Novela zákona o shromažďování – ohrožen Slet čarodějnic?

| Vydáno:

Po mudlovské technoparty Czechtech a její ohlášené parodii Czechdech se ministerstvo kouzel po vzoru mudlovské vlády rozhodlo novelizovat dvě stě let starý zákon o shromažďování.

Autor: Leitha de Kweron

„Zákon se potřebuje přizpůsobit dnešní společnosti,“ vysvětlil ministr ihned po schůzce se svým mudlovským protějškem. Novelizační návrhy mimo jiné obsahují maximální hladinu hluku při shromáždění, která nesmí být překročena. Její limit je ale velmi přísný. S tím by mohl být problém při velkých akcích. Firma Smeták, která organizuje každoroční Slet čarodějnic (30. dubna) si začíná zoufat.

„Povolená hladina hluku je absolutně nevyhovující, při Sletu ji mnohokrát překročíme,“ uvedla tisková mluvčí Aura Svištilová a dodala, že účast na jejich akci znamená pro dnešní společnost jakousi prestiž.

„Manželka na Slet lítá už dvanáct let. Loni tam byla i s dcerou. Neumíme si představit, že by najednou nebyl,“ řekl příznivec Sletu Alfons Poletucha.
Znamená nový zákon konec tradičního Sletu čarodějnic? Organizátoři i příznivci doufají, že ministerstvo změnu ovlivňující hladinu hluku (na kterou si občané dlouhodobě stěžují) ještě projedná a zmírní její hranici. V opačném případě hodlají protestovat. „Tady jde o tradici!“ argumentují.

Komentáře

  1. – Tak by mě zajímalo, jestli umí tato redaktorka psát do DV taky něco jiného než pomluvy, hlouposti a trapárny. Zjevně ne. S nadějí stále čekám, že napíše něco hodně, hodně, hodně extrémního a konečně ji vyhodí, ať se nemusíme neustále otravovat jejími výplody…

    1. Re: – Vážený pane Brumbále, velice ráda si přečtu Váš článek a zkritizuji jej.

  2. – Pane Brumbale,
    klidne si muzete zalozit vlastni noviny, kdyz se Vam ty nase nelibi.
    Nikdo Vas nenuti Denni Vestec cist.

    Mne napriklad docela zajima, jak to dopadne se Sletem carodejnic.

    Vas Nekro.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *