Zápis uvolněn

| Vydáno:
První termín školního roku Léto 2015 se pomalu chýlí ke svému konci. Jak probíhal zápis na předměty? A která kolej si jich zapsala nejvíce? Všechno jsme samozřejmě podrobně sledovali!


Zápis do výuky byl otevřen v neděli 8. 2. (Zajímavé ale bylo zjištění, že vše stojí na jediném klíči… Jak málo by stačilo k věčným prázdninám!) Bradavická půlhodinka se nekonala, a tak největší nadšenci mohli sedět v učebně už o sedmé hodině večerní.

Hitem tohoto školního roku se stala Čokomagie, zbrusu nový předmět profesorky Lilien Emity Meissed. Obě třídy stačila zaplnit ještě v neděli večer. S velkým odstupem za Čokomagií zůstala Nauka o tvorech nejnebezpečnějších Olivera McCollina (zatímco profesorka Meissed už chránila obě zaplněné třídy před dalším náporem studentů, profesor McCollin zaplnil teprve jednu třídu). Třetí příčka možná trochu překvapivě náleží poměrně starému předmětu Kočka, tvor v kouzelnickém světě, nyní v aprobaci profesorky Tydynky Flyové.

Jak bývá zvykem, nejvíce studenti „pasou“ po předmětech nových profesorů. Profesor McCollin nezůstal výjimkou, jeho třídy se zaplnily v dalších několika dnech. Byly to právě jím opravené úkoly, co začalo hýbat bodovacími hodinami. Z tohoto nepsaného pravidla se trošku „trhla“ profesorka Jane Patricia Vamos. Byť byla připravená hned na tři desítky studentů, do její třídy k dnešku zavítalo pouhých pět. Nutno ovšem připomenout její složitou startovací pozici – předmět Taroty mnoho z nás absolvovalo ještě u zmražené profesorky Mintaky Orionis. Snad mladičkou profesorku prozatímní menší zájem neodradí.

A co studenti? S dvacítkou a více předmětů na krku skončili zatím Cerridwen Lowra Antares, Kate Resea, Kim Sarah Reevesová, Oresta Vianueva, Sivoi Joshua Tony a překvapivě také nedávno navrátivší se Wenai Lafayette. Za povšimnutí stojí fakt, že ve většině případů jde o studenty rozšiřujícího studia.

Absence „dvacítkovce“ se odrazila na celkovém počtu zapsaných předmětů Havraspáru, který se zastavil u čísla 208. Byť nejvíce předmětových extrémistů tvoří Zmijozelští, celkově to s 249 předměty stačilo jen na prozatímní třetí příčku. Velmi vyrovnané jsou výsledky Mrzimoru (289 předmětů) a Nebelvíru (293 předmětů).
A co nováčci, neztratili se? Ve většině případů rozhodně ne. Kromě Zmijozelu má všude první ročník zapsáno nejvíce předmětů (ve Zmijozelu je to druhý ročník, následuje rozšiřující studium a pak teprve nováčci). Není divu, Zmijozel minulý školní rok zakončil s nejvíce studenty, a tak k nim letos šlo nejméně nováčků. Z jeho 32 prváků nemá hned 14 zapsaný žádný předmět. Zelení nováčci mají průměrně zapsáno 2,6 předmětů (celkem 46). Z 34 prváků v Nebelvíru předmět nezvládlo zapsat 9. Ti zbylí si mezi sebe rozdělili 62 předmětů, což dává pěkný průměr 2,5 předmětu na prváka, podobně jako u Havraspáru (2,6 předmětů na prváka). U modrých jsem zaznamenala pouze 8 nováčků bez předmětu. Těch zbývajících 33 dohromady zapsalo 87 předmětů. Největší „nováčkovský odpad“ bude letos nejspíš v Mrzimoru. Není divu, letos tam muselo zamířit nejvíce nováčků. Z 43 prváků je ale bez předmětu hned 18 z nich. Dohánějí to ale ti ostatní, kteří mají na kontě dohromady 84 předmětů, což dává na prváka průměr 2,8 předmětů.

Jak můžeme sledovat, na bodování se začíná počet předmětů pomalu, ale jistě odrážet. Úspěch Mrzimoru zatím stojí především na sérii rychlosoutěží. Za ty dokázal nahrabat 164 bodů, zatímco Nebelvír pouze 56. Zmijozelu pak tři rychlosoutěže přisypaly 122 bodů a Havraspáru 36.

Pokud nemáte čísel dost, můžeme ještě udělat rychlý náhled do zapisování seminářů. Kromě Dramatu o Zeměploše s nelehce vyhlížejícím úkolem se studenti nakvartýrovali, kam mohli. Nejdominantnější byli podle mých záznamů Nebelvírští (71 seminářů) a Mrzimorští (70 seminářů). Není náhodou, že v těchto kolejích se snaží bodově pomáhat i duchové. Se 68 semináři skončil Havraspár a konečně Zmijozel se 65.

Jestli jste se v číslech ztratili, což bych dneska nikomu nezazlívala, dovolte mi ještě krátké shrnutí. Letos nás nejspíš čeká pěkný boj o Snaživce roku i Školní pohár, do nějž se zapojí více kolejí, než je obvyklé.

Úspěšný školní rok Léto 2015!

Komentáře

  1. článek – Vicky, moc pěkně zpracované. Přehledné, stručné a jasné. Tvoje doména, jak jinak :o) Paráda!

  2. – Páni, ty ses do toho úžasně pustila. Díky, mně ty statistiky potěšily. Daly mi jakousi naději. :o)

  3. 🙂 – Já mám pocit, že naději spíš sbírám… 🙁 Ale děkuju, jsem ráda, že se článek líbí! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *