Magická slova

| Vydáno:

Existuje jak víte mnoho pradávných kouzelných slov, ale co kouzelníci a čarodějky, kteří pocházejí z mudlovských rodin a neví moc o těchto slavných slovech, které se používali i na samém začátku čarodějnictví a kouzelnictví…? Pro ty tu máme jedinečnou možnost, jak být „in“!


Spiritismus –je to víra v možnost kontaktu zemřelých lidí. Je k tomu třeba osoba nazývaná médium, které dokáže komunikovat s duchy. V polovině 19. století se spiritismus stal velice populární u kouzelníků a čarodějek žijící v USA. Byly tehdy vymyšleny četné metody komunikace s duchy, mj. „automatické písmo“. Deska s písmeny abecedy se položila na stolek spolu se speciálním přístrojem, který drželo médium. Jednotlivá písmena se vždy vynořily pochyby, zda byl autorem oněch slov duch nebo médium.


Grimore – jsou to magické knihy, obsahující různá zaklínadla, obřady, rituály, apod. Nejznámější kniha Grimore je Šalamounova kniha s motlitbami a podrobnými popisy duchů přivolávaných magickými obřady.


Strix – zvláštní druh kouzelníků. Vyskytovali se hlavně na přelomu desátého a jedenáctého století. Jsou to vlastně takoví kouzelníci a čarodějky, kteří nedbají na kouzelnické zákony a své „umění“ předvádějí přímo před mudly. Pro svou radost také nějakého mudlu promění v nějaké zvíře, ale legendy také vypráví o tom, že mudlové proměnění na zvířata nebyly proměněni zpět. Ministerstvo kouzel se pokusilo již neopakovaně zasáhnout, ale bohužel – marně…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *