Nepokoje v Paříži

| Vydáno:

Pokud se chystáte na dovolenou a vybrali jste si za svůj cíl zrovna Paříž, asi jste neudělali právě nejlépe. Již osm dní na pařížských předměstích a dalších místech v zemi zuří nepokoje vyvolané zabitím dvou mladíků, jenž se údajně v transformátoru skrývali před pronásledováním policie. (Christiena Alva)

Zapálená auta či loupežná přepadení spáchaná především mladými policisté nestíhají řešit. Podle médií se mladí bouří proti příliš tvrdému systému ministra vnitra Nikolase Sarkozyho, který vyvolává jen další násilí. O vážnosti situace svědčí i fakt, že policie zvažuje vyhlásit zákaz vycházení. Trochu to připomíná začátek Velké francouzské revoluce. „Pořádek a spravedlnost budou mít v naší zemi poslední slovo,“ řekl premiér Dominique de Villepin v reakci na situaci v zemi.

O dalším vývoji vás budeme informovat.

Komentáře

    1. Re: mám dotaz – Podle mě není na škodu si připomenout nejdůležitější věci, které se dějí v mudlovském světě. Přece jenom, ne každý sledujeme denní tisk nebo zprávy v televizia je dobré být v obraze. Asi by bylo dobré, zřídit na to speciální rubriku.

      1. Re: Re: mám dotaz – Nějak jsem si nevšiml, že už tam je. Jmenuje se: Co nového u mudlů.

    2. Re: mám dotaz – Venku je reálný svět. Svět, který jde dopředu neuvěřitelnou rychlostí. Svět, který nebude čekat na to, až se jej uráčíme vnímat. Každý by měl vědět, co se kolem něj děje.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *