Požár na Ministerstvu kouzel

| Vydáno:

Včera v odpoledních hodinách rozpoutal neznámý výtržník v archivech ministerstva magický požár. Denní věštec přináší exkluzivní reportáž.

Autor: Andreas z Warwicku

V půl páté středoevropského času rozpoutal dosud neznámý kouzelník veliký požár v archivech Ministerstva kouzel. Pravděpodobně se jednalo o skutečně silné kouzlo, neboť než se zaměstnancům ministerstva podařilo požár uhasit, zmizela v plamenech většina důležitých dokumentů. Bystrozor pověřený vyšetřováním nám k případu řekl: „Doposud nevíme, kdo požár způsobil, ale přišlo nám několik anonymních udání. Veškeré výsledky vyšetřování jsou zatím přísně tajné, ale předpokládáme, že do dnešního večera by měl viník sedět v Azkabanu.“ Nám se však od dobře informovaného zdroje podařilo zjistit, že ministerstvo doposud nemá ani jednu stopu a veškeré svá naděje upíná ke dvěma velmi pofidérním dopisům, které chvíli po požáru přišly.

Škody jsou nevyčíslitelné, neboť v plamenech zmizela většina nejdůležitějších a nejtajnějších dokumentů. Škody na movitém majetku byly vyčísleny na 30 tisíc galeonů. Statika budovy byla sice také poškozena, ale nejedná se o nic, co by nespravilo pár šikovně provedených kouzel.

Od mnohých z dokumentů naštěstí existují další kopie a to hlavně v Bradavicích a v Azkabanu, a tak ministerstvo zažádalo o jejich další okopírování. Stále však zůstává spousta spisů, které byly nenávratně zničeny. Ministersto přesně neví, komu přičíst vinu za špatné zabezpečení archivu, ale je téměř jisté, že můžeme v brzké době očekávat nějaké personální změny.

O dalším vývoji případu Vás budeme informovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *