Vyhodnocení halloweenské módní soutěže

| Vydáno:
Mysleli jste si, že se článku s hodnocením už nedočkáte? My taky! Nakonec se nám však povedlo celou hvězdnou porotu přimět dodat nejen číselné, ale i slovní hodnocení, a tak se pohodlně usaďte a zavzpomínejte s námi na děsivější část roku!

V říjnu jsme oslovili Kate Mopsovou, Calvína Džína a Heidi Glumovou, aby nám jako nestranná porota vyhodnotili modely soutěžících v naší módní soutěži o nejlepší halloweenský převlek. Domluvit čas, kdy by si všichni mohli nerušeně prohlédnout živé modely deseti účastnic, nebylo jen tak, proto vám jejich hodnocení přinášíme až nyní.

Porotci měli každý model ohodnotit slovně i číselně na stupnici 1–10, přičemž 10 bylo nejlepší hodnocení. Soutěžící tak mohli získat maximálně 30 bodů, to se ovšem nikomu nepovedlo. Podle bodového rozptylu jsme odměnu poslali všem účastníkům: dva vítězné modely získaly celý set stříbrných doplňků od návrhářky Simelie Mallorny, modely s více než 20 body obdržely Malý kotlík Pumpkin spice latte a Strašioko z Maelströmu a soutěžící, kteří získali 20 a méně bodů, získali jako cenu útěchy Háčkovanou rukavici a Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak.

Nyní se už ale pusťme do přehlídky modelů! Modely jsou řazeny podle pořadí, v jakém se porotě předvedly.

Aurora Mockingbird: Bob Ross

Celkové hodnocení: 22 bodů

Calvín: Vida, vida, to nám ta soutěž začíná slibně! Oceňuji využití kalhot z rifloviny, je to ostatně nejlepší materiál na světě. Jen málokterý jiný toho tolik vydrží a bude u toho vypadat tak dobře! Aha, ten model? Inu, povedené, jako bych viděl ducha. Ale barevného!

Heidi: Bobe, jsi to ty?! Ach ne, je to jen student Bradavic, který se za mého dobrého přítele vydává! Převlek je velmi přesvědčivý, byť vlastně zcela nevím, co mají znamenat vajíčka mezi nohama. Model mi trochu kazí i jasná preference Nebelvíru barvami na obličeji a odznakem. Škoda!

Kate: Bobíčku, tobě to slušánkuje! Tak snad se stavíš i na mém večírku! Jen se předtím nezapomeň umýt, jsi celý zatentononc.

Amanda Wright: Boj nevinné duše s temnotou

Celkové hodnocení: 24 bodů

Calvín: Kombinace černé s bílou nikdy nezklame. Kdybych modelku potkal v noci, nejspíš bych se pořádně lekl, že jí vidím jen půlku. A to je o Halloweenu kýžený efekt!

Heidi: Dojemné! Doufám, že nevinnost nad temnotou zvítěžila. A příště si oblečte víc než spodní prádlo, ponožky a pásek, prosím! Tenhle model prostě není pro oči dětí, kterých je na hradě hromada.

Kate: Co to vidím? Border kolii? Ach, to je tak zlatý pejsek! Klidně bych si ho hned adoptovala! Na, chceš mlsku?

Vivienne van Abernathy

Celkové hodnocení: 17 bodů

Calvín: Čarodějka převlečená za čarodějnici? Doufal jsem v trochu rozmanitější nápady! Přesto oceňuji, že si slečna dala práci s očarováním muchomůrek, aby ji všude následovaly, a ona tak měla kompletní převlek po celou koledu!

Heidi: TO JSEM SE LEKLA! Jestli to bylo cílem, tak tleskám. Pokud ne, tak… Asi nula?

Kate: – snaží se uklidnit mopsíka ve klíně – Děsivé, skutečně děsivé! Doufám, že kožešina není pravá, to by byl teprve horor!

Faye Sages: Zajíček ze záhrobí

Celkové hodnocení: 25 bodů

Calvín: – celý zesiná – Ne, vyveďte to! – uklidní se, teprve když modelku nevidí – Nesnáším králíky! Jednou mi jeden prokousal můj oblíbený pár džín, od té doby je nemůžu ani vidět! Ale pokud u mě model vyvolal takovou reakci, je jistě povedený!

Heidi: Zajíček, co se obouvá do zajíčků, mě docela překvapil. Je tak krvelačný, že zabíjí i vlastní druh a dělá si z něj boty? Snaží se nás zastrašit? Kdy si pro mě přijde? Tolik otázek a tak málo odpovědí. Celkově ale dobrý model!

Kate: Rafane, ne, nesmíš! Fuj je to! Teda, promiňte, slečno, nejste fuj, model máte moc hezký, takový krvelačně děsivý. Ale možná bych s ním nekoledovala u domů, kde mají psy, aby vás nějaký nezakousl.

Nessa Naiadés: Nestvůrná bludička

Celkové hodnocení: 20 bodů

Calvín: Prosím vás, paní redaktorko, tady vám do soutěže vstoupila příšera z bažin, neměla byste… Jo aha, to je soutěžící? – na dlouhou chvíli se odmlčí – No, model je to hezký, ale nevím, jak dneska usnu.

Heidi: Bludička s pavím peřím na hlavě je rozhodně neortodoxní, nevím ale nakolik v dobrém. Připomíná mi především Davyho Jonese, jeho kostým by to byl dost přesvědčivý! Nebo je snad Davy tou bludičkou? Těžko říct.

Kate: Jéé, přesně takovou chobotnici jsem loni viděla v Karibiku! Vypadáte jako drsnější verze vodníka, i Erben by se lekl!

Lily Starling

Celkové hodnocení: 16 bodů

Calvín: Slečna se oblékla velmi halloweensky, převlek v tom však moc nevidím. S výjimkou šály se ale barevná koordinace povedla. Příště se nebojte trochu odvázat!

Heidi: Jedno slovo: hodně. Tenhle model má hodně všeho, je to však vždy k dobru? Kdo ví, rozhodně jsem se lekla!

Kate: Slečno, doufám, že to pumpkin spice latte není úplatek! A ano, ráda si dám, děkuji. – vyzunkne dva hrnky – Moc povedené, nejlepší model, co jsem kdy viděla!!

Ivy Emersonová

Celkové hodnocení: 20 bodů

Calvín: Slečno, jste čarodějka, takhle my přece chodíme do práce! Stejně jako u předchozí slečny bych vám poradil, abyste model alespoň něčím ozvláštnila. Třeba džínami. – mrk mrk –

Heidi: Čarodějka! Ale nic víc nemám. Bez emocí, bez hloubky, prostě čarodějka. Ale aspoň se s ní všichni mohou ztotožnit! Jít jako čarodějka na Halloween za čarodějku mi ovšem přijde trochu prvoplánové. Za mě škoda!

Kate: Jé, další úplateček… Co to tam v tom kotlíku máte? A můžu se napít? Ne? No, myslím, že jste si mohla s modelem vyhrát trochu více, takhle já občas chodím nakupovat.

Jeba Záhradníková: Lampa

Celkové hodnocení: 26 bodů

Pan Calvín se k modelu nevyjádřil, protože ho prý vůbec neviděl.

Heidi: Proč se ta lampa támhle v rohu schovává za tou květinou? A z jakého důvodu si na lampu někdo pokládá koště?! Skvělé, přesvědčivé, tajemné. Ale chvíli mi trvalo pochopit, o co jde! Možná je to jen moje chyba, přece jen, nepatřim mezi nejchytřejší, krása je ostatně důležitější.

Kate: Rafane, no tak jestli musíš, tamhle je květináč… JO PROMIŇTE, to nebylo schválně, slečno! Já si fakt myslela, že máme pauzičku. Uf. Povedené, velmi povedené! Mohla jste si vzít neviditelný plášť a já bych nepoznala rozdíl!

Vulpecula Aldrovanda Vesiculos:
Zdena alias Bába pod kořenem

Celkové hodnocení: 23 bodů

Calvín: – nervózně sleduje loužičku – Ehm, já bych asi docenil, kdyby nám tu modelky nezanechávaly tekutiny. Když od toho odhlédnu, samotný model je poměrně povedený a má šmrnc, hlavně ty levandulové džíny jsou top, ale modelka to se všemi těmi efekty merlinužel trochu přehnala.

Heidi: ZDENOOOO! Zdenooo! KDE JE ZDENA?! Perfektní. Jako bych ji před sebou viděla. Všechno mi přijde skvělé, jen škoda těch efektů navíc. Ten model je všeříkající, umělá moč a další částí nejsou třeba!

Kate: Slečno, prosím vás, jak mám svého miláčka naučit, že nemá čůrat na lidi, když přijdete takhle přestrojená?! A navíc si s sebou nosíte otevřené ohniště! Myslete příště na bezpečí všech zúčastněných, ano? Model je ovšem pěkný, skoro jako byste z té reportáže vypadla.

Daisy Carterová

Celkové hodnocení: 18 bodů

Calvín: Barevná koordinace na jedničku, ale ani tento model za převlek nepovažuji. Leda že by v tom kufříku bylo něco, co mě přesvědčí o opaku…?

Heidi: Nevím, co k tomu říct. Mlhavé černobílo? Moc mi celý model nedává smysl, ale je tajemný a chci se dozvědět víc. Je to účel? Kdo ví!

Kate: – dlouho si modelku prohlíží – Nejsem si jistá, co přesně model představuje, ale vybrala jste moc hezké kousky oblečení. Příště nás zkuste trochu navést, přeci jen máme svůj věk a v těch trendech mladých se moc nevyznáme!

A tím přehlídka modelů končí! Všem účastnicím moc děkujeme a doufáme, že je vymýšlení modelů bavilo stejně, jako nás bavilo si je prohlížet!

Shodnete se s naší porotou, nebo si myslíte, že měl vyhrát někdo jiný? Nezapomeňte nám dát vědět do komentářů! Kdo ví, možná si příští rok za porotce pozveme právě vás!

Za redakci Denního věštce
Maya Prinz

Published by

Maya Prinz

Korektorka tělem i duší. Jejím hlavním životním posláním je zbavovat texty chyb; mimo to se věnuje i věšteckým blokům, které spravuje od března 2022.

Komentáře

  1. Perfektní, úžasné, dokonalé. 😀 Smekám, hlavně poznámky Kate Mopsové jsou za mě velmi k věci a Rafana bych chtěla poňuchňat!

    1. Bohužel se zdá, že se sova, která měla přihlášku podat, někde ztratila o.O Tak holt příští rok!

  2. Čarodějka to nebyla, ale lesní strašidlo, u kterého nevíte, co to přesně je, jakého je rodu, a co od něj vlastně čekat, proto má nahánět strach a vyvolávat leknutí 🙂 … Nicméně Auror, Tvůj Bob je úžasný na plné čáře, úplně ho vidím, fakt vymazlený kostým :).

  3. Velice úsměvné, jak kostým Zdeny dostane 22 bodů a výtku k umělým efektům oproti halloweenskému kostýmu ve stylu „mám nasazenou lampu“ s 26 body. Škoda, že spíše hodnotila Náhoda než objektivní tříčlenná porota 😀 :-/

    1. Dobrý den, pokud máte důkazy, že porotci nehodnotili férově, podejte prosím oficiální stížnost společně s důkazy na rekursní oddělení Denního věštce ve třetím patře (otevírací doba: každé druhé úterý, které připadá na úplněk, 17:00–17:30). Děkujeme!

    2. VeLiCe úSmĚvNé, JaK KoStÝm zDeNy dOsTaNe 22 BoDů a vÝtKu k uMěLýM EfEkTůM OpRoTi hAlLoWeEnSkÉmU KoStÝmU Ve sTyLu „MáM NaSaZeNoU LaMpU“ s 26 BoDy. ŠkOdA, žE SpÍšE HoDnOtIlA NáHoDa nEž oBjEkTiVnÍ TřÍčLeNnÁ PoRoTa 😀 :-/

  4. Naprosto boží článek, Rafan je miláček ty komentáře porotců nejvíc žeru! 😀 doufám, že se s tímhle triem nesetkáváme naposledy!

    Ale jako, Lampu jsem potkávala na chodbách už dávno před Halloweenem!! 😀 Za mě je naprosto top kostým madam Mandy!

    1. Děkuji, madam Mayo, za doporučení. Jak jsem očekával dle zdejších advokátek Lampy, tak i porota samotná bude mít dost známých na správných místech, takže by důkazy byly zbytečně doručovány. Navíc jsem o žádných důkazech nepsal. Jde jen o vyjádření, ne?
      PS: Navíc pointa nebyla Lampa, ale to, že Zmijozel, tak nějak mi připadá dle sympatií vede. Což u Lampy nepočítám, protože svítí ve dvou pokojích :-)))

  5. Děkuju organizátorům za úžasnou soutěž! Hodnocení nemají chybu a některé kostýmy jsou značně originální (lampa mě dostala do kolen :D).

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *