Jak cestovat po mudlovsku

| Vydáno:

Možná se vám někdy stane, že budete nuceni cestovat po mudlovském způsobu. Tak třeba pokud se rozhodnete jet příští rok na Pragocon, kde se letos a vloni konalo utajené setkání naší školy. Pro dopravu tam a zpátky je zakázáno používat čarodějnických kouzelných prostředků a přenášedel. Takže budete muset využít dopravních prostředků mudlů. I mudlové mají svoje vlaky, autobusy, lodě, a pak taky krtkodémony (oni tomu říkají metro). Jenže cestování po mudlovsku není vůbec tak jednoduché:

Takže budete muset využít dopravních prostředků mudlů. I mudlové mají svoje vlaky, autobusy, lodě, a pak taky krtkodémony (oni tomu říkají metro). Jenže cestování po mudlovsku není vůbec tak jednoduché:

  1. Měli byste si pořídit nenápadné mudlovské oblečení a zavazadla, abyste zbytečně nevzbuzovali pozornost. Nevíte jak na to? Zkuste si třeba jako já sehnat nějaký mudlovský časopis o módě, objednat si mudlovské šaty poštou. Počítejte ale s tím, že mudlovská pošta je asi tak o 14 dní pomalejší než ta naše.
  2. Kupte si vstupenku do dopravního prostředku a necestujte, jak mudlové říkají „na černo“, tj. bez vstupenky. Po jejich vlacích se totiž procházejí kontrolovatelé vstupenek (mudlovsky průvodčí), kteří vám lístek překontrolují a něco na něj načmárají brkem nebo na něj dají pěkné razítko.
  3. Své domací mazlíčky, skřítky a jiné tvory pečlivě navřete do přepravky a nenechte je volně se pohybovat po vlaku. Průvodčímu se vůbec nelíbila moje žába, která si vesele seděla na stolečku… Musela jsem mu to sáhodlouze vyvětlovat.
  4. Nedivte se příliš nahlas nad nedokonalostí mudlovského světa.
  5. Své zavazadlo vezměte do ruky, na záda a nenechávejte ho se před sebou vznášet nebo běžet za sebou po tisíci nožičkách.
  6. Při vystupování z vlaku použijte ty dveře, které zastaví u nástupiště a ne abyste se chovali jako jedna nejmenovaná studentka z Nebelvíru, se kterou jsem na Pragocon cestovala, která otevírala dveře na druhé straně.

Když se budete mými dobře míněnými radami řídit, zcela určitě se vám vaše první cesta vlakem povede. Jo, a ještě něco: Nepřejeďte zastávku, kde chcete vystupovat.
Mudlovským vlakem jsem už cestovala a docela by mě zajímalo, jak se cestuje mudlovským autobusem, takže pokud s tím má někdo zkušenosti, ať se mi ozve 🙂

Autor: Vendesousa Asio Otusová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *