Turnaj DV – Záhada růžových podvlékaček 5

| Vydáno:

S číslem 5 Licifera Fides Devilová, studentka Nebelvíru

Na nejvyšší věži Bradavického hradu zavlály růžové podvlíkačky. Všichni se ptali, čí asi jsou? Kdo je na nejvyšší věž pověsil? Proč zrovna podvlékačky? Otázek byla spousta a nikde nikdo, kdo by znal odpovědi. Samozřejmě kromě pachatele, který byl pro tuto chvíli neznámý.
Shrneme-li fakta, která jsou známá, možná bychom mohli spíše přijít na možného pachatele. Podvlíkačky se objevily na nejvyšší věži Bradavického hradu, známé také jako věž astronomická. Věž je využívána v hodinách astronomie k pozorování noční oblohy. Podvlíkačky visely na jejím nejvyšším bodě. Je několik možností, jak se dalo na místo činu dostat.

Za prvé to mohlo být přímo z astronomické věže. Do té mají přístup pouze studenti astronomie a profesor Epans Mc Broom, bývalý Mrzimorský student. V inkriminovanou dobu se však žádná výuka nekonala. Profesor Mc Broom tvrdí, že byl ve věži sám a usnul, čímž je jasné, že nemá svědka a stává se jedním z podezřelých. Jeho námitky, že všechny své podvlíkačky má s potiskem souhvězdí, se mi zdály jako irelevantní.

Za druhé se lze na věž dostat na koštěti, což jsem sama vyzkoušela. Tím by se do podezření dostali všichni, kdo mají koště. Pachatel však musel znát poměry na astronomické věži, neboť jinak by mu hrozilo, že by ho mohl profesor Mc Broom přistihnout při činu. Takže pachatelem této cesty by museli být ti, kdo studovali nebo studují astronomii, popřípadě blízcí známí profesora Mc Brooma, kteří zároveň vlastní koště. Odcizení cizího koštěte totiž nebylo prokázáno. Ani ostatní studenti a známí profesora Mc Brooma nemohli být zcela vyřazení, jelikož studenti si mezi sebou občas něco půjčí.

Třetí možností je, že student nebyl úplně člověkem. Jak je známo, na škole se vyskytují studenti z rodu upírů, popřípadě vlkodlaků. Pro ty by nebylo problém dostat se na věž, ovšem za předpokladu znalostí poměrů v astronomické věži.
Jak je vidno, všechny stopy pomalu směřují k profesoru Mc Broomovi. Ten však zarytě tvrdil, že s tím nemá nic společného. Vzpomněl si však, že slyšel podivné vrčivé zvuky. To se dalo brát jako stopa, jelikož podobné zvuky potvrdil i školní oblíbenec Šramík, který toho večera šramotil po hradě.
Ve chvíli, kdy jsem se chystala vyslechnout všechny vlkodlaky, kteří znají profesora Mc Brooma, zda byli či jsou studenti astronomie, přišly nové informace. Exprůvodce lesem, pan RiKimaira de Dragon mě upozornil na skutečnost, že v korunách stromů našel několik kousků oblečení (přesněji tričko, ponožka a čepice) a mudlovský kufr. Na důkaz svých slov předal do péče profesorům Péče o kouzelné tvory tři kůrolezy zamotané do zmíněného ošacení.

Jak se zdá, záhada růžových podvlíkaček byla vyřešena. Svědci z nedalekých Prasinek potvrdili výskyt mudlovského vynálezu jménem letadlo. Konkrétně tento stroj byl určený k přepravě mnoha mudlů. Po nějaké závadě ze zavazadlového prostoru vylétl mudlovský kufr. To bylo někde nad lesem, avšak vítr zavál růžové podvlíkačky na špici astronomické věže, kde byly objeveny. Tím podezření profesora Mc Brooma padlo.

Komentáře

  1. By mě zajímalo… – …kdo tomu věří, že to nebyl p.p.Mc Broom=DDJá osobně si myslím, že to p.p. byl a basta…eeee a balzmiš!=)))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *