Mudlovští žáci

| Vydáno:

Všichni mudlovští studenti se opět vrátili do lavic a na Ministerstvu nastává zmatek. Školáci totiž vyvádějí se svými vrstevníky všemožné neplechy, mezi nimiž je i napadnutí čerodějky Berty Mazánkové, důležité pracovnici na Odboru záhad.
Autor: Amanda Berkinsová

„Nechápu, jak je možné, že mudlovští studenti v sobě mají oproti těm našim tolik množtví energie,“svěřuje se nám ministr kouzel:„Neustále vymýšlí nové lumpárny a to nejen na své učitele, ale i kolemjdoucí lidi!“
9.září skupina studentů z Londýna napadla 50-ti letého staříka, který si četl noviny v parku. Každý ho chytli za jednu končetinu a násilým dovlekli do zchátralé budovy dřívějšího autobusového nádraží, které se dnes nepoužívá. Zmlátili ho a vyžadovali po něm peníze. Když jim je napadený muž se strachem dal, přivázali ho k trámu a odešli.
„Toto není ojedinělý případ,“zdůrazňuje smutně ministr.
Další útok odnesla 11.září madam Berta Mazánková, která pracuje na Ministerstvu kouzel v Odboru záhad.
„Právě jsem se chystala jít do práce, když na mě zezadu zaútočilo pět chlapců a jedna dívka. Nemohla jsem se nijak bránit. Když mě povalili na zem, jeden z chlapců na mě vytáhl nůž,“říká Paní Mazánková, která nám ochotně poskytla rozhovor. „Naštěstí jsem měla při ruce hůlku, proto jsem je všechny omráčila!“
Ministerstvo muselo ihned zasáhnout. Odbor pro nepatřičné užívání kouzel muselo pozměnit paměti všem šesti studentům. Paní Berta naštěstí vyvázla jen s několika lehkými poraněními, jako jsou modřiny a odřeniny, které však po návštěvě Nemocnice Svatého Munga ihned zmizeli. Ministerstvo se však děsí, že příště by to mohlo být mnohem horší a chystá se mnoho důležitých bezpečnostních opatření.

Komentáře

  1. Pche – …prý omráčila….
    nadělala z nich sypání pro rybičky!
    Na vlastní voči jsem to viděl!!

    A ministerstvo to tutlá!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *