Les v ohrožení

| Vydáno:

Tajemný les je místo, které dokáže studenta, a dokonce i dospělé obyvatele hradu vždy ohromit. Nikdy dopředu nevíte, co by vás v něm mohlo čekat. A letos je jeho chování daleko divnější než v minulých letech. Život v lese začal pomalu skomírat a šíří se jím tajemné síly. K dnešnímu dni bylo do lesa provedeno 5 výprav, které měly zjistit, co se s lesem děje. Já vám přináším malý souhrn a otázku do budoucna.

Halloween je pro nás kouzelníky vždy magický čas, kdy můžeme i v mudlovském světě popustit uzdu našim kouzelnickým schopnostem. Letos nás však přímo na hradě čekalo nemilé překvapení v podobě obrovské bouře nad lesem, kam je nám v běžných časech vstup zakázán. V tento den se však ve Velké síni objevil tajemný vzkaz, který měl rozvířit poklidné žití běžně vyplněné úpěním studentů nad hromadou letošních úkolů a profesorů nad malými zásobami kávy.

Naštěstí poblíž byly i obě hradní lesnice, madam Barbara a madam Monny, a tak rychle zorganizovaly první výpravu do lesa v celohradním složení, aby se prozkoumalo jeho podivné chování. Společně se vydali od jednoho portálu ke druhému, ale u žádného z nich nenašli ani jeden z tajemných národů. První část tajemného pergamenu se podařilo splnit, a to ve správný čas být na místech, kde se otevřely portály s mosty do jiných světů. Další část sudby však zůstala pro daný den utajena. Nezbývalo tedy nic jiného než se vydat zpět do hradu.

V listopadu se poté konala první výprava za odhalením tohoto tajemství, a to v podání madam Barbary a červené koleje. V lese je nečekalo nic jiného než opadané jehličí a uschlé stromy. Les začal bez podpory tajemných národů chřadnout a bylo potřeba zjistit, proč se tak děje. Jejich kroky lesem je zavedly až k tajemnému portálu, který je přenesl na místo, kam se dlouhá léta žádný student nedostal. Červení se objevili přímo u Prastromu, s nímž měli možnost si promluvit. Zjistili tak, že les začíná obklopovat temná magie, která zabíjí vše, co v lese žije. Započalo to stromy a jejich kořeny. Až se zlo dostane k samotnému Prastromu, bude s lesem ámen. Se smutnými myšlenkami však červení museli ukončit své pátrání, protože pozdní hodina již nedovolovala nechat studenty pobíhat po lese.

Druhá listopadová výprava do lesa se odehrála pod taktovkou zelených studentů. Těm se již podařilo setkat s prvním tajemným národem, jenž má zachránit les, a to s kmenem Mudrců, kteří nosí soví masky. Pomocí vánku se jim podařilo dostat se až do jejich obydlí vysoko v korunách stromů, kde objevili celé město. Ač se zelení snažili kmen Mudrců přemluvit k záchraně lesa, nebylo jim vyhověno, získali však po uhodnutí hádanky cenné magické pírko, které je přivolá, až jich bude třeba. Podrobnější info o výpravě si můžete přečíst v Hadím králi 

Ke konci ledna se uskutečnily poslední nám známé výpravy. Jako první lednová výprava se do lesa vydali modří, kteří dostali za cíl najít další z tajemných národů. V jejich snažení jim velmi ochotně pomáhala i jedna z hlav na mýtině, která jim ukázala cestu pomocí dračích kůstek. Směr cesty modrých nic – až na jednu škrknu a housenku – nenarušovalo, tudíž se v pořádku dostali až k mluvícímu Kameni, který jim ukázal cestu ke Zlatému městu, obydlí národa Vznešených. I modří museli zodpovědět hádanku, aby získali pomoc od tohoto národa. Pověstná havraspárská chytrost jim však nechyběla, a tak není divu, že si od tohoho národa odnesli očarovaný galeon, načež se pomocí přenášedla vrátili zpět k lesní bráně.

Poslední lednová výprava se odehrála znovu s červenou kolejí, a tentokráte i s madam Eillen jako druhým dozorem. Avšak ještě než se jim podařilo do lesa vůbec vstoupit, překvapil je nečekaně silný zápach, který se z lesa linul. S pomocí madam Barb dali všem protestujícím hlavám kolíčky na nos a sami se takto vyzbrojeni vydali do hlubin lesa najít původce tohoto smradu. Jejich kroky je zavedly až k tajemnému duchovi, ze kterého se vyklubal velmi zapálený básník. Merlinužel se během básní tak „rozvášnil“ a pěl ódy na ohavné činy, až madam Barb oznámila, že je nejvyšší čas k ústupu a pro jistotu najít jeho hrob, aby mohl v klidu spočinout ve svém posmrtném životě. Na hřbitově je však čekalo překvapení, když u něj našli obrovské město, a navíc polovinu z nich pochytal břečťan. Naštěstí se zjevila překrásná dáma z národa Stínů, které pochytané studenty zachránila a pomohla jim vyrýt na hrob ducha Rolanda krátký epitaf. Lesem se najednou přestal šířit smrad a tajemná dáma červeným předala přívěsek z kostí. S dalším magickým předmětem se tedy červení vrátili zpět do hradu.

Zde naše pouť lesem prozatím končí.

Pro záchranu lesa je tedy potřeba, aby i žlutá kolej navštívila poslední národ, a to Šamany lesa, a podařilo se jim získat další magický předmět.

Nám nezbývá nic jiného, než jim v tomto snažení popřát plno štěstí, a do budoucna nám tak zbývá několik otázek.

Dokáží se všechny koleje spojit dohromady a přivolat všechny čtyři národy? Podaří se les vyléčit od temné moci, která ho sžírá?

Snad na tyto otázky budeme mít již brzy odpovědi.

Pro Denní věštec
Simelie Mallorny

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *