Šok! Nespočet studentů nemá peníze na výuku!

| Vydáno:

Je to strašné…Nával nováčků způsobil masové rozprodání zboží na Příčné ulici! Ale teď toho začínají nováčci litovat, většina z nich totiž nemá na výuku kvůli marnotratnosti anebo neznalosti!(S. Caruca)

Jakmile se přes školní bránu nahrnulo 270 nováčků, začal zmatek. Většina z nich totiž neznala pravidla levného nakupování a šetření na výuku. Nakoupili si košťata, hezké oblečení a kvalitní výbavu.

Proto teď nemají na výuku…kde chodí, tam prodávají Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak za hříšné ceny! Prodám 2 fazolky za galeon! Nemám na výuku! Pomozte mi! Tak většinou zní prosby v inzertní kanceláří U chytráka…Všichni však jejich finty prokoukli a nikomu se nechce dávat galeon za 2 fazolky. Někteří studenti už začánají být agresivní…

Podle statistik nemá na výuku až 138 studentů a z toho má šanci asi jenom 40 na získání peněz! Na jeden předmět se může přihlásit 142 studentů a na dva předměty jen 79! Tyto ustrašující čísla se dnes dostaly mezi veřejnost.

Pokud se některého z nich zeptáte, co s tím hodlá dělat mlčí, anebo jenom něco zašeptá. Často se ti bez peněz ptají těch, kteří si něco ušetřili, kde ty peníze vzali. Většinou zní odpovědi Neutrácím za nepotřebné věci…například klobouk nebo koště. Vzrostl zájem o půjčky, směnný obchod, prodej fazolek a oblečení i nepotřebné, unáhleně zakoupené výbavy. Bohužel ale klesl odkup těchto věcí, půjčky většinou bohatí studenti neprovozují a měnit nové věci za šunty se nikomu nechce. Studenti bez peněz jsou na tom velmi zle. Buď si našetří, což se ve všech případech nestane (někteří spíš dostanou Merlinův řád dříve, než si našetří) nebo budou vyloučeni. Teď už je to jen na nich…Co si kdo navařil, musí teď i sníst…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *