Ani černá magie v bráně nepomohla Mrzimoru k vítězství

| Vydáno:
Dalšího z famfrpálových zápasů jsme se mohli účastnit v sobotu 10. června klasicky od deváté hodiny ranní. Na hřišti měli tu možnost se potkat Zmijozel a Mrzimor. O příjemnou atmosféru nebyla nouze, stejně jako o napínavou podívanou. Nakonec se zápas relativně dosti protáhl, ještě když vezmeme v potaz, že den předtím zápas trval jen o pár minut déle než půl hodinu. Přestože se Mrzimor snažil se Zmijozelem držet krok, nakonec slavili zelení druhou výhru (290:10) v letošním ŠFM a druhé místo v celkovém žebříčku.

Celé utkání začalo v devět hodiny a čtyři minuty, neboť kapitánky potvrdily připravenost o něco později, než je zvykem. Na koštěti byli první kompletní zelení, o trošku déle nástup trval Arnice, která však ještě zvládla ze země podpořit. Jiná prvenství již se slavila u Rosmertina stánku:

Barbara Arianne Lecter: Juch, první!
Claps Craps: Sakra, sl. Barb mě předběhla!
Nessa Naiadés: Hej, vy jste mě předběhli ve frontě! – směje se –
Barbara Arianne Lecter: – pokrčí rameny – Mládí vpřed, ale přednost mají pořád staří. – směje se –
Claps Craps: Teda, pustil jsem slečnu Barb před sebe jako slušně vychovaný student. – směje se –

Když začneme výkonem žlutých, je nutno vyzdvihnout především brankáře Bena, který překonává nejen sám sebe, ale snad i všechny zákony fyziky. Během zápasu musel čelit neskutečným 37 ranám. Prakticky bez šance si odpočinout nebo se snad jen protáhnout, zastavit. Nevychytal jen 14 camrálů a polapil jich tedy 23 (62,2% úspěšnost). To je opravdu dokonalý výkon, na který může být pyšný nejenom on, ale celý jeho tým. Na druhé straně Gregory má úspěšnost bohužel úplně nulovou – jedna rána, jeden gól. Na druhou stranu z toho vyplývá, že zmijozelské střelkyně byly u camrálu 97 % času.

Když už jsme to tak hezky načali, podívejme se rovnou na výkony střelců. Ze začátku to pro Mrzimor vypadalo docela nadějně, neboť Ben opravdu chytal všechno – kdyby na něj podle mě letěl potlouk, nezaváhá a chytí ho taky. Ovšem Mrzimorští toho nedokázali využít. Jednou jedinkrát se dostali k carmálu, tou šťastlivkyní byla Cassiopea a skórovala hned v devatenácté minutě zápasu. Suma sumárum to máme stoprocentní úspěšnost.

Na druhé straně už to bylo značně zajímavé. Nejlepší statistiku drží Ruby, která měla dvě šance a obě proměnila, ani Ben na ni nestačil. Gól slavila v osmé a dvacáté čtvrté minutě, potom se přemístila na post odrážeče, kde tedy také dělala s potloukem divy, ale o tom až později. Ruby střídala Maraike, a přestože byla na hřišti až od 27. minuty, stihla vstřelit 5 gólů. Ačkoliv začala dvěma neúspěchy, pak přišly žně, když vstřelila gól ve čtyřicáté deváté, padesáté druhé, třetí a páté minutě. Tři další neúspěchy si vykompenzovala v čase 10:15, kdy se dostala naposledy k camrálu a úspěšně skórovala. Maraike se tedy může pyšnit padesátiprocentní úspěšností.

Velmi dobrý výkon předvedly i Lena a Enola. Leně se ze začátku opravdu nedařilo a po třech marných střelách se jí zadařilo až ve dvacáté páté minutě. Pak jako by se to celé opakovalo znovu. Tři neúspěchy, gól (9:41), tři neúspěchy, gól (10:20). Po posledním góle ale skórovala znovu hned o minutku později. Zápas ovšem zase zakončila neúspěchem. Celkem se k ní camrál dostal čtrnáctkrát, což z ní dělá nejvytíženější střelkyni vůbec a camrál poslala skrze Bena rovnou 4x (28,6% úspěšnost). Nesmíme zapomenout ani na odhodlanou kapitánku, ke které se camrál zatoulal jedenáctkrát. Přestože začínala v desáté minutě gólem, další góly, ačkoliv čtyři šance byly, přišly až v 9:48 a 10:00. Ty byly opět následovány čtyřmi neúspěchy, a tak Enola měla v sobotním zápase úspěšnost 27,3 %.

Velmi zajímavá podívaná byla na odrážeče. 20 odpalů si dopřála Maya. Ze začátku pálila do Theodora, který byl na postu střelce. Ve třinácté minutě ho srazila k zemi úplně a musela ho střídat Cassiopea. V 10:24 se jí to povedlo znovu, ale střídala Luna. Dvě rány mířily i na Helen. Po nástupu chytačů šla po komkoliv, kdo seděl na tomto postu, srazit se jí už ale nikoho nepodařilo. Celkově se Maye odpal nepovedl 4x, Tery byla zasažena 3x a Theodor dokonce 11x. 

Skvělý výkon předváděly i její kolegyně Faye a Ruby. Faye měla 6 pokusů uštědřit někomu ránu a poslat ho třeba i na ošetřovnu, ale nakonec přesně mířené odpaly byly pouze tři. Dva na Theodora a jeden na Helen. To Ruby si zapsala sražené hráče rovnou tři. Dvanáct odpalů jí stačilo k tomu, aby na čtvrtou ránu 15 minut před desátou sejmula Theodora, znovu se jí povedlo ho dorazit v 10:01. Pak Theo obdržel další dvě rány a třetí ho vyřadila ze hry v čase 10:13. Mimo to zasáhla Ruby jednou také Olivii, Tery a Helen. Cíl, jak to tak vypadá, měla jasný – zneškodnit Theodora. Nepovedný pokus si zapsala pouze jeden.

Na druhé straně seděla poprvé v hlavní sestavě Olivia, budoucnost odrážečského postu Mrzimoru. K odpalu se jí podařilo probojovat rovnou 11x a z toho měla nepovedený jen jeden pokus. Veselé bylo, že Saiph nejspíš schválně slezla z postu tak, aby se Oliva trefila sama do sebe, ta však byla vypočítavá, a přestože mířila na sebe, potlouk se jí odpálit nepovedlo. Soupeř to bral vážně, Maya Olivce doporučila, že sebepoškozování by neměla brát na lehkou váhu a měla by to začít řešit. Ze začátku hry byla terčem Olivie Lena (3x) a později potom chytačky Sarah (4 zásahy) a Saiph (3 zásahy), kterou se jí také povedlo v padesáté třetí minutě srazit.

Naproti tomu ostřílená Helen měla rozhodně svůj den. Její střely však lítaly různoroději. 4x v průběhu hry to odnesla Maya, která kvůli Helen byla nucena v čase 9:31 dokonce zamířit na ošetřovnu a na post musel nastoupit prvák René. Ránám se nevyhnula ani Maraike (2x), Enola (1x),  či dokonce Ruby (1x). Chytačku Sarah zvládla Helen srazit v průběhu hry dokonce dvakrát – v čase 9:46 a 10:07. Paradoxně mimo to po Sarah střílela Helen pouze jednou. Saiph si odnesla zásahy dva a Lena tři, jeden z toho byl tedy konečný (9:57). Připravena zaskočit byla Nessa. Suma sumárum to máme 21 pokusů někoho vyřadit ze hry. Nepovedené byly pouze čtyři odpaly a sestřelený počet hráčů se vyšplhal na čtyři.

Chytači dělali přesně, co měli. Ani jednomu z nich se nepodařilo trefit tribunu a pronásledovali se po celou dobu zápasu. Štěstí však nakonec připadlo po necelé hodině a dvaceti minutách na stranu Zmijozelu a zlatonka skončila v rukou Sarah. Pokud se nepletu, Tery musela po pádu Theodora nastoupit rovnou 3x, stejně tak na druhé straně Saiph po pádu Sarah.

Hru nám zpestřovala (samozřejmě nejenom) Simelie a její velmi trefné rýmy.

Enolka zas góly střílí, Ben měl zrovna dlouhou chvíli!
Ruby Theodora sejme, Tery se tam hnedle vejde!
Sarah na zlatonku hází očka, ta je mrštná jako kočka!
Helen pálí další ránu, Maike má teď na seznamu!
Kolika teď sejme cíl, ubere zas zdraví díl.

A dokonce se ukázali a fandili i ti, kteří na zápas zavítali (spíše zabloudili), aby nalákali do soubojáku nějaké duše k turnaji.

Claps Craps: To jsou jako nějaký evoluční stádia? – směje se – Maike – Raike – Maraike?
Maya Prinz: To zní jako elektrický typ.

V 10:24 byl zápas ukončen, když Sarah konečně polapila zlatonku a mnozí z nás si tak spokojeně nebo nespokojeně mohli zalézt zpět do svých pelechů. Někteří z nás ale ještě podiskutovali o zápase. Brankář Gregory byl se zápasem třeba velmi spokojený, jen k tomu připojil komentář, že nechce raději ani vidět svou statistiku. Titulek „Brankářem roku Gregory nebude“ z pera Clapse Crapse jsme nakonec však raději nechali v šupleti, neboť vydržet na koštěti hodinu a půl, soustředit se a nevědět kdy a jestli nějaká rána vůbec přiletí, je přece jenom velmi obdivuhodný výkon.

Madam Veronica a její módní look „Právě jsem vylezla z postele, no a co“, který pravděpodobně bude určovat trendy pro příští jaro, však spokojená nebyla.

Veronica Narcissa Williamsová: Tak ale slečno Sarah, co můj transparent, teď ho nikdo neuvidí! – směje se

Jenomže ten, kdo vydržel na hřišti ještě pár minut po chycení zlatonky, měl možnost vidět nejdříve žlutý transparent: Zlatonka bude Mrzimonka! A po chvíli přišel i transparent madam Veronicy: Hadí letka výhru má hnedka! Bůh ví, co se mezitím dělo u Paštičky, vidět jsme mohli jen netrpělivou žlutou kapitánku, která celou situaci komentovala slovy: Zelení, co tam děláte na tom podiu? Běžte si to dělat do kolejky! A následně nádhernou fotku zelených… a žluté odrážečky Helen? Asi jim chtěla vykompenzovat modřiny tím, že jim zkrášlí kolejní foto a přidá mezi tu zelenou trochu sluníčkové barvy.

Ohlasy hráčů:
Enola Gatito (kapitánka): Zápas s Mrzimorem byl senzační. Nálada na hřišti byla suprová. Fanoušci byli skvělí, létaly vtipné verše od Arniky, Simelie a dalších, to jsem si prostě užívala.
K výkonu hadí letky… já bych na ně prostě nejradši pěla jen ódy. Jsem na ten tým fakt pyšná. Tentokrát nás sice ze začátku postihly drobné technické a organizační problémy, ale všichni to zvládli s naprostým hadím klidem, který je nám vlastní. Protivníky jsme přehráli snad na všech frontách. Jen teda ta soupeřova 100% úspěšnost střel nám trošku hyzdí statistiky. – směje se – Ale i tak byli žluťásci moc fajn a hezky se s nimi hrálo.
Já vím, že mé proslovy už se začínají co do délky přibližovat těm od madam Veru, ale já prostě musím aspoň vyjmenovat jména těch svých zelených hvězdiček…
OstroStřelkyně: Ruby, Lena, Maraike
Fantastické odrážečky: Maya, Faye a ano – Ruby
Senzační brankář Gregory
Úchvatná chytačka Sarah
Famózní náhradníci: Hope, Nessa, René, Saiph
Všem jim patří můj veliký, veliký DÍK, protože je mi ctí být jejich kapitánkou. A nesmím zapomenout ani na fanoušky, kterým patří o nic menší děkuji! – usměje se –

Tery Poe (kapitánka): Na sobotní zápas jsme šli všichni pozitivně naladěni, Zmijozel se ale ukázal jako velmi silný soupeř. Výhru jsme si sice neodnesli, ale rozhodně jsme se během zápasu nenudili. Atmosféra byla příjemná a máslový ležák tekl proudem. U mě osobně pozitivní naladění přetrvalo i po skončení zápasu, protože jsem vděčná za to, jaký tým se mi podařilo sestavit, a upřímně doufám, že se stejně (ale silnější – mrkne –) sejdeme i příští školní rok. Velké naděje vkládáme také do nové odrážečské posily Olivie Wines, která tento zápas poprvé zaujala místo hlavní odrážečky, které ještě den předtím patřilo Katie. Věřím, že s Olivií se máme na co těšit! (Hlavně tedy na hodně sražených soupeřů. – směje se –)

Olivia Wines (odrážečka): No, já se musím přiznat, že sobotní zápas je pro mě tak trochu v mlze – vyhrabala jsem se na poslední chvíli z postele asi po třech čtyřech hodinách spánku a po zápase jsem do ní zase zapadla. Takže na utkání v podstatě vzpomínám jako na takový dost živý sen. Možná se tím ale vysvětluje, proč jsem na zápase poslala potlouk sama na sebe a ještě se ani netrefila. – směje se – Každopádně se ale s hadí letkou hraje super, je s nimi sranda – a ve výsledku, co je víc? – směje se – A že jsme nevyhráli? Nu což, tak je zbijeme příští rok! – směje se – (jako odrážeč tohle můžu říkat bez postihu a je to na celé této pozici to nejlepší – směje se –). Velké díky posílám celému žlutému týmu, protože s nimi je sranda vždycky – ať na tréninku, nebo na zápase!

Sestavy týmů:
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Mrzimor
1. střelec: Arnika Roztodivná, Theodor Mudd, Luna Sparrow
2. střelec: Theodor Mudd, Cassiopea Zmlklá
3. střelec: Tery Poe, Arnika Roztodivná
brankář: Ben Gobha
1. odrážeč: Helen Miltonová
2. odrážeč: Olivia Wines
chytač: Theodor Mudd, Tery Poe

Zmijozel
1. střelec: Ruby Élise Day, Maraike Auri Nordahl
2. střelec: Enola Gatito
3. střelec: Lena Darwin, Nessa Naiadés
brankář: Gregory Silvestr Werner
1. odrážeč: Maya Prinz, René Morris, Ruby Élise Day
2. odrážeč: Faye Sages, Maya Prinz
chytač: Sarah Thompson, Saiph Lacaille

To je ode mě vše. Výsledky zápasů již jsou známy a červení se už jistě těší na závěrečnou slavnost, kde převezmou pohár – s největší pravděpodobností (na hradě jeden nikdy neví) poháry oba, jak ten famfrpálový, tak ten školní. Pro Zmijozel tento zápas znamená pomyslné druhé místo v žebříčku ŠFM, což je samozřejmě také výborný výkon. A nám nezbývá nic jiného než se zúčastnit posledních kolejních tréninků, vyrazit směrem na IT a přes léto ze sebe udělat zase o něco lepší hráče, aby na podzim nebyla nouze o dokonalé, strhující a famózní výkony!

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. U tohoto článku jsem se mohla znovu zasmát všem veršíkům a vtipným poznámkám, které autorka stihla pochytit 😀 Děkuji! 😀 Musím ocenit jiný styl psaní reportu – místo záznamů akcí je vše pěkně řečeno statistikami. Originální a moc hezky napsané! 🙂

  2. Tenhle styl článku se mi moc líbí! Jak píše Enol, ty úryvky fanoušků z tribuny jsou skvělou připomínkou na pohodovou atmosféru a statistiky jsou pěkné zpracované – teda až na tu moji, tam musíš mít nějakou chybu… 😀

    1. Jediná chyba je, že jsem to nepodtrhla! 😀

      Děkuju moc za milé komentáře holky! U delších zápasů se mi tímto stylem lépe píše, tak jsem ráda, že zaujal 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *