Vedení kolejí Léto 2023 – Zima 2025

| Vydáno:
Funkcionáři v kolejích se mění někdy rychleji než voda v řece. Jindy jsou zase stálí jako voda v rybníku. Nikdy není špatné se ohlédnout a zavzpomínat na důležitá a významná jména. Jak tedy vypadaly sestavy kolejních vedení od roku Léto 2023 do počátku roku Zima 2025?

LÉTO 2023

Do Léta 2023 jsme už vstupovali bez správců obrazárny, tudíž novější duše možná trošku může překvapit, že taková funkce dříve existovala. A jak tedy vypadala vedení na počátku Léta 2023? 

(Rozkliknutím obrázek zvětšíte.)

Dovolím si pouze krátký komentář. Vidíte, že někteří funkcionáři se ze svých pozic ani k dnešnímu dni nehnuli. Jde o Princess, Addie, Eivli, Rheu, Emu a všechny kolejní duchy – tomu říkám stabilní post. Naopak kolejní ředitelé se za tuto dobu krom nesmrtelné (nesmějte se, se vší vážností, kdo zvládne svůj post zastávat již 13 školních let v řadě?) Oresty změnili všichni. Spousta kouzelníků dokonce už na hradě ani není, Claps a Amanda potom změnili barvu hábitu.

Úplně nově na svých postech pro Léto 2023 stanuly Grace, Addie, Envy z Havraspáru, Nessa, Rhea, Enola a Gregory ze Zmijozelu. Průběh Léta 2023 ale přinesl další velké změny. Havraspár s početnými změnami nekončil a březen byl konečnou pro Markétu Maky Modřinkovou, kterou nahradila současná pokladnice Eigrela Alesev. Zároveň u havranů měnili i prefektku, za Elizabeth přebrala post Valerie Madeleine Leau. V dubnu pak odchod do mrazáku oznámila Melanie a povinnosti primuse musela převzít Envy Reeves, která tehdy byla ve funkci prefekta teprve chvilku. Vidět prváka ve vedení je docela rarita, ale když je někdo šikovný, může taková situace nastat – a tak volné prefektské místo zaujala současná prefektka Havraspáru Hayley Moon.

Březen a duben patřil nejen Havraspáru, ale také Mrzimoru. Ti sice před novým školním rokem změny nepotřebovali, ale po odchodu Déessery do mrazáku si musela stříbrný plíšek připnout druhačka Ivy. Druhou z prefektek Arniku čekaly jiné milé časově náročné povinnosti, a tak si prefektování vyzkoušela na nějaký čas i současná šéfredaktorka, tehdy ještě druhačka, Olivia Wines.  

Prázdniny bývají klasicky velmi hektické, co se postů týče. A nebylo tomu jinak ani v roce 2023. Zase začneme Havraspárem, který usoudil, že kloubit primusování a zástupcování není ideální. Envy tedy vystřídala Eilonwy Ellesméry, která je na postu dodnes a s Addie tvoří již velmi sehrané duo. Valerie na postu nevydržela zrovna dlouho, a tak si lukrativní a zajímavý post mohla vyzkoušet další z druhaček, Arizona Fox.

Změny nechyběly ani ve Zmijozelu, kdy Ruby nahradila na postu prefekta aktivní Faye Sages. Hned vzápětí jsme jméno Faye zahlédli taky na postu šéfredaktora, když se s postem rozloučila Christina. Dvě funkce se jevily jako nejlepší volbou i na postu kapitána a nově i pokladníka, když Enola nahradila Saiph, aby se mohla starat nejen o košťata, ale taky o galeony. 

Šok před prázdninami rozhodně způsobil odchod červené kolejní ředitelky Esperanzy. Novou ředitelku přivítal Nebelvír až na konci července a křeslo je Hekateou Centaurix zabrané do dnešního dne. V září přebrala post zástupce po Skylar Freya Reeves.

Mrzimor měnil vedení až na počátku září. Tyto změny odstartovalo zfialovění Amandy a po nakouknutí do tabulky s funkcionáři jsme mohli zjistit, že se bude obměňovat téměř celé vedení. Cassiopea předala svůj zlatý plíšek prefektce Ivy Emersonové, uvolněné místo prefekta brala Rose Daninatali. Ale ani druhý prefekt nezůstal obsazen, neboť aby se dosáhlo správného rošambo, přesunula se Olivia Wines na post šéfredaktorky, který dříve zastávala tehdy již fialová Amanda. Druhý stříbrný plíšek a prefektské povinnosti přebrala Luna Goshawk. Netknuté nezůstalo ani famfrpálové duo a pro správný chaos se vytratil z vedení Ben Gobha, Tery Poe sestoupila na zástupce a nově se ve vedení zjevila Enid Bloom.

 

ZIMA 2024

Pojďme se tedy podívat, jak jsme vstupovali do školního roku Zima 2024. Přehledně, jasně, stručně. Jak vidíte sami, mnohá jména do dnešních dní ve vedení zůstávají a vedení už je rozhodně podobnější tomu současnějšímu, než tomu bylo v roce Léto 2023. Zima pak byla, co se funkcí kolejních týče, absolutně stabilní – to není zrovna typické.

(Rozkliknutím obrázek zvětšíte.)

LÉTO 2024

Léto 2024 ovšem změnami nešetřilo, hned v lednu ve velkém začal měnit funkcionáře Zmijozel. Faye kumulace postů nesvědčila a rozhodla se pro odpočinek, časopis tedy převzala Vulpecula Aldrovanda Vesiculos a prefektování se s chutí ujala Sooyeon Kang. Enole naopak dva posty jako by nestačily, a tak si přibrala ještě jeden, a to rovnou ten nejvyšší – primusovský. Na přechodnou dobu se stala tedy držitelkou tří postů, což bych snad považovala v novodobých hradních dějinách za rekord. Nebo alespoň co mi paměť slouží, takovou raritní situaci nevybavuji. S vedením se rozloučila návrhářka Nessa.

Novou šéfredaktorku přivítali v lednu taktéž v Nebelvíru a Simelie předala své povinnosti, strasti a radosti druhačce Niobé Taíny

Únor byl na změny hojný. Jedinou šéfredaktorkou, která zůstala ve svém křesle, se stala Olivia, neboť i vedoucí funkci Corvina po dlouhých letech opustila Aya. Hayley přesedlala na šéfredaktorku (stejně jako rok předtím Olivia) a stříbrný plíšek si mohla osahat druhačka Emma Anet Laufey. Znenadání na konci února opustila svou funkci také kolejní ředitelka Grace. Koleje se ujala čerstvě fialová mladší profesorka a bývalá primuska Arietty Liella Minette.

Jelikož řešit tři funkce naráz není asi zrovna legrace, našel se vhodný nástupce na post famfrpálového kapitána. Hope Chainless si jakožto céčko vybrala i novou zástupkyni, kterou se stala Sarah Thompson, a zmijozelské vedení se tak rozloučilo s Gregorym.

No a zástupce se měnil taky v Nebelvíru, respektive se dívky na postech prohodily. Nově tedy zástupkyně Freya převzala céčko, zatímco kapitánka Jane se rozhodla krýt záda z pozice áčka. K tomu všemu se po změně hábitu Clapse uvolnilo místo na prefektovi, které však přebrala již zkušená funkcionářka Simelie Mallorny. Noviny tedy vyměnila za prefektské povinnosti.

Jak vypadalo vedení kolejí po změnách v únoru a lednu? To můžete vidět níže v tabulce. Léto 2024 ale kouzelníky nešetřilo a měnilo se každý měsíc něco. Asi abychom zůstali ve střehu. Dařilo se vám to? Mně ani ne, popravdě!

(Rozkliknutím obrázek zvětšíte.)

V březnu byla nucena se odebrat k tučňákům Hayley Moon, a tak byla povolána na post Ashley Watfar, dcera zkušených manželů Watfarových, kteří mají zářnou novinářskou minulost. S jednou změnou se připojil také Mrzimor, který před začátkem školního roku nechával stejnou sestavu. Mudlovské povinnosti odvolaly Lunu, ale Slovenky ve vedení se jezevci nezbavili, neboť její funkci přebrala mladičká druhačka a sympaťačka Bertranda Hooki.

Ani duben nedal Havraspáru pokoj. Prefektka Arizona Fox si taky chtěla dopřát odpočinku, a tak její funkci přebral Zyair Jamie Sagrada. A pokud si říkáte, že modří už nemohou mít pomalu ani víc osob, které by mohli do vedení dosadit, pletete se, neboť Zyair se ohřál na postu prefekta jen chvíli a v květnu už pádil přímo na post primuse, který pustila Envy, když upřednostnila mudly a tučňáky. Stříbrný plíšek si připnula Eigrela Alesev – že by jí připomínal srpce, které hlídá v pokladně?

Změny na nový školní rok, tedy Zima 2025, započaly už v červenci, kdy se loučila se Zmijozelem po osmi školních letech Veronica Narcissa Williamsová. Zájemce o zelenou kolej byl právě jeden, a tak do náruče nelehká úloha spadla zaměstnankyni a nově tedy i profesorce Maye Prinz. Maya svou první změnu provedla hned v srpnu, kdy ulehčila Enole i od druhé funkce, tedy od funkce pokladníka, se kterou začínala a provázela ji tři školní roky. Pokladnu ve Zmijozelu tak bude v Zimě 2025 spravovat Enselis Ismenia. Od začátku léta taky zel prázdnotou post zástupce famfrpálového kapitána.

V červenci se škatulata hýbala také v Nebelvíru, ale jen decentně, když opustila – taktéž po osmi školních letech – Una pokladnu a převzal ji Tarabas Orionis

Srpen přál Mrzimoru, který se po roce pustil zase do nějakých větších změn. Primusku Ivy vystřídala kagíkolovkyně Rose Daninatali, místo Rose potom zastala vždy dobře naladěná Petronela Uječená, která už se nemůže dočkat nového školního roku. Enid post sice bavil, ale skrz mudloviny musela céčko pošoupnout o dům dál. Velkým překvapením je, že odznak padl do rukou bývalé primusce a nestárnoucí Felicitas Frobisherové. Argument „Nejsem stará, hraju famfrpál“ tak, přiznejme si, opravdu nabývá na síle. Enid ale zůstává jako zástupce, čímž oficiálně opouští vedení bývalá kapitánka Tery Poe.

Sarah se po prázdninách vrátila a opět jí byl přisouzen post zástupce famfrpálového týmu. Před pár dny oznámil Zmijozel změnu také v novinářské sekci, kdy časopis přebrala nová naděje Michelle Corbin.

A jestli jste si mysleli, že jsem zapomněla na Havraspár, nebojte, z mrazáku se vrátila Hayley. Na hradě se skoro ani neohřála, a vrátila se ke svému původnímu postu prefekta. Eigrela se tak opět plně může věnovat pokladně. Doufejme, že Havraspár čeká stabilnější období, co se změn ve vedení týče.

ZIMA 2025

Jsme na prahu nového školního roku a doufám, že všechny změny už máme zdárně za sebou, aby tento článek měl účel, který má plnit – ale život se neptá a jeden nikdy neví. Potrápí nás i školní rok Zima 2025?

(Rozkliknutím obrázek zvětšíte.)

Za pomoc a upřesnění informací bych ráda poděkovala Enid Bloom a Freye Reeves. Dále jsou informace čerpány především z kolejních webů, bloků a dalších doplňujících článků. Pokud mi něco uniklo, budu ráda, když mě kontaktujete a doplníte.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

    1. Bohužel nám slečno – samozřejmě zápisem – začíná UŽ školní rok Zima 2025, je to šílené, jak to letí. Děkuji! 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *