Věštecká letní stáž – 4. kolo

| Vydáno:
Je to tady! Konec prázdnin se blíží neskutečnou rychlostí. I my se tedy vypravíme na poslední ze stáží, kterou pod taktovkou Denního věštce máme zařízenou. Už jsme navštívili tři různé kontinenty a schválně, jestli uhádnete, který nás čeká dnes?

Pokud jste hádali Jižní Ameriku, tak si připište malé bezvýznamné plus. Stáž probíhá v srdci deštného pralesa v brazilské kouzelnické škole s názvem Castelobruxo. 

(Zdroj: The Wizarding World)

Impozantní hrad jako z pohádky trošku připomíná chrám. Mudlové ho však vidí jen pouze jako ruinu. Hrad je chráněn caipory, což jsou malá zlomyslná stvoření. Nemohou být ale zase tak zlomyslná, neboť hrad i studenty v něm bezmezně chrání a brání. 

(Zdroj: Harry Potter Wiki)

Když na stáž přijdete, rozhodne se nelekněte. Ne, v této škole nemají jenom zmijozelské studenty, přestože všichni nosí zelené hábity. Značí to jejich lásku k přírodě a zvířatům. Studenti často vynikají v bylinkářství a magizoologii. Možná právě proto je škola velmi populární mezi studenty, kteří chtějí vyrazit na výměnné pobyty. Mezi populární kouzelníky, pro které je Castelobruxo alma mater, patří třeba autor Lektvarů pro pokročilé Libatius Brutnák nebo kapitán Tarapotských toreadorů João Coelho.

Jak jsme si tedy řekli, škola se pyšní kvalitní výukou bylinkářství. Stejně jako my máme ďáblovu jámu, kde často narazíme na bylinky, i v Castelobruxo mají podobné místo. Je to přilehlá jeskyně, kterou hlídá místní příšera. Tu však musíte obelstít, abyste se k odměně a pokladům dostali. Často tam naleznete i vzácné bylinky. Až tedy budete na stáži, rozhodně tuto jeskyni navštivte a nakreslete nám, graficky nebo ručně, jak tato příšera vypadá. O svá podepsaná díla se s námi určitě podělte. Nezapomeňte nám příšeru také krátce popsat.

Tento úkol můžete posílat až do 27. 8. 2023 (včetně), a to na e-mailovou adresu letnistaz.dv@gmail.com. Mějte se na pozoru, snad ta příšera není moc nebezpečná!

Děkujeme všem za účast a krásné příspěvky!

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Tímto se omlouvám všem, kteří budou muset mít tu smůlu vidět mé „dílo“. O případné útrpné se prosím hlaste do mého sovince… 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *