UNC 2022 – nominace v odborných kategoriích

| Vydáno:
Ke stolu zasedají odborníci ve svém oboru, na hradě ti nejpovolanější z nejpovolanějších, a dávají hlavy dohromady. Názory se bijí, přesto se každý snaží hodnotit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Subjektivita střídá objektivitu, listuje se horlivě časopisy. Neznáme přítele, neznáme nepřítele. Vybrané absolutní špičky za každý časopis srovnáváme a porovnáváme mezi sebou, abychom se dopátrali těch, kterým v žilách opravdu proudí nefalšovaná novinářská krev, a ocenili je.

Stejně se pak někdo zeptá: „Ale jak to může být objektivní, když někdo víc ocení nápad, jiný to, kolik na tom redaktor strávil času, a pro dalšího hraje největší roli hra se slovy?“ A přesně proto je strašně náročné být porotcem! Jako kdyby toho šéfredaktoři neměli na bedrech už tak moc, ovšem Udílení novinářských cen je pro kouzelníky, kteří se pohybují v novinařině, příjemným každoročním svátkem, a tak co bychom pro vás neudělali? Na všechno nahlížíme z tolika úhlů, kolik jich jenom je, a většinou se snažíme, abychom byť třeba jen jeden jediný z té široké škály nevynechali.

Chápu, že pro širokou veřejnost možná nejsou odborné nominace tak zajímavé a vzrušující jako ty čtenářské, neboť tady o osudech nominací rozhodne vyšší moc. A kdo je ta letošní pomyslná vyšší moc? Lze mluvit o jakési rovnováze, stabilitě, výdrži a vysoké psychické odolnosti, neboť i letos se sešla stejná krutopřísná parta zástupců časopisů jako v roce minulém. Jediná malá změna se udála u jezevců, kdy Amanda Wright povýšila ze zastupování časopisu žlutých na šéfredaktora Žlutého Trimela. K téhle veselé bandě se velmi ochotně a bez mučení přidaly, jak již je zvykem či tradicí, i tři duše další, které porotu perfektně doplňují. Jedná se vždy o osoby, které jsou novinařinou nějakým způsobem políbené a v oboru chodí s přehledem jako ve vysokých kramflecích. Toto povolané trio si pak se stejnou poctivostí jako šéfredaktoři projde všechny nominace a pomůže rozhodnout o tom, kdo kterou kategorii ovládne. 

Vážení a milí čtenáři, je mi ctí vám představit sestavu poroty pro Udílení novinářských cen za rok 2022:

Aya Watanabe (Corvinus Declaratio)
Theresa Veilin Brendi (Denní věštec)
Christina Meadows (Hadí král)
Simelie Mallorny (Lví tlapou)
Eillen McFir Elat (Sub Salix)
Amanda Wright (Žlutý Trimeles)
Barbara Arianne Lecter
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Vicky Charmant

Ještě než se vrhneme na samotné nominace, podařilo se mi na chodbě odchytit madam Marylin Cuthbert, tedy jednu z porotkyní loňského UNC. 

Denní věštec: Madam Marylin, vy jste zasedla jako porotkyně UNC minulý rok. Jaké to pro vás bylo? Máte pro letošní porotce nějaké trefné tipy nebo dobrá doporučení? Co byste porotě i redaktorům popřála?usměje se – 

Marylin Cuthbert: Už od nepaměti jsem si chtěla vyzkoušet roli porotkyně v některé z celohradních akcí, takže když mě Nia oslovila, cítila jsem se poctěná její důvěrou a nadšeně jsem souhlasila. Jelikož čtu ráda, nadšení mi vydrželo i při pohledu na hromadu článků, se kterými jsem se potřebovala seznámit, abych pak mohla porovnávat neporovnatelné a dlouhé hodiny meditovat nad tím, co je „lepší“ a kdo si které ocenění zaslouží nejvíc. Právě rozhodování bylo ze všeho nejnáročnější – když se sejde plno talentovaných nominovaných, je to požehnání i prokletí zároveň. –  směje se
Letošním porotcům bych proto doporučovala, aby si na hodnocení a rozhodování vymezili dostatek času, a hlavně aby si to užili. Když budou rozhodovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, je dost možné, že pak při vyhlašování budou spokojeně pokyvovat hlavou, protože se shodnou s ostatními.
Porotcům, a hlavně redaktorům bych popřála hodně štěstí a zároveň bych všem, kdo se na chodu hradních časopisů podílí, chtěla poděkovat. Jste skvělí a váš čas a energie je pro nás ostatní velkým obohacením!“

Pod taková moudrá slova se s radostí podepisuji. Pokud jste na hradě již delší dobu jako já, určitě vám neunikl ani fakt, že se nám přepisují dějiny. Letos v porotě poprvé zasedne nefialová osobnost, a tou není nikdo jiný než opravdu velmi dlouholetá, ale také oblíbená novinářka, která se nebojí zabrousit do nejrůznějších témat. Ani Vicky Charmant přede mnou neutekla a podělila se o své pocity.  

Vicky Charmant: „Nabídka mě skutečně překvapila. Moji nervozitu určitě vyvažuje (a snad i převažuje) nadšení, že se na něčem takovém můžu podílet, novinařina je pro mě pevný bod na hradě, noviny jsem vždy alespoň zběžně sledovala i při pobytech v mrazáku, a že jich nebylo málo. Díky nim jsem si vždy držela alespoň trochu povědomí o tom, co se na hradě děje – míra informovanosti samozřejmě závisela na aktivitě novinářů té doby. Věřím, že i tím můžu vnést do hodnocení trochu jiný pohled. Noviny mě vždy i přinutily se na hrad vrátit (bylo by mi líto narušit si tradici nepřerušenou od roku 2009, kdy publikuji v Denním věštci alespoň jeden článek v roce). Mnohem víc než redaktorka jsem ale čtenářka. Mám napříč novinami spoustu oblíbených článku, ke kterým se i po letech (třeba i deseti) ráda vracím, některým vážně zkresluji čtenost. usměje se Jsem moc ráda, že se můžu podílet na výběru toho nejlepšího, co se v novinách za poslední rok stalo.“

Ještě vás budu chvíli napínat, protože opakování je matka moudrosti, a kdyby náhodou chtěl někdo zapomenout, jaké kategorie jsou ty odborné, já vám to ráda připomenu ještě jednou.

Do kategorie PROJEKT ROKU šéfredaktoři nominují různé projekty, soutěže, speciály, akce a zajímavé články s určitým tématem o více dílech. 

V kategorii NEVIDITELNÁ TVÁŘ ČASOPISU je nejdůležitější vyzdvihnout ty, kteří toho dělají pomalu víc než kdejaký redaktor, ale jejich práce nejde tolik vidět. Většinou bývají nominováni grafici, korektoři, ale i morální podpora redakce nebo sponzoři.

Především motivovat má kategorie NOVINÁŘSKÝ DEBUT ROKU. Tato kategorie se zaměřuje na ty redaktory, kteří svou prvotinu publikovali teprve v roce, za který se UNC pořádá. Samozřejmě nejde o to jenom napsat jeden nějaký článek, aby se neřeklo, ale debutant by měl něčím zaujmout a zapojovat se do chodu redakce.

Kategorii, kterou má jen a pouze pro sebe Sub Salix, se nazývá UMĚLECKÝ POČIN ROKU. A vlastně jak již název napovídá, úkolem je vyhodnotit to nejumělečtější, co za daný rok v čítárně pod vrbou vzniklo. 

Poslední kategorií, kterou jsme se rozhodli ponechat i do letošního ročníku, je ŠÉFREDAKTOR ROKU. Tato cena byla minulý rok udělena teprve poprvé. Co tedy přesně hodnotí? Měla by hodnotit schopnosti toho a kterého šéfredaktora, co se mu v daném roce povedlo, nejenom aktivitu, ale i kvalitu vydávaných článků. Samozřejmě my šéfredaktoři nevidíme do ostatních redakcí, ale sama ze své vlastní zkušenosti můžu říct, že když časopis nemá aktivního šéfredaktora, nebo ho třeba nemá vůbec, tak to většinou poznáte. A šéfredaktoři by měli hradní novinařinu sledovat o to víc a vědět, jak na tom je.

A nyní hurá k nominacím. Jste napjatí? Zvědaví? To je jenom dobře!

PROJEKT ROKU

Corvinus Declaratio
1) Máte ŠMRNC?
Exkluzivní soutěž Máte ŠMRNC? pořádaná pod záštitou Módní patroly se již v prvním roce svého konání setkala s velkým úspěchem. Žezlo organizace po bývalé dušici Eliah Tailesové letos po 6 mudlovských letech převzala šéfredaktorka Aya Watanabe a za pomoci své zástupkyně Aimée Leavittové a bývalé šéfky Módní patroly Gabrielle Sweet akci obnovila. Opět se těšila velikému úspěchu a do celé soutěže se zapojilo kolem 30 hradních obyvatel, kteří se utkali o poukaz na nákupy na Příčné ulici v hodnotě 5 galeonů. ŠMRNC vyzkoušel soutěžící v módních dovednostech a postupně je provedl 5 tematickými koly, do kterých posílali své modely dle zadání (maškarní bál, kolejní barvy, láska, roční období a cestování časem). Těm nejlepším byla po každém kole věnována patrola, a tak se krásně propojil Corvinus s Módní patrolou. Pro svou originalitu, zábavnost, celohradní oblíbenost a komplexnost (neboť za projektem bylo několik týdnů práce, ač to na první pohled nemusí být tolik zjevné) si tento projekt nominaci v našich očích bez pochyby zaslouží.
(článek s vyhlášením soutěže a průběžné články po každém kole)

2) Corvinovská pokladna smíchu
Corvinovská pokladna smíchu není jen záležitostí minulého roku, ale je s Corvinem v podstatě stejně dlouho jako například Módní patrola, každoroční nominace v této kategorii. Letos jsem se ale rozhodla Patrolu nenominovat a představit v UNC tento corvinovský skvost. Články této rubriky již od roku 2011 baví spoustu hradních obyvatel tím, co kdy oni sami vypustili z úst. Jedná se vždy o souhrn toho nejvtipnějšího, co bylo odposlechnuto ve Velké síni, na hradních pozemcích nebo famfrpálovém hřišti. V posledních letech, a zvláště pak v loňském roce, se rubrika dočkala obnovení a čtenáře bavila stejně jako její archivní vydání z let 2011–2014, a to je důvod, proč jsem se rozhodla naši i vaši oblíbenou Corvinovskou pokladnu smíchu nominovat.
(ukázky článků této rubriky: článek 1, článek 2, článek 3)

Denní věštec
nezúčastní se

Hadí král
1) Adventní kalendář Hadího krále
Když se řekne Salazarnálie, co se vám vybaví jako první? Pro mě je období adventu neodmyslitelně spjato s adventními kalendáři a jsem opravdu ráda, že jeden takový už třetím rokem máme i v HK! Trio Barbara Arianne Lecter, Noah Limbani a Saiph Lacaille opět nezklamalo! Výše uvedené dámy byly ochotné v předvánočním shonu obětovat svůj čas, aby ho nám, ostatním, mohly zase zpříjemnit, proto si nominaci dle mého zaslouží. Není jednoduché rok co rok vymýšlet nové hádanky a úkoly! (odkaz)

2) Memes pro každý den
Vše odstartovalo jako soutěž madam Veronicy, která dala vzniknout fenoménu hradních memes, která si vysloužila svou vlastní rubriku v Hadím králi. Během pár týdnů se memes zařadily na seznam nejúspěšnějších projektů Hadího krále a od té doby baví veškeré hradní obyvatelstvo! (odkaz)

Lví tlapou
1) Tučňáčí tlapou
Leden 2022 se nesl v zimních tónech, kdy LT navštívili tučňáci. Všechny články i hlavní stránku nějaký z nich okupoval a nesl s sebou nějaký zajímavý článek, ať už o cestování, odhalování tajemství hradního mrazáku, vaření nebo další články, které pomáhají pochodujícím rampouchům zahřát se. (odkaz)


Vrbovou tlapou
(Lví tlapou + Sub Salix)
1) Strážce
Letní prázdniny proběhly v duchu akce Vrbové tlapy. SS ve spolupráci s LT celé prázdniny poskytovala prostor kouzelníkům, kteří neodcestovali se svými rodinami do dalekých krajů. Spojení doprovodného příběhu s ukrytými hádankami pod vrbou a úkolovou částí v režii skřítky Cidy ze Lví tlapou dalo vzniknout celohradní akci, která měla pomoci obnovit kouzlo hradu, jež drží základní kameny pohromadě. I díky hradní RPG části se tento projekt stal velmi oblíbeným a úspěšní kouzelníci si kromě finanční odměny mohli odnést i speciální památeční předmět.
(část s úkoly, 
část s příběhem)

Žlutý Trimeles
1) Hog v kocke
Hog v kocke není ryze nový projekt. Ti starší z nás si pamatují, že dříve jej měla v tlapách Patricia Baloure (poslední díl vyšel v roce 2018), ovšem Tery Poe se povedl skvostný návrat této rubriky, která dokáže rozzářit den. Ono obnovit rubriku v původní kvalitě není jenom tak, a tak smekám nejenom před Tery, která memes pravidelně kompletuje, ale před všemi v redakci, koleji a před fialovými, kteří mají parádní nápady a podílí se na tvorbě téhle skvělé rubriky. Projekt je velmi populární nejenom mezi mrzimorskými jezevci, ale oblibě se těší i u studentů napříč kolejemi a prozradím vám, že se pro vás chystají další díly. (odkaz)

2) Kytice
Letní soutěž Kytice krásně odstartovala po zimním spánku fungování Žlutého Trimela a po dlouhé době zase nutila čtenáře otvírat jeho stránky. Přestože nápad přišel zčistajasna, s organizací bylo opravdu hodně práce, vynaložili jsme spoustu úsilí (Cassi a Tayi, moc děkuji!), překonali nespočet překážek a zažehnali kdejaké krize. O to víc si cením, kolik milých zpětných vazeb mi přišlo. Na tomto projektu si cením hlavně zajímavého nápadu, finanční náročnosti a různorodosti úkolů. Určitě bych vyzdvihla i dlouhodobost trvání a snahu o zapojení všech duší různých barev. (odkaz)

NEVIDITELNÁ TVÁŘ ČASOPISU

Corvinus Declaratio
1) Aimée Leavittová
Nominovat Aimée je už téměř tradice, ale každý rok je to nominace zasloužená. Aimée se stará o celkovou korekturu Corvina, a to jak tu běžnou, kde kontroluje neposedná i/y a podobné věcičky, tak korekturu vizuální. Je to moje pravá ruka, taková neviditelná Aya, můj stín. Mohu se na ni kdykoli s čímkoli obrátit a vždy mi pomůže. Nejenže pod jejím brkem prošlo nespočet letošních i loňských článků, aby vypadaly krásně a byly z jazykového hlediska bezchybné, a tím pádem mohly vyjít, ale nabídla pomoc také ve dvou největších akcích loňského roku – Máte ŠMRNC? a Šílené výzvě Módní patroly. Neváhala chopit se brku a sepsat spoustu patrol, když jsem ji o to požádala, a za tento její přístup, kdy ochotně a s úsměvem udělá vše, na co už mně síly nestačí, jí patří obrovské poděkování a alespoň nominace na Neviditelnou tvář časopisu, neboť ona je tváří časopisu, bez které by časopis už dávno nebyl, jen zkrátka není tolik vidět.

2) Rogerina Retta Maylor
Rogerinu v našem časopise občas můžete vidět jako redaktorku článků, ale kde dělá spoustu práce a vy ji nevidíte, je korektorské zákoutí. Stojí za opravou mnoha článků, a nejen v uplynulém roce, ale v podstatě téměř nepřetržitě už pár let. Někdy se mi stává, že vejdu do korektury a už tam na mě čekají rovnou okorektěné (To asi není slovo, co? Ale my ho v Corvinovi používáme docela běžně. – směje se –) články. Je skvělé, jak Rogerina v korektuře pracuje, je na ni spoleh, je samostatná a svědomitá. Díky, Rog!

Denní věštec
1) Maya Prinz
Práce neviditelné tváře bývá složitá a někdy málo doceněná. Přesto absolutně nezbytná. Slečna Maya krotí hrubky v Denním věštci s obdivuhodnou vytrvalostí a trpělivostí. Stejně tak se její neviditelné ručičky míhají kolem bloků, které díky tomu dostávají lepší šťávu. Bez odmlouvání, bez reptání… ideální šikovná neviditelná tvář!

Hadí král
1) Nina Yozhinski
Cena neviditelné tváře časopisu se pro beztělnatou Ninu přímo nabízí. Nicméně to není hlavní důvod, proč jsem ji do této kategorie nominovala. Nina je jako monzun – ticho po pěšině, ale pak se probudí a všechno lítá. Půlnoční vzepětí chrlící záplavu nápadů (halloweenská akce Vraťme duchům barvy), grafiky (Antivalentýnky a další drobné úpravy), sssykotů a hotových článků. Nina je blanický rytíř, kterého povoláte do akce a on s sebou přivede maďarského trnoocasého. Jen u toho tolik neřve. Bez mrknutí oka bych jí svěřila chod HK a vím, že by to zvládla! (redaktorčiny články)

2) Veronica Narcissa Williamsová
Naše madam kolejní je prostě overachiever a urputný multi-tasker. Cokoli se (nejen) v koleji šustne, v tom má prsty ona – a ani v Hadím králi tomu loni nebylo jinak. Svou akčnost však nesměňuje za uznání a poplácávání po rameni. Všimli jste si tematických záhlaví Hadího krále? Ta má na svědomí právě madam Verča! Je nepostradatelnou grafickou podporou našeho časopisu. (redaktorčiny články)

Lví tlapou
1) Ema Talia
Šikovná redaktorka, která velmi často funguje jako pokusná škrkna. V minulém roce se navíc uvázala k porotcování v letní akci a funguje jako takový hromosvod nápadů, které by mohly být v LT aplikovány. Případné brblání nad svěřenou prací utichá, když je jí slíben koblížek nebo jiná sladkost.

Sub Salix
1) Larim Elat
Ano, jsem si vědoma toho, že navrhovat mudlu na kouzelnické ocenění je trošku diskutabilní. Avšak za loňský rok si nominaci nezaslouží nikdo víc. Byl to právě Larim, kdo se mě neustále ptal, zda mám práci pro čítárnu hotovou. Jestli už jsem dopsala příběh ke Strážci. Co mám v plánu na další období. Dodával mi chuť pracovat, i když se mi nechtělo. Proto si myslím, že byť není součástí hradu, nominaci si zaslouží.

Žlutý Trimeles
1) Enid Bloom
V minulém roce jsme ve velkém archivovali články z let 2005– 2009, abychom měli i staré články v současném časopise a všechno bylo na jednom místě. Sehnat někoho, kdo by se toho ujal, byl nadlidský úkol. Nakonec se však objevila opravdu šikovná prvačka Enid, která začala archivovat takovou rychlostí, že jsem její tempo nestíhala. Jela jak namydlený blesk. A to, co jsem si zpočátku myslela, že bude trvat možná víc než půlrok, nakonec Enid zvládla s pomocí Luny (posílám díky i této dívce) za měsíc.
Abych vám to upřesnila. Archivovat (tedy kopírovat, vkládat, trochu poupravit vzhled, nastavit, kdy to bylo vydané a kdo to vydal, vytváření profilů těmto redaktorům z historie, přiřazování a ořezávání obrázků) bylo třeba okolo 200 článků, Enid jich zarchivovala 160, tedy více než tři čtvrtiny. Během jednoho měsíce. No popravdě tomu pořád tak nějak nevěřím. Nominaci uděluji především za tuto rychlou, pohotovou a opravdu poctivou nimravou práci, které si nejspíš málokdo všiml. (odkaz)

2) Nicholas McElen
Náš pan Nicholas pečuje o Trimela snad již od nepaměti. Moc mě potěšilo, když jsem se na pana Nicha obrátila, zda by bylo vůbec nějak možné hýbat se vzhledem Trimela, udělat třeba nějaký zimní nádech, a on se toho hned chopil, domluvili jsme se s Ludem – i tomu patří neskutečné díky – a všechno se dalo do pohybu. Pan Nich vystavěl taky stránky pro Celohradní dražbu organizovanou Žlutým Trimelem, a hlavně se zasloužil o to, že uchovával články z původního Trimela. Potom nám natočil perfektní videonávod, jak je máme archivovat, a všechno s trpělivostí vysvětlil. A to jsou opravdu jen ty nejzásadnější věci, které koutkem oka mohou čtenáři spatřit. Vážím si dlouhodobé práce pana Nicholase, a hlavně jeho rad, pomoci, vřelosti a nápadů na vylepšení. (odkaz)

NOVINÁŘSKÝ DEBUT ROKU

Corvinus Declaratio
nezúčastní se

Denní věštec
nezúčastní se

Hadí král
1) Mimosa Confiante
Mimi svoji prvotinu v novinářském světě sepsala už v prvním ročníku, ale hned hradu ukázala, že se toho opravdu nebojí. Jejím novinářským debutem je totiž návod na to, jak si vypěstovat a vychovat vlastního baziliška! V rámci přípravy článku se ponořila do bádání ve starověkých pramenech a díky článku tak pomáhá šířit osvětu o životě bazilišků! (redaktorčiny články)

2) Enselis Ismenia
Enselis v rámci svého debutu hned uspořádala menší soutěž a spolu s mnohými hradními obyvateli se vydala hledat hrnec plný zlata na konci duhy. To je pořádné entrée, no ne? (redaktorčiny články)

Lví tlapou
1) Daisy Carterová
Daisy je šikovná redaktorka, která se ještě v novinařině tolik neprojevila. Než se do psaní pustila, zvolila nejdřív vzdělávání. Nyní, když úspěšně vystudovala Šéfredaktorské minimum a Redaktorskou přípravku, přichází se svými nápady, jak kolejní časopis oživit dalšími články. Od Daisy ještě můžeme hodně čekat, nápadů má plno a již brzy si další z nich budete moci zobrazit v našem časopise. (redaktorčiny články)

Žlutý Trimeles
1) Mara Flycatcher
Vybrat jenom dvě jména bylo mezi spoustou nových redaktorů hodně náročné, ale v mém výběru mě ujistila svými názory i kolej. Nadšení všech jezevců si získala Mara a její módní články. Na Mari se mi líbí její nadšení pro novinařinu, především tedy v oblasti módy, které se u nás nikdo nechtěl ujmout, a tak doufám, že ji nominace namotivuje k další práci. Přestože svůj první článek Mara vydala teprve v listopadu, je už neodmyslitelnou součástí redakce. A mohu už jen říct, že se moc těším, do čeho se vrhne v roce letošním. (redaktorčiny články)

2) Tery Poe
Na Trimelovi se naše Tery podílí od června a moc ráda bych vyzdvihla nejenom práci na článcích, které jsou trefné a čtivé, ale taky její originální nápady a poznámky k chodu redakce a Trimela, pohotové jednání a obětavost, kterou prokazuje vždy, když není co vydat. Nesmím zapomenout ani na korektorskou práci, které se čas od času chopí. Tery jednoduše přeskočila fázi rozkoukávání se v redakci a vrhla se do toho rovnou po hlavě. Těžko věřit, že někdo, jako je ona, vydal svůj debutový článek teprve minulý rok. (redaktorčiny články)

UMĚLECKÝ POČIN ROKU

1) Úplňková noc – společné dílo v rámci Vrbové výzvy
Již potřetí se autorům společnými silami podařilo sepsat příběh v rámci Vrbové výzvy. Tentokrát z jejich per vznikl strašidelný příběh Úplňková noc. (odkaz)

2) Strážce – doprovodný příběh letní prázdninové akce
Strážce byl nejen název celé letní akce, ale i jejího doprovodného příběhu. Po dobu deseti týdnů mohli čtenáři zjišťovat, jak to bylo se založením hradu a vznikem ochranného kouzla, které drží náš hrad v bezpečí. A také odkud se vzal Prastrom v Zakázaném lese. Každá základní kapitola navíc ukrývala jeden z vyučovaných předmětů, za který bylo možné získat další body v letní akci.
(odkaz – na konci každé kapitoly by měl být odkaz vedoucí do další části příběhu)

ŠÉFREDAKTOR ROKU

Amanda Wright (Žlutý Trimeles, srpen 2022 – prosinec 2022)
Aya Watanabe (Corvinus Declaratio, celý rok)
Eillen McFir Elat (Sub Salix, celý rok)
Helen Miltonová (Žlutý Trimeles, leden 2022)
Christina Meadows (Hadí král, celý rok)
Simelie Mallorny (Lví tlapou, celý rok)
Theresa Veilin Brendi (Denní věštec, celý rok)

Na závěr bych chtěla ještě jednou popřát všem porotcům co nejobjektivnější mysl při vybírání toho nejlepšího, a hlavně poděkovat všem, kteří se na hradní novinařině nějakým dílem podílí. Tedy i vám čtenářům patří velké díky, jelikož bez vás by nás články asi tolik psát ani nebavilo. Všem redakcím přeji, ať je pro ně letošní UNC v počtu ocenění štědré, ceny si odnese opravdu ten, kdo si je nejvíce zaslouží, a doufám, že se v hojném počtu setkáme na slavnostním předávání ocenění, které proběhne v neděli 26. 3. A rozhodně nezapomeňte sledovat Denního věštce! Kdo už nějaké to UNC zažil, tak ví, že přijde možnost nominovat a poté i hlasovat v kategorii Brk sympatie.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *