Jak si vedou nováčci z červnové registrace?

| Vydáno:
Zajímalo vás někdy, kolik nováčků je aktivních, kolik z nich je jakého pohlaví, jak si vedou v jámě, jak jim jde sbírání magíků, jestli jim to myslí u kvízů a zda zvládají čaroku a maškvorky? Dovolte mi vás dnes vzít do tajů lososových studentů z pohledu fialové (zapšklé, zahořklé, hluché, staré a slepé) duše.

Na hradě už máme nejen druhou várku nováčků, ale také už mají své domovské koleje, pokojíky a postýlky. Období registrací je pro mě osobně noční můrou, neboť na hrad vtrhnou jako lusknutím prstu i ti kouzelníci, které přes rok nezahlédnete ani koutkem oka, a všichni se snaží mermomocí získat pozornost nováčků a nenásilně je strhnout na svou stranu. Naštěstí (pro někoho možná bohužel) má všechno svůj konec, je tu nový školní rok a my se můžeme v klidu podívat, jak si vedly nové duše přes léto.

Konkrétně si posvítíme na červnovou registraci, ve které se na hrad dostalo 115 nováčků. To je samozřejmě velmi působivé číslo – pro představu to je zhruba stejně velký počet osob, jako kdybychom spojili dvě celé koleje dohromady. Z těchto 115 nováčků už se nám jeden smazal. Stále nám ale zbylo nadějných 27 kouzelníků a 87 čarodějek. Jak tedy vidíme, ženské pohlaví zkrátka mírně dominuje, o to víc si však šikovných čarodějů na hradě vážíme.

Tyto nováčky jsem pak rozdělila do čtyř kategorií: na hradě nebyli, na hradě byli naposledy v červnu, naposledy v červenci anebo na hrad chodí (tzn. byli na hradě alespoň jednou v průběhu srpna). Dále v naší statistice totiž budeme pracovat pouze s těmi, kteří na hrad chodí. Zbytek by nám statistiku zkresloval. Každopádně to, že někdo na hradě byl naposledy v červnu, neznamená, že se nutně už nikdy nevrátí a nezalíbí se mu tu, to je důležité poznamenat.

Pozitivní je, že největší číslo vévodí kategorii na hrad chodí. To se vyšplhalo na 43 duší (z toho 8 mužů). Nikdy na hradě nebylo 27 přihlášených potenciálních studentů a shodně po 22 osob bylo na hradě naposledy v červnu a červenci. Ještě než méně aktivní část obyvatelstva lososových vyřadíme, ráda bych poznamenala, že u červnových letos vedlo písmeno M. Hned čtrnáct duší má jméno s tímto počátečním písmenem. Třinácti se zalíbilo L a klasicky nechybělo ani oblíbené A, a to u 11 nováčků. Za zmínku stojí i písmeno T a E, která vévodila jménu shodně desíti lososových.

Když se podíváme na magíky, v průměru každý z aktivních červnových nováčků získal už 5 magíků, což považuji za vysoké číslo. Nejvíce magíků v den sběru informací měly slečny Epidemica a Sarria (19) a slečna Northwood (18). Můžeme je tedy považovat za královny dosavadního honu na magíky.

Co se týče úspěšných průchodů Ďáblovou jámou, dohromady nováčci zvládli překonat nástrahy už 6399×. Zajímavým faktem ale je, že zhruba polovinu průchodů (3183) má na triku opět slečna Sarria, která byla jistě těžkým soupeřem v Ďáblově výzvě Hadího krále. Když započítáváme do statistiky i ji, v průměru každý nováček prošel 149×. Ovšem slečnu Sarriu jsem si dovolila odejmout, neboť je velmi nad průměrem. Když si ji odmyslíme, má každý nováček za sebou zhruba 75 úspěšných průchodů. Z dalších pilných luštiletek je nutné uvést opět slečnu Epidemicu (647) a slečnu Moore (662).

Podobná situace nastává i na poli kvízů a sesbíraných mozečků. Musím říct, že pokud nováček něco na hradě zkusil, většinou to byly kvízy. Mnoho z nich má třeba jen jeden nebo tři mozečky. To se potom však vůbec nedá porovnávat s 1501 mozečky slečny Epidemicy. Pokud bychom ji ve statistice ponechali, vyšplhalo by se číslo průměru na jednoho nováčka na 54. Vzhledem k faktu, že celkově nováčci nasbírali 2 306 mozečků, a tím pádem je počet slečny Epidemicy víc než půlka z počtu sesbíraných, zkusila jsem vypočítat průměr i bez ní. Ten už je reálnější a vychází na zhruba 19 mozečků na nováčka. Mezi největší hlavičky patří pak slečna May (152) a slečna Northwood (201).

Čaroku už tolik netáhne, ale i tak má každý nováček v průměru vyluštěné zhruba jedno a půl čaroku. Alespoň jedno úspěšně vyluštěné čaroku má z 43 aktivních nováčků 13 duší. V této disciplíně excelují slečny Parvati se šesti úspěšně vyřešenými čaroku, Epidemica s číslem osmnáct a slečně Zlomocné se dokonce podařilo dosáhnout až na číslo 24.

Méně oblíbené je i hraní Řachavého Petra. Jenom pět duší okusilo tuto nádhernou hru – možná to je cenou karet? Možná tím, že nováčci často ještě neplní úkoly z truhly? Kdo ví. Nejvíce her má z nováčků na svědomí opět Meningitida Epidemica, a to 5.

Mírně oblíbenější jsou maškvorky, do kterých se pustilo již 16 nových duší, ale nikdo nijak svým počtem nevyniká nad ostatní. Nejvíce odehraných partií má slečna Northwood se sedmi hrami. Kdybychom to zprůměrovali, na každého aktivního nováčka vychází asi 0,8 hry.

Pokud jde o letní soutěže, i tam jsme nějaké lososové tváře mohli zahlédnout. Corvinovský bucket list splnila Leontina Střípková, která se zapojila i do námořnické soutěže Lví tlapou v týmu s další novačkou Meningitidou Epidemicou. Tenkrát na Západě Žlutého Trimela zaujalo pouze jednu novačku, Elvíru Zlomocnou, která vypracovala pouze první kolo. Miss Hadího krále uchvátila slečny Sarriu a Northwood. Elena Sarria se potom umístila na dvanáctém místě v Ďáblově výzvě. Nováčkovská soutěž byla i v Denním věštci. Celkově se účastnilo šest nováčků, konkrétně tedy Elvíra Zlomocná, Laura Carterová, Leontina Střípková, Magda Vrtošivá, Elena Sarria a Arya Arcus. Aktuálně ještě probíhají nováčkovské soutěže v Žlutém Trimelovi a Corvinovi Declaratio. Určitě se tedy neostýchejte se zapojit!

Na konec nahlédneme také do archivu. Tam vidíme už 3 lososová díla. Nádhernou kolejku slečny Zlomocné, kouzelnou záložku slečny Invidii a nesmí chybět ani klasicky už slečna Epicemica, tentokrát se svým drabble. Vypadá to tedy na slibný ročník nováčků, jen čas ale ukáže, zda jim elán a akční přístup vydrží. Jsme zvědaví!

Na závěr bych ráda jen zmínila, že tato statistika je hodně rychle pomíjivá. Data byla sbírána ve dnech 23 až 26 srpna. Vzhledem k tomu, že článek vznikal právě na konci srpna, jsou zachovány lososové barvy. Od té doby však spousta nováčků nasbírala nové magíky, bojovala s ďáblem nebo se třeba na hrad od června přihlásila – kdo ví? Plus minus by ale čísla měla odpovídat, neboť deset dní není na stranu druhou zas tak dlouhá doba.

Nováčkům přejeme, aby se jim na hradě dařilo, líbilo se jim tu s námi a našli tu to, co hledají a možná ještě o krapet víc.

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *