Ptačí chřipka v Bradavicích?

| Vydáno:

Dne 30.10.2005 se ve Velké síni děly prapodivné věci. Studenti, ale i profesoři začali náhle „pšíkat“ ač byli úplně zdraví. Potom se to na chvíli uklidnilo, ale pak se znovu místo slov objevovalo samé “ hepčí hepčí hepčí hepčí hepčí hepčí „.
Mnozí se proto domnívají, že se v Bradavicích rozšířila ptačí chřipka. Někteří navrhovali přísnou karanténu, ale pan Werewolf si myslel, že se jen pan ředitel nudil, a proto se pobavil na náš účet.


Ptačí chřipka, současné strašidlo mudlovského světa v Bradavicích? Odborníci nevěřícně kroutí hlavou a uklidňují veřejnost slovy: Není se čeho obávat, pandemie nehrozí. Hned ale dodávají, že pandemický vir, který přichází ve zhruba třicetiletých intervalech, má již pět let zpoždění, a teoreticky je načase jej očekávat. Léky, které by ale veřejnost před virem chránily, dosud nebyly vyzkoumány. A tak mudlové horečně skupují vakcíny proti běžné chřipce, které jim ale v případě pandemie nikterak nepomohou. Pomoci by mohly snad rizikovým skupinám obyvatel, pro které je i běžná chřipka smrtelnou hrozbou. Média proto apelují na zdravé: Nechte vakcíny nemocným, starým a dětem.

Stejnou pandemií, jen v menším rozsahu, bylo vyhrožováno i minulý rok. Člověka při pohledu na mudlovská média napadne jediná věc: Kdo na tom všem vydělá? Je jasné, že nikdo jiný, než farmaceutické firmy, které léky vyrábějí. Takže má rada zní: Zachovejme klid.

Majdule Hafila (S)&Anseiola Jasmis Rawenclav

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *