Vendeta v Bradavicích

| Vydáno:

Vesměs všechny obyvatele hradu by zajímalo, jak dopadnou nesčetné půtky zmijozleského kolejního ducha Morgiany Jarwinské s bradavickým zaměstnancem Veldrinem Midgarem, toho času průvodcem po zakázaném lese. Snad každý již byl svědkem jejich slovních potyček ve velké síni. Mnozí, se k těmto půtkám přidali a mnozí je vesele ignorují. Otázkou však je zda zůstane jen u slovních potyček. Už to, že pan Veldrin vodí slečnu Jarwinskou do zakázeného lesa, kde se může odehrávat cokoliv.


Naštěstí se o zdraví našeho kolejního ducha nemusíme bát. Jednak proto, že duchům už se nic stát nemůže a jednak proto, že výše zmiňovaná slečna není žádný začátečník a umí se o sebe dobře postarat. Ostatně dobře viditelné modřiny, které se panu Veldrinovi objevily na tělo po návratu ze zakázaného lesa jsou toho důkazem.
Co se přesně v lese odehrálo si můžeme jen domýšlet. Jisté máme však to, že jistou úlohu sehrál i „duší sliz“. Jak máme potvrzeno z věrohodného zdroje, pan Veldrin si ho nedávno koupil celou krabici. Proč asi??? Důvodem by mohli být vlasy slečny Jarwinské. Ta si z nich právě po návratu z lesa snažila vyčesat velké množství slizu. Podle toho jak se vztekala a slibovala mu černou listinu, řekla bych, že zaznělo z jejích úst něžné slovíčko díků – EXPELIARMUS! To by pak vysvětlovalo ty páně Veldrinovy modřiny. Co na sebe nachystají tito dva příště si budeme muset počkat. Jen doufám, že bradavický hrad vydrží a zakázený les nelehne popelem. Už kvůli panu Veldrinovi, který by přišel o práci průvodce.

Raven Maris Gravediggerová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *