Nováčkovský manuál

| Vydáno:
První dny na nové škole mohou být náročné. My nováčci však máme obrovské štěstí, že je hrad plný milých lidí, kteří jsou ochotni kdykoliv podat pomocnou ruku, vyslechnout a poradit. Avšak pokud se nějaký prvňáček bojí, stydí anebo jen nechce obtěžovat své okolí hromadou dotazů, může i přes veškerou ochotu stran starších studentů zůstat zmatený a ztraceně bloudit po chodbách. A právě pro takové zmatené bloudily je určený tento stručný nováčkovský manuál. Jedná se o několik (snad) užitečných tipů, které by možná mohly někomu pomoci.

LUPA

Lupa umožňuje kliknout na většinu oblečení a předmětů na Příčné ulici a podívat se na ně ve skutečné velikosti, v jaké se po nákupu zobrazí na postavičce. Vlastník lupy tak není odkázán pouze na miniaturu v náhledu.
Kouzelník nemusí být lupou vybaven, stačí ji mít v inventáři (např. ve skříni).
Lupu lze zakoupit v Kouzelnických nástrojích.

ZRCADLO

Po zakoupení se zrcadlo automaticky přesune do převlékárny. Pokud se pak kouzelník chce převléci, může se rovnou podívat, jak v oblečení bude vypadat, což je velice užitečné zejména při kombinování více částí oděvu.
Zrcadlo funguje stejně jako např. zkušební kabinka u mdm. Malkinové.
Zrcadlo lze zakoupit v Kouzelnických nástrojích.


OCHRANNÉ RUKAVICE

Existují dva druhy rukavic vhodných do laboratoře: rukavice z dračí kůže a pracovní rukavice, které vypadají prakticky stejně. Po nasazení rukavic jsou ruce kouzelníka chráněny v případě výbuchu při nesprávné lučbě. Pokud se kouzelník pokouší umíchat v laboratoři lektvar bez ochranných rukavic a udělá chybu, následný výbuch mu popálí ruce. Zranění mu znemožňuje dělat mnoho běžných činností jako například kouzlit nebo létat na koštěti. Popálené ruce je nutné ošetřit popáleninovou mastí. Přístup do laboratoře nováčci získají ve chvíli svého řádného zařazení do koleje (tj. po velkých prázdninách).
Rukavice lze zakoupit v Kouzelnických nástrojích.

SMETÁČEK

Sovy pravidelně znečišťují váš sovinec. Pokud máte v sovinci příliš mnoho sovích tentononců, nebudete schopni žádný dopis odeslat. K vyčištění sovince je nutné vlastnit smetáček. Nikoho by přeci nenapadlo sahat na soví tentononce holýma rukama… že ne?
Smetáček nemusíte mít přímo v ruce, stačí ho mít v inventáři (např. ve skříni).
Smetáček lze zakoupit v Kouzelnických nástrojích.

ROUŠKA

Čas od času se prý na hradě může vyskytnout ošklivá, vysoce nakažlivá epidemie. Před onemocněním by člověka měla chránit jednoduchá zdravotnická rouška. Pokud uvidíte, že hradní obyvatelé ve větším množství začínají roušky nosit, zvažte její nasazení. Dejte si však pozor, ne každá rouška na obličeji znamená nutně nakažlivou nemoc. Někdy je to prostě jen součást podivného outfitu.

SALÓN STŘÍBRNÁ NIT

Speciální obchod s luxusním oblečením v Godrikově Dole, který patří návrhářce Niam i Tir-na-nog. Po většinu roku je obchod prázdný, jelikož se zboží velice rychle vyprodá. Zboží se naskladňuje nepravidelně.

PAŠTIČKOVA ČAROKRESLÍRNA

Fotoateliér v Godrikově Dole, kde je možné nechat se za úplatu vyfotit ať už sám, nebo ve skupině. Pořízení fotografie stojí 5 srpců, které budou automaticky odečteny z konta toho, kdo jako první vstoupí na pódium. Každou fotografii si pak lze uložit do soukromé galerie, kterou lze najít v: Jméno → Info → Galerie

POSÍLÁNÍ VĚCÍ A PENĚZ

Posílat věci a peníze lze pouze, pokud má člověk zakoupenou svou vlastní sovu. Ty školní odmítají takové věci nosit. Nováčci však nemohou peníze ani předměty posílat až do svého řádného zařazení nehledě na to, zda mají sovu vlastní či používají školní. Možnost posílat peníze a předměty (a tedy obchodovat s ostatními obyvateli hradu) získají nováčci až po prázdninách.

Na závěr bych ráda poděkovala všem, kteří mi pomohli dát článek dohromady, zejména pak Malroji Pitrakrusovi.

Pro Denní věštec
Čuuči Taygeta

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *