům vzkázala: ‚Skvělá hra, všichni jste hráli parádně. Doufám, že se příští rok sejdeme ve stejném počtu a budeme mít další super zápas!‘“

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Maya Prinz, Inees Rut Gowstring, Ruby Élise Day, Noah Limbani, Ontaria Emori Reyes
2. střelec: Ruby Élise Day, Ontaria Emori Reyes, Sarah Thompson, Maya Prinz, Kira Mae Spencer, Noah Limbani, Inees Rut Gowstring
3. střelec: Sarah Thompson, Maraike Auri Nordahl, Maya Prinz, Inees Rut Gowstring, Saiph Lacaille, Kira Mae Spencer
brankář: Kira Mae Spencer, Astoria von Pens, Manon Černozobá, Ruby Élise Day, Sarah Thompson, Maya Prinz
1. odrážeč: Noah Limbani, Saiph Lacaille, Kira Mae Spencer, Manon Černozobá, Maraike Auri Nordahl, Sooyeon Choi
2. odrážeč: Manon Černozobá, Loralei Silwerin, Noah Limbani, Saiph Lacaille, Kira Mae Spencer, Maraike Auri Nordahl
chytač: Loralei Silwerin, Maya Prinz, Sarah Thompson, Manon Černozobá, Kira Mae Spencer, Noah Limbani, Ruby Élise Day

Havraspár:
1. střelec: Eleonora Anima, Laura de Morganne, Markét Maky Modřinková, Addie Hazel, Elizabeth Eileen McAlcarnar, Melanie Abott
2. střelec: Indris Elwinor, Laura de Morganne, Melanie Abott, Aimée Leavittová, Amaltheia Capella Moonlight
3. střelec: Betria Carson, Eleonora Anima
brankář: Salisha Kuipers
1. odrážeč: Aimée Leavittová, Addie Hazel, Amaltheia Capella Moonlight, Indris Elwinor, Grace Annabeth Reatcher
2. odrážeč: Grace Annabeth Reatcher, Penelopa Parren, Amaltheia Capella Moonlight
chytač: Aimée Leavittová, Betria Carson, Ewenlia Lerche, Melanie Abott, Penelopa Parren

Kdo se dočetl až sem, asi vám upřímně poděkuji za pozornost, protože sepsat článek mi zabralo opravdu pěkných pár hodin. Zápas však měl velmi příjemnou atmosféru a jsem ráda, že jsem mohla přijít. Na druhou stranu taky chápu, proč jako jediný zůstal netknutý redaktory a nikdo o něm nechtěl psát, nebudeme si nalhávat, že kdybych neudělala před zápasem jedno malé kouzlo „videozáznam“, tak nevím, co vám tady budu psát a povídat. Takovou statistiku jsem asi ještě nikdy netvořila, pojmula jsem to dost po svém a doufám, že jsem tak vytvořila oběma družstvům hezkou, ačkoliv dlouhou vzpomínku na opravdu příjemný a pěkný zápas – pro některé hráče navíc taky poslední.

A tím je letošnímu roku a ŠFM Zima 2022 zase konec. Jak rychle to začalo, tak rychle to skončilo. Zmijozel si odnáší pohár, Mrzimor cenné druhé místo a Nebelvír bere bronzovou medaili. Havraspárskému družstvu se naopak letos nepodařilo ukořistit ani jednu výhru. V Létě 2021 si naopak bramboru odnášel Zmijozel, zatímco Havraspár slavil výhru – týmy si tak letos příčky vyměnily. Určitě zajímavým zážitkem byl také večerní zápas, což si myslím, že je snad v novodobém famfrpálu unikát. Děkujeme všem hráčům za krásnou podívanou a těšíme se zase příští rok. Kapitánům do nové sezony přeji plno elánu, energie a hlavně pevné nervy. Já si jdu zase ustlat do svého pelíšku a tiše se slzami v očích čekat na profiligu nebo si o ní minimálně nechám alespoň něco hezkého zdát.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Děkuji Mandy za skvělé a důkladné shrnutí zápasu s Havrem! Budu na něj hezky vzpomínat a těšit se do další sezóny. Ovšem jak jsem si znova přečetla ty rýmy, tak mi málem vyletěl čaj nosem. To je prostě tak povedený! 😀 😀 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *