Ozvěny minulosti opět v Bradavicích?

| Vydáno:

V Bradavické škole čar a kouzel se opět začala šířit otevřená nevraživost proti studentům z mudlovských rodin. Sympatie stávajících i nově příchozích studentů ke koleji Salazara Zmijozela závratně rostou. Uvnitř hradu a v jeho okolí se zjevují záhadná znamení. Naznačují snad události příchod nového dědice?

Většina nově příchozích studentů se touží stát součástí Zmijozelské koleje. Všichni studenti znají pověst, která tuto kolej předchází. Zmijozel je složen dle přání jeho zakladatele z žáků, jež jsou bez výjimky z čisté krve, což znamená, že jejich původ je kouzelnický a v jejich rodině se nenacházejí žádní mudlové. Zmijozelští studenti se netají svou nenávistí k mudlům a čarodějům z mudlovských rodin. Klademe si otázku, kde se tato nenávist ve studentech bere. A kde se berou v nováčcích sympatie v tak hojném počtu k tak zvrácenému postoji. Atmosféra kolem živoucího odkazu Salazara Zmijozela tímto neztrácí na naléhavosti. Tato abnormální kolejní popularita je, jak už víme z minulosti, průvodním jevem příchodu nového Zmijozelova dědice. Existuje snad i jiné překvapení, než byl bazilišek, ukrytý v Tajemné komnatě na dívčích záchodcích ve třetím patře? Existuje snad jiná komnata nebo něco horšího, co by mohlo být spuštěno dalším dědicem? Jak víme, že Zmijozel neumístil v Bradavicích víc než jednu pojistku, když své ideologii natolik věřil? Můžeme se i domnívat, že měl v sobě nutkání zbylým zakladatelům se za každou cenu pomstít…

V poslední době se množí záhadné a nekontrolované úkazy uvnitř hradu. Jedním z těchto případů byly proměny studentů v žáby, což se událo ve Velké síni několikrát po sobě. Zděšení studenti hledali pomoc na ošetřovně, ale ani tam se nedovolali, protože i přes různé teorie nikdo zatím nedokázal objasnit příčinu těchto proměn. Dalším úkazem byla nehoda jedné dívenky, která znenadání během okamžiku zestárla do profesorského věku. Bylo velké štěstí, že se vše brzy vrátilo do normálu, ovšem příčina je opět neznámá. Dále se stalo, že na hradě přestávají působit některá stará kouzla, a to konkrétně kouzelné zaheslování vstupu do Mrzimorské koleje. Stalo se, že se tam bez jakýchkoli překážek dostala a potulovala jedna z nezařazených budoucích studentek. Zdráhám se pojmenovat, co by se stalo, kdyby se do hradu opět proplížil troll a nebo jiný zlovolný tvor a vtrhl do společenské místnosti či do ložnic nepřipravených, ba dokonce spících, studentů.

Že by byla mezi současnou popularitou Zmijozelu a těmito nepříjemnými úkazy nějaká spojitost, je zatím otázka bez odpovědi. Nemůžeme však ani s jistotou potvrdit, zda se ve škole objevil či neobjevil další dědic a neotevřel nějakou další „Pandořinu skříňku.“ Co ale víme, že některá stálá kouzla, jež jsou na hradě již od nepaměti, přestávají účinkovat…

Komentáře

  1. Muhehe – Nepřátelé dědice mětje se na pozoru! Tajemná komnata byla opět otevřena! Muhehe…

    1. Re: Muhehe – A v tajemné komnatě byla nalezena osoba asijského původu, prodávajicí značkové kopačky.

        1. Re: Re: Re: Muhehe – Fakt? No tak ještě značková trička, bundy, kouzelné hůlky Made In China…. atd.

      1. Re: Re: Muhehe – ťo je pravďa! proďám ža paďěšát! všechňo zňačkový!!

  2. Super – Teda Ville-Kde se to ve Tvé hlavičce vzalo-toto bylo moc hezký!Vážně-pokračuj ve psaní a piš hlavně o Zmijozelu 🙂 Není divu že je o naši kolej zájem-nenecháme se pošpinovat nějakými mudlovskými šmejdy-bereme jen čistou krev :-)))
    tak o nás někdy napiš solo :-)))

  3. – Villíku 🙂 jen malá rejpavá otázka 😉 nebyly ty záchodky v druhém patře? že tys tam nikdy nebyl ;D

  4. Zmijozel – Já teda nevím jak kdo, ale až se zaregistruju, rozhodně budu doufat, že se dostanu kamkoliv, ale hlavně ne Zmijizel!!! Zmijozelští, neberte si to osobně… :-))

    1. Re: Zmijozel – Vaše poznámka byla zaregistrována a Smrtijedská rada se Vámi bude zabývat na svém nejbližším zasedání 🙂

    2. Re: Zmijozel – Jo!!! Už se těším… Doufám, že mě taky pozvete! Jste fakt dobří týpci!!! 😀

      1. Re: Re: Zmijozel – Jistě, jste srdečně zvána — budete mít na naší příští schůzi zásadní roli. Bez oběti se žádný pořádný smrtijedský mejdan neobejde.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *