Zvířetníkové bylinky

| Vydáno:

Léto je doba bylin a květin. Je to doba, kdy se člověk nabíjí dobrou energií a „ukládá zdraví“ na zbývající – méně příjemné roční doby. Každé znamení zvířetníku má své slabé body, které je možné posílit pitím patřičných čajů nebo pojídáním zdravých pokrmů. Myslete na to už dnes a nepřijde na Vás podzimní deprese!

Beran
Má úžasný temperament a ohromnou chuť. Lidé ve znamení Berana mají slabost hlavně na sladké. Nejlepší byliny jsou pro Vás ty, které zlepšují trávení i koření, ostrá a aromatická jako tvůj životní styl. Nezapomeňte na každodenní pití mátového čaje, na chlebíčky, dávejte výtečnou chuť pažitky nebo lístku z bazalky k rajčatům.


Býk
Býci často nechladnou a bolí je v krku. Proto si už dnes musíte u babek kořenářek zajistit pořádný svazek šalvěje, ze kterého budete dělat v nouzi kloktadlo na bolavý krk (nechutné, leč pomáhající). Kytička heřmánku nejenže ozdobí váš stůl, ale jeho sušené květy můžete mít v pytlíku, takže budete mít pořád výborný čaj proti nastuzení s vůní letní louky.


Blíženci
Blíženci mají jíst hodně citrónů, aby podpořili imunitní systém. Prospívají jim výlety za město. Využijte krátkou dobu květu lip a zajistíte si dobrý pocit na celý rok. Čaj z lipového květu pomůže organismu, aby se zbavil veškerých škodlivých látek, zmírní rýmu a pomůže zdolat horečku.


Rak
Vaším nejhorším nepřítelem i přítelem je citlivost. Ta může za to, všechno prožíváte. Připravujte se proto na setkání se s stresem; u babky kořenářky si kupte levandule (pozn. nemyslíme autorku článku), jejíž vůně uklidňuje a pomáhá uspořádat myšlenky. Můžete jí přidávat i do koupele.


Lev
Lvi se rádi předvádějí ve společnosti a mají skvělou paměť. Chcete jí posílit? Nezapomeňte na rozmarýn. Prý posiluje paměť a soustředění. Dezinfikuje a pomáhá při bolestech jater. Před učením nebo prací si zaručeně udělejte šálek tohoto neobvyklého elixíru!


Panna
V jídelníčku musíš mít hodně vlákniny – obilná zrna a hodně ovoce. Lidé z tohoto znamení prý mívají často žaludeční potíže. Proto vždy přidávejte do polévek a omáček zdravé a neobyčejně chutné bylinky ze záhonků: petržel a kopr.


Váhy
Máte problémy s kůží? Trápí Vás suchá kůže nebo prostě chceš mít hezkou a hladkou kůži broskvové barvy? Pak nezapomeňte na macešku. Čaj z toho nenápadného kvítku dělá opravdu zázraky. Když jej budete popíjet střídavě i s mrkvovou nebo dýňovou šťávou – i v zimě budete vypadat jako po návratu ze slunečné pláže.


Štír
Mají hodně citlivý žaludek, musí si proto dát pozor na ostrá a těžko stravitelná jídla. Proto ve Vašem jídelníčku nemá chybět bazalka, která posiluje účinek žaludečních šťáv. Odvar z bazalky je rovněž výtečným prostředkem k dezinfekci ran a škrábanců.


Střelec
Znalci se domnívají, že lidé z tohoto znamení si musí dávat pozor na nohy, které si Střelec láme nebo zraňuje výjimečně často. Musíte proto jíst jídla s velkým množstvím vápníku; mléčné výrobky, ryby. Výtečnou bylinkou pro Vás je anýz, který povzbuzuje mozkové buňky a posiluje imunitu.


Kozoroh
Máte štěstí, protože lidé z tohoto znamení prý žijí nejzdravěji a nejdéle. Myslete na brusinky a borůvky. Jsou dobré, navíc regulují trávení a mají hodně vitamínu C.


Vodnář
Vaším slabým bodem jsou údajně zuby. Nezapomínejte na šalvěj, její kloktání dezinfikuje bolavé dásně. Nezapomínejte ani na kmín, jehož semínka obsahují hodně vitamínů a organických kyselin. Navíc úžasně působí na játra a na ledviny.


Ryby
Často nastydnou a bývají smutné takže se musí hodně vyspat a zdravě živit. Využijte příznivé působení hřebíčku (rostliny). Rozkousnutý hřebíček účinně osvěží dech. Vetřený do dásní nebo rozkousnutý mírní bolest zubů.


Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *