Turnaj DV – Rozhovor 7

| Vydáno:

S číslem 7 Majdule Hafila, studentka Havraspáru

Majdule Hafila: Ahoj Silvie. Poskytneš mi rozhovor do DV?

Silvia Honorová: Jistě, ráda.

Majdule Hafila: Jak jsi se dozvěděla o škole Hogwarts?

Silvia Honorová: Jednou jsem brouzdala po internetu, hledala nějaké novinky o HP6 a ejhle…narazila jsem na tuto školičku.

Majdule Hafila: Tak to jsme na ní narazili podobně =o). Líbí se ti tu?

Silvia Honorová: Moc. To byl vlastně také důvod, proč jsem se tu rozhodla studovat.

Majdule Hafila: A nechtěla bys spíše na Hogwarts učit? , být profesorkou?

Silvia Honorová: Sice jsem nad tím uvažovala, ale jelikož je to funkce vysoce zodpovědná a náročná, nakonec jsem se rozhodla pro „pouhé“ studování na této škole. Ale třeba někdy v budoucnu…kdo ví.

Majdule Hafila: Držíme palečky, ať to vyjde. Takže na Hogwarts budeš studovat. Do jaké koleje bys chtěla a proč?

Silvia Honorová: Vlastně nemám vyloženě vyhraněnou kolej, kterou bych chtěla navštěvovat. Nechtěla bych se stát zmijozelákem, ale jinak je mi to v podstatě jedno. Snad trošičku preferuji Mrzimor. To je však docela pochopitelné. Mé jméno, Honorová, znamená přeci čestná:-)

Majdule Hafila: Tak v tomhle jsme se drobátko neshodli =o). Já chci do Havraspáru a nechci do Mrzimoru ale to raději nebudu říkat, jinak mě Mrzimorští uškrtí =o). Jaké předměty bys chtěla studovat?

Silvia Honorová: Musím přiznat, že toto ještě nemám rozhodnuté. Teprve v září, podle přehledu vypsaných předmětů, určím, co bych si pro první ročník zapsala. Každopádně mne láká létání a Péče o kouzelné tvory. Ale jak jsem říkala, v září se uvidí.

Majdule Hafila: Tak v tomhle jsme se úplně shodli…také mě totiž lákají tyto dva předměty =o). Kdybys mohla studovat další dva předměty a nemusela bys platit galeon na zapsání jaké by to byly?

Silvia Honorová: Majdule, tak to už vážně nevím.

Majdule Hafila: Ted se ještě trochu vrátíme k těm kolejím. Chtěla bys do Mrzimoru a ředitelkou mrzimorské koleje je p.prof Letitia te Tiba. Jsi s touto profesorkou spokojená? Pokud se totiž dostaneš do Mrzimoru bude to tvoje ředitelka…

Silvia Honorová: Tato profesorka se mi zdá fajn. Pokud se nemýlím, byla dokonce zvolena nejoblíbenější profesorkou, ne? Takže, námitky veškeré žádné 😀

Majdule Hafila: Další věc ve které jsem se shodli =o). Je na škole nějaký profesor kterého nesnášíš? Nemusíš jmenovat.

Silvia Honorová: Zatím o žádném nevím.

Majdule Hafila: V tomhle jsme se neshodli =o). Máš na škole nějakého kamaráda, kterému by ses mohla svěřit a dala bys za něj ruku do ohně?

Silvia Honorová: Tak to zatím také ne. Jsem na škole přece jen docela krátce a i když jsem tolerantní, tak na druhou stranu jsem zase opatrná.

Majdule Hafila: Snad si nějakého takového kamaráda, případně kamarádku najdeš =o). Co říkáš na Příčnou ulici? Je tam nějaký krámek, který opravdu často navštěvuješ?

Silvia Honorová: Nejsem příliš nakupovací typ, raději nakukuji do výloh. Takže, často jsem například u Ollivanderových a okukuji ty nejdražší hůlky, na které nikdy nebudu mít :-). Taky občas zajdu do Gringotovy banky a tajně doufám, že se stanu třeba stotisícím návštěvníkem a získám nějakou peněžitou odměnu 🙂

Majdule Hafila: Jaký obchod tam je podle tebe přebytečný?

Silvia Honorová: Vetešnictví u kšeftaře, protože se tam prodává to samé, co jinde. Mělo by to smysl pouze tehdy, kdyby by to bylo za jiné ceny nebo v trochu jiné kvalitě.

Majdule Hafila: Jaký krámek bys naopak do Příčné ulice přidala? A jaké zboží by se v něm mělo prodávat?

Silvia Honorová: Dala bych tam kavárnu či čajovnu, v které by se dalo posedět. Zboží je myslím jasné:-) Také by nebyla špatná nějaká půjčovna oblečení, případně kouzelnických předmětů.

Majdule Hafila: A co bys přidala do Prasinek? Řekni vše o tě napadne…třeba se pan ředitel nechá inspirovat =o).

Silvia Honorová: Jé, já vůbec nemám kreativního ducha. Určitě nějaké herny, například „Zastávka u piškvorka“, „Bitevní moře u potopené lodi“ … A pak třeba kolotoče a houpačky, muziku…

Majdule Hafila: Skvělé =o). Mohu mít teď otázky na tvůj soukromý život?

Silvia Honorová: Zkusit to můžeš. Uvidíme, na co všechno ti odpovím 🙂

Majdule Hafila: Tak to zkusím? Jakého jsi původu?

Silvia Honorová: Jsem z naprosto čistokrevného kouzelnického rodu, ale mudly nepohrdám, jelikož mojí rodině v minulosti několikrát pomohli. (Jako příklad má esej „Proč se jmenuji, jak se jmenuji“)

Majdule Hafila: Co říkali tvoji rodiče když ti přišel dopis, že budeš studovat na Hogwarts…byli překvapení? Nebo to čekali?

Silvia Honorová: Byli velmi šťastni, že budu pokračovat v jejich šlépějích. Ale nečekali to, neboť se myslelo, že škola pro kouzelníky se neprovozuje.

Majdule Hafila: A co ty? Byla jsi šťastná? Nebo jsi litovala že tam půjdeš a říkala sis, že by ti na mudlovské škole bylo lépe?

Silvia Honorová: Byla jsem nadšená. Mám za sebou již několik let na mudlovské škole a musím říct, že s tou kouzelnickou se to nedá srovnávat. Moc se těším na to, že se konečně nebudu muset skrývat před svými spolužáky a budu se konečně učit to, co mě opravdu táhne a baví:-)

Majdule Hafila: Tak to ti věřím. A nebude se ti po svých mudlovských kamarádech stýskat? Nebo jsi žádné neměla?

Silvia Honorová: Vídám se se svými pár mudlovskými kamarády pouze o prázdninách a přesto mezi námi přátelství trvá. Takže doufám, že tomu tak bude i nadále.

Majdule Hafila: Moc ti děkuji za rozhovor a doufám, že to nebyl náš poslední rozhovor. Díky =o)

Silvia Honorová: Není zač, bylo mi potěšením 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *