ŠFM L24: Nedělní pohodová rychlovka

| Vydáno:
Bylo nebylo, dvě koleje, které vřelým vztahem k sobě plály, sešly se v neděli navečer, aby spolu se zasmály. Zasportovat si, o výhru tolik nešlo – pohár už Nebelvír jistý má, i tak mnoho fanoušků došlo. Pohodová atmosféra trvala jen krátce, do rukou zlatonka padla mrzimorské krásce. Vyrovnaný zápas 170:20 skončil, Mrzimoru první letošní výhra, Havraspáru sezonu ukončil.

Přesně v osm hodin večer, kdy měl zápas začínat, zelo hřiště spíše prázdnotou a vypadalo to, že po sobotním zápase, který rozhodl o vítězi, už ztratí famfrpál na atraktivitě. Ale opak byl pravdou – Enid i Addie potvrdily účast a hned potom se pomalu začalo scházet skromné publikum, které čítalo taky spoustu fialových duší, které rozhodně neprokrastinovaly od oprav úkolů z osmého termínu (v čele s inspektorkou výuky, ehm).

Zápas odstartovaly tři máslové ležáky. Na košťatech byli první kompletní žlutí. První akce přišla dvě minuty po osmé hodině, kdy slečnu Bertrandu, která snad zírala po ležácích, trefil potlouk. První nezdar se udál i na postu střelce, když se Tery nepovedlo obstřelit, slovy havraspárské kolejní, hvězdnou Eilonwy. Na druhé straně zápas začal rozhodně příznivěji, kdy se povedlo Addie odpálit potlouk směrem na Cassiopeu. Ta takovou perdu snad ani nečekala a raději si rovnou lokla povoleného dopingu. Jeba po vzoru své kapitánky namířila potlouk taktéž na nebohou Cassi. Ani druhá střela Tery si nenachází cestu do obruče, naopak poprvé vidíme u potlouku Olivii. Oliviin odpal je úspěšný a nechává okusit svou sílu kapitánku opačného týmu. Ta to nenechává jen tak a opět to pálí po Cassiopee. Ani šestá minuta nepřináší Tery štěstí, gólová situace ne a ne přijít. Osmá minuta se čtvrtým odpalem stává osudná pro Cassiopeu, která rukou Jeby končí na střídačce, připravená je však Luna. Zároveň se poprvé dostává k camrálu Havraspár, konkrétně Scarlette, ale Ben na druhé straně je neomylný, ba dokonce neprůstřelný.

Byl tohleto sen? Či chobotničák Ben?“ – Barbara Arianne Lecter

Další perda slečny Addie však, bohudík pro žluté, byla nepřesná. Stejně tak kolegyně Jeba, od které se čekala jeba, se jebla do nohy byla bohužel neúspěšná. I následná střela camrálem Annie měla do úspěšné daleko. Smůlu prolomila až v desáté minutě Addie, která si za nový cíl zájmu vybrala prefektku Rose. Jebě se po Rose jít nechtělo, a tak její potlouk skončil u bývalé kapitánky Tery. Dvanáctá minuta znamenala první gól, Havrapsár se díky Annie dostává do vedení. Zároveň potlouk opět končí u Rose, Addie se s tím zkrátka nepáře. Olivia na druhé straně se však zjevně dobře vyspala, druhý zásah Addie a kapitánka už musela letět na ošetřovnu. To však nebylo jediné, co se ve čtrnácté minutě stalo. Addie vystřídala Eigrela, Rose vypila laudanum, Scarlette se nedaří obehrát Bena a Luna přenechala svou pozici Cassiopee.

Kde je Cass? Já přišla fandit Cass.“ – Skylar Blair Anderson
Cass, proč nehraješ, ty ještě můžeš!“ – Skylar Blair Anderson
Sky já bych ráda, ale modří na to mají jiný názor!“ – Cassiopea Zmlklá

Eigrela je sotva na koštěti, a už jde po Cassiopee jako po uzeném. Olivia ale vrací úder a potlouk posílá na Annie. Tři střely mimo bohatě stačily Tery, která v šestnácté minutě udolává Eilonwy. Jeba si mezitím jede svoje a dvakrát trefuje Cassiopeu, která toho snad musí mít už plné zuby. V tu ránu však přichází velký jásot z tribun Mrzimoru, neboť Tery se opět podařilo přelstít Eilonwy a zároveň si Oliviin potlouk našel cestu k Annie. Pomalu se blížíme ke dvacáté minutě a závěru zápasu, když Addie střídá Eigrelu. Olivia si snad dala předsevzetí – dvě rány a dolů, víc se namáhat nebudu, neboť i Annie letí v devatenácté minutě směrem ke střídačce po drsném odpalu mrzimorské šéfredaktorkyAnnie, už však na lavičce, se snažila zachránit situaci vypitím laudana – bohužel, bylo pozdě. Zápas tak šla okusit Summer. Tery nenavázala na své předchozí úspěchy a brankářka si s její ránou hravě poradila, to samé můžeme říct o Addie na straně druhé, která sice na Cassiopeu mířila, byla však nepřesná.

Chudák slečna Cass je skoro víc na zemi než na koštěti.“ – Oresta McColin Vianueva
„Řekla bych něco sprostého, ale asi by se to ostatním nelíbilo. To to bolí.“ – Cassiopea Zmlklá

Posledních několik minut si krátí Olivie odpalem na Addie, Jeba se snaží ukončit trápení Cassiopei, ale potlouk letí mimo a Cassiopea se snaží zbytek sil využít k pořádné ráně, což se jí sice daří, ale brankářka je neomylná. Ani Addie se odpal nedaří a střela Rose byla dle slov komentátora úplně bez šance na úspěch. Neúspěch provází také Jebu a Oliviiže by byla dvacátá pátá minuta prokletá? Kdo ví. Z hřiště však odchází na odpočinek Tery a můžeme zahlédnout jezevčici Arniku, na druhé straně stejně manévruje Jeba střídající se s Eigrelou.

Co je dneska s těmi potlouky?“ – Addie Hazel

Pak už se toho nestihne zrovna moc udát, leč těch pár minut je velmi strhujících a nervydrásajících – ve zkratce – Zyair vyrovnává skóre, Addie brání Scarlette, Eigrela shazuje Cassiopeu, Luna naskakuje pohotově na koště, Scarlette se nedaří skórovat, stejně tak Eigrelin odpal je neúspěšný, k ní se přidává se svou i Addie. V momentě, kdy už jsou na koštěti chytačky, tedy Jeba a Tery, slézá dolů i Eilonwy a v brance vidíme Annie. K camrálu se dostává Scarlette, ale nedaří se jí. Eigrela odpaluje směrem k Rose, Rose střílí camrál, Annie chytá, zápas jede na plné obrátky, diváci neví, kam své oči kulit dříve. Olivia pálí do Jeby a Tery je u zlatonky první, prolétává, přibližuje se ke zlatonce a s veškerou ladností ukončuje chycením malého zlatého míčku hru. Třicet dva minut a padesát jedna sekund. A jeden by si řekl, že se jedná rozhodně o nejkratší zápas sezony, nenechte se ale vyvést z míry, ještě o čtyři sekundy rychleji byl ukončen letos zápas Nebelvíru proti Zmijozelu. Zlatonka se s tím letos zkrátka nepáře, v horku na dlouhé zápasy a upocené ruce hráčů asi nemá náladu.

No neříkala jsem to? První průlet!“ – Barbara Arianne Lecter

Statistiky

Sestavy týmů
První hráč nastoupil do základní sestavy na začátku zápasu, hráči za čárkou střídali.

Mrzimor
1. střelec: Cassiopea Zmlklá, Luna Goshawk
2. střelec: Rose Daninatali
3. střelec: Tery Poe, Arnika Roztodivná
brankář: Ben Gobha
1. odrážeč: Olivia Wines
2. odrážeč: Bertranda Hooki
chytač: Tery Poe

Havraspár
1. střelec: Annie Helene Green, Summer Night
2. střelec: Scarlette Salvatrice
3. střelec: Zyair Jamie Sagrada
brankář: Eilonwy Ellesméry, Annie Helene Green
1. odrážeč: Addie Hazel, Eigrela Alesev
2. odrážeč: Jeba Záhradníková, Eigrela Alesev 
chytač: Jeba Záhradníková

Ohlasy hráčů

Denní věštec: Kdybyste měla vystihnout váš zápas třemi slovy, jaká byste použila?

Addie Hazel: Do třech slov se nevejdu, ale pro mě to vystihuje zápas. Moje čtyři slova jsou „chce to ještě cvik“.
Enid Bloom: Zábava, napětí, radost… nic lepšího nevymáčknu. 

Denní věštec: Jak jste se cítila před zápasem a s jakými pocity a očekáváními jste do něj vstupovala?

Annie Helene Green: Do zápasu s Mrzimorem jsem šla trochu s nervózní náladou. Holky (Addie s Eil) vymyslely totiž trochu neobvyklou herní strategii. A jaká jsem měla očekávaní? Vlastně taková jako při každém zápasu. Hlavně si zápas pořádně užít a nechť vyhraje ten lepší. Všichni z Mrzimoru hráli skvěle a výhru si zasloužili.
Bertranda Hooki: Cítila som sa presne tak, ako by ste to čakali od Mrzimorčanky. Išla som do toho s optimizmom, celý čas som nám verila. Zároveň som bola veľmi nervózna a bolo mi trochu ľúto protihráčov, lebo tam mám kamarátky. Dokonca som dostala sľúbený špeciálny transparent, ak jednu z nich zhodím z metly. No zápas skončil tak rýchlo, že som sa nestihla dozvedieť, čo by na ňom bolo. – smeje sa –

Denní věštec: Kdyby byla jedna věc, kterou byste mohla na tomto zápase změnit, jaká by to byla?

Eilonwy Ellesméry: Jedinou věc, kterou bych změnila, je čas. Strašně jsem si přála zkusit naši taktiku, kterou jsme s Addie daly dohromady, ale merlinužel na to nedošlo. Zajímalo by mě, jak by se zápas vyvíjel, kdyby nám byla Tery dala tak 10 minut až 15 minut navíc.
Jinak bych neměnila, myslím, že oba týmy hrály jak nejlépe mohly a zápas mě moc bavil. – usměje se –
Olivia Wines: Ty jo, já vám ani nevím. On to byl nakonec takový fofr, že než se člověk pořádně rozkoukal, byl konec – a to bych teda určitě neměnila, to bych hezky nechala, jak je. – směje se – Možná jedině, aby si Cass užila víc času na koštěti, když se s ní loučíme. – jde brečet do kouta

Poslední zápas již máme za sebou, a tak otevíráme dveře prázdninám. Nechť vám to lítá i nadále, užijte si volna a ti, co přecházejí do profiligy, nevěste hlavu. Nakonec i profiliga má nějaké své drobné světlé stránky – třeba víc času nadlábnout se u Rosmerty během zápasů.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *