Barvy pro krásu

| Vydáno:

Každý člověk je jedinečný. Každý vypadá jinak a má svou vlastní barvu pleti, očí. A přece lze všechny kouzelníky zařadit do čtyř typů, z nichž každý má zcela osobitý vztah k barvám.

  • jarní typ
  • letní typ
  • podzimní typ
  • zimní typ

Abyste zjistili, to jakého typu člověka se hodíte, musíte se rozhodnout o tom, jaké barvy máte ráda a hlavně jaké vám sluší – intenzivní, kontrastní, chladné, ztlumené, teplé, jasné a nebo zářivé. Je nejdůležitější a také nejobtížnější se rozhodnout, zda se k nám lépe hodí teplé nebo studené barvy.

Oblíbená barva samozřejmě nemá nic společného s obdobím, ve kterém jste se narodili, nebo s tím, které roční období máte nejraději. Příslušnost k určitému barevnému typu určují dva faktory a to barva pleti a její intenzita.

Tak to by na úvod stačilo a pustíme se rovnou do toho, jakého jste typu.

Jarní typ


Ženy, které se řadí k jarnímu typu, mají v sobě cosi něžného a křehkého. Tento dojem vyvolává jejich pleť – je světlá, téměř bledá, neprůhledná a trochu narůžovělá. Vlasy mají většinou plavovlasé. Barva je slámově žlutá, zlatě žlutá, rusá, medově zlatá, atd.
A jaká je barva očí? Ta je od očí modrých nebo tyrkysových přes šedozelenou po zlatě hnědou.

Letní typ


Pleť je jemná, světlá, skoro až bílá a nebo naopak obličej je narůžovělý. Opalují se velice snadno.
Zajímavé je, že většina letních typů bývá nespokojena s barvou vlasů a často s ní experimentuje (to přesně sedí na mě). Barva vlasů je středně hnědá. A barva očí je často šedomodrá, světlomodrá, petrolejová, modrozelená, ale i oříškově hnědá.

Podzimní typ

Všichni lidé tohoto typu mají pleť s teplým zlatožlutým podtónem. Zatímco jarní typy se rychle opálí, podzimní stejně rychle dostanou úžeh au au. Nejcharakterističtější barvou vlasů je červená až tmavě kaštanová. Barva očí je velmi výrazná – světlemodrá, zelená, až po sytě tmavou hněť.

Zimní typ

„Bílá jako sníh a černá jako ebenové dřevo“ – tak to přesně vystihuje zimní typ lidí. Lidé v této skupině okolí fascinují obrovskými kontrasty: světlá pleť a tmavé vlasy.
Většina lidí tohoto typu má tmavé vlasy: modročerné, černé, černohnědé. A barva očí je většinou jako ledová modř, fialová, tmavomodrá, šedá, jasná zeleň, černohnědá.

Nyní už víme, ke kterému typu patříme a tak se vrhneme na barvy, které nám budou slušet nejvíce:

Jarní typ:

krémově bílá, velbloudí srst, lososová, hnědá, stříbřitě šedá

Letní typ:

chladná starorůžová, šedomodrá se k vám hodí lépe než zářivá, jasná, intenzivní modř, jemná tyrkysová zeleň je vhodnější než žlutozelená, šedohnědá a velmi světlá šedá

Podzimní typ:

olivová zeleň, oranžová, červená, tlumená modrozelená

Zimní typ:

černá, jasná růžová, jedlová zeleň, sněhově bílá, ostrá námořnická modř

Autor: Eliša Šálová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *