Věštecká letní stáž – 2. kolo

| Vydáno:
Chcete se přes prázdniny někam podívat, ale na zájezd s C. A. Partem nemáte dostatek financí? Možná bude naše letní stáž to pravé pro vás. Mimo to, že vycestujete, se i něco nového naučíte nebo dozvíte. Směle vzhůru k dalšímu místu!

Pokud jste prošvihli minulé dva týdny stáž v Krásnohůlkách, vůbec to nebrání tomu, abyste se k námi přidali nyní. Vyrážíme totiž do oblíbené destinace, směrem na východ, konkrétně do japonské školy Mahótokoro. 

(Zdroj: The Wizarding World)

Škola se liší v mnohém – nejenom že je ze všech kouzelnických škol ta nejmenší a nabízí spíše rodinné prostředí, ale také přijímá žáky již od útlejšího věku. Přestože školu můžete navštěvovat už od sedmi let, se staršími spolužáky v ní nepobýváte, ale každý den se dopravujete na zádech mohutných ptáků, kteří nesou název buřňáci. Školu si můžete představit spíš jako bohatě zdobený palác nacházející se na vrcholu sopečného ostrova, který nese název Minami Iwodžima.

(Zdroj: Deviant Art)

Jednou z rozdílných věcí, která by vás mohla fascinovat, jsou očarované hábity, které dostane každý žák při vstupu a přijetí do instituce. Podle toho, jak rostou vaše znalosti, mění hábit postupně barvu. Každý začíná se světlounce růžovým hábitem a cílem je dosáhnout toho zlatého.

Nás bude ale dnes nejvíce zajímat famfrpál. Famfrpáloví hráči z Japonska jsou často až legendárními sportovními osobnostmi, trénují cílevědomě každou volnou chvíli a dostat se do týmu je opravdu pocta. Proslýchá se, že tréninky probíhají za jakéhokoliv počasí, studenty neodradí kroupy, blesky ani naopak velká vedra. Na sousedním ostrově se pak nachází letiště, a tak se kromě potloukům hráči vyhýbají i letadlům. Že by právě to stálo za jejich neskutečnou obratností? To nám zjistíte během stáže právě vy.

I vy totiž určitě budete mít příležitost zúčastnit se famfrpálového tréninku a popovídat si s hráči. A jelikož ne každý z nás bude mít někdy možnost podívat se do Japonska, moc by nás potěšilo, kdybyste nám shrnuli, jak takový famfrpálový trénink v této japonské škole probíhá. A do jaké míry se vlastně liší od toho našeho famfrpálu? Má snad jiná pravidla? Jak často se trénuje? A taky tam panuje na trénincích taková uvolněná atmosféra? Shrňte nám vaše zážitky a postřehy do reportu o minimální délce 4 palce, ve kterém nám trošku více přiblížíte famfrpál ve škole Mahótokoro.

Své zážitky a postřehy nám zasílejte do 30. 7. 2023 na e-mail letnistaz.dv@gmail.com. Zvědavost už nás kouše a nemůžeme se dočkat vašich prací!

Nepřijděte k úrazu a vraťte se nám ve zdraví!

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Aj karamba. Tak tohle bude problematická část. Koště poslední dekády používám spíš na zametání, než létání…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *