Nový kouzelnický sport!

| Vydáno:

Máme pro vás exkluzivní informaci! Ministerstvo kouzel uvažuje o založení nového sportu! Že by famfrpál nestačil?
Autor: Amanda Berkinsová

Ještě nedávno se většina kouzelníků domnívala, že famfrpál pro kouzelnickou společnost bude naprosto stačit. Famfrpál byl pro všechny tím nejlepším sportem. Je tomu však tak i nyní?

Ministr kouzel nám nechtěl prozradit žádné podrobné informace, pouze nám vysvětluje svůj názor:
„Nemůžu se prostě dívat na to, že mudlové mají sportů tolik, kdežto my jen jeden! Famfrpál je samozřejmě vynikající sport, ovšem myslíme si, že už není dostačující!“
Mnoho kouzelníků s panem ministrem souhlasí.
„Já bych se určitě chtěla dívat na nějaký nový sport,“ svěřuje se nám Perenella Fénixová, lékouzelnice, která pracuje v Nemocnici sv. Munga.
„Je opravdu nespravedlivé, že mudlové mají tolik sportů a my jen jeden,“ stěžuje si Ignacius Peters, prodavač v Prasinkách.

Naopak někteří se založením nového sportu nesouhlasí. Ludo Pytloun, bývalý odražeč Anglie a týmu Wimbournské vosy, je zásadně proti tomu:
„Nemůžu pochopit, proč se snaží o nový sport! Mně osobně to přijde absolutně zbytečné! Famfrpál je nejlepší sport a žádný jiný nepotřebujeme! Určitě se nic takového nevytvoří. Vsadíme se?“
Stejného názoru je i Timmy Trialog, který píše knihy o famfrpálu.
„Já si myslím, že pokud někdo stojí o mudlovské sporty, může se převléct za mudlu a zahrát si s nimi! Nebo se svými kamarády – kouzelníky může klidně mudlovské sporty hrát, v tom mu nikdo nebrání! Já jsem rozhodně PROTI!!“

A co si o tom myslíte vy? Budeme za několik let chodit na zápasy nesmyslných mudlovských her, při kterých se mlátí do míčů? Nechá se kouzelnický svět natolik ovlivnit mudlovskou společností nebo budeme mít nějaký naprosto jiný sport, mnohem lepší než famfrpál?

O tom všem se můžeme pouze dohadovat, neboť Ministerstvo nám nechce na podobné otázky odpovídat. Prý ještě není nic jisté a jedná se zatím pouze o návrhu, kterým se bude dlouho zabývat. Uvidíme tedy, jak se bude situace vyvíjet. Ministerstvo slíbilo, že nás bude všas informovat.

Komentáře

  1. Nový kouzelnický sport – Bylo by skvělý, kdyby se hrálo i něco jiného než jen famfrpál. Sice ho přímo zbožňuji, ale ráda si zahraju i něco nového. Akorát by to chtělo, aby se do hry mohlo zapojit více lidí né jen ti „vyvolení“. Prostě aby to byl sport pro všechny a né jen pro nadané.
    Takže doufám, že Ministerstvo kouzel nějakou novou kolektivní hru schválí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *